Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 52 hír

Több mint a fele elpusztult azoknak a tigriseknek, amelyeket az állatkínzásról hírhedt thaiföldi templomból mentettek ki

Vírusfertőzésben pusztult el a hírhedt thaiföldi Tigris Templomból kimentett nagymacskák több mint fele a helyi média szerint. A hatóságok az állatvédők nyomására 2016-ban kobozták el a majdnem 150 tigrist a Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található, Tigris Templom nevű buddhista szentélyből. A…

Egy ausztrál kutatás szerint a halottak is mozognak, és ez fontos lehet a gyilkossági ügyekben

168 Óra Online
-
  19.09.12 16:22 Tudomány

Ausztrál kutatók timelapse-kamerával rögzítették, hogy a szerves anyag bomlása közben mozognak a halott testek. A kutatásról csütörtökön számolt be az ABC.

Véletlenül 4500 éves cserépedényeket talált Izraelben egy arab villanyszerelő

Észak-Izraelben 4500 éves cserépedényeket és egy tőr pengéjét találta meg véletlenül egy villanyszerelő - írja az MTI a Háárec című lap alapján. 

A hosszúszárnyú bálnák összegyűlnek Új-Zéland partjainál, és dalokat tanulnak egymástól

Dalversenyre gyűlnek össze a hosszúszárnyú bálnák Új-Zéland legészakibb vizeiben minden évben. A kutatók szerint az állatok bemutatják egymásnak dalaikat, és új dallamokat tanulnak egymástól.

Eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly

Már 6404,4 négyzetkilométer esőerdő pusztult el Brazíliában, csaknem kétszer annyi, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte vasárnap a Brazil Űrkutatási Intézet (INPE). A múlt év első nyolc hónapjában 3367 négyzetkilométernyi esőerdő veszett oda az Amazonas Brazíliához tartozó részén, az emelkedés 91,9 százalékos.

Ufók pedig vannak! – Százezrek akarják megostromolni a titkos bázist

168 Óra Online
-
  19.09.08 19:00 Tudomány

Július elején az ufóhívők világszerte megünneplik az UFO Dayt. Ez az évfordulója annak a napnak, amelyen 1947 júliusában állítólag földön kívüli intelligens lények értek földet az Egyesült Államok területén.

Kudarccal ért véget India második Hold-missziója, perceken múlott a siker

168 Óra Online
-
  19.09.07 08:49 TudományIndia

Elveszett a kommunikációs kapcsolat a Csandraján-2 holdszonda Vikram nevű holdra szálló egységével, mindössze percekkel azelőtt, hogy talajt ért volna a bolygó eddig felfedezetlen térségében, a déli sarkvidékén.

Átadták a MOME új campusát

168 Óra Online
-
  19.09.06 19:21 Tudomány

Otthont akarnak nyújtani a diákoknak

Eltűnt egy víz alatti megfigyelőállomás a Balti-tengeren, a rendőrség nyomoz

Eltűnt tengeralatti megfigyelőállomást keresnek a búvárok a Balti-tengereen Németország partjainál. 

DNS-elemzések szerint valójában egy hatalmas angolna lehet a Loch Ness-i szörny

Kutatók szerint egy hatalmas angolna lehet a skóciai Loch Ness tóban élő állítólagos gigantikus szörny, erre utal szerintük a tóból vett vízminták átfogó DNS-elemzése, amelyet csütörtökön mutattak be. Nagyon nagy az angolna-DNS előfordulási aránya, de őshüllőszerű szörnyetegre, dinoszauruszra utaló nyomot nem találtak  - mondta…

139 állatfajnak adtak nagyobb védelmet a CITES konferenciáján

Összesen 139 fajt helyeztek újonnan védelem alá vagy szavaztak meg számára fokozottabb védelmet a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES) kiterjesztéséről Genfben megrendezett konferencia  résztvevői. Az emberiségnek reagálnia kell az egyre…

Tizennyolc cápa- és rájafajt nyilvánítottak védettnek, betiltották egy vidrafaj kereskedelmét

Tizennyolc veszélyeztetett cápa- és rájafaj, köztük a világ leggyorsabb, 130 kilométeres sebességre is képes cápafaja, a röviduszonyú makócápa, valamint háromféle tengeriuborka védelem alá helyezését szavazták meg a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES)…

Valószínűleg először halt bele valaki elektromos cigaretta használatába az Egyesült Államokban

Illinois szövetségi állam illetékesei szerint először okozhatta egy beteg halálát elektromos cigaretta szívása az Egyesült Államokban.

Sikerült petesejtet kiemelni az utolsó két példányból, talán mégsem fog kihalni az északi szélesszájú orrszarvúból

Sikerült petesejtet kiemelni az utolsó két északi szélesszájú orrszarvúból - jelentette be pénteken a kenyai turisztikai és vadvédelmi minisztérium képviselője. Najib Balala azt reméli, a petesejteket mesterségesen megtermékenyíthetik, hogy megmentsék a fajt a kihalástól. A faj utolsó hímje, Sudan tavaly márciusban pusztult el.