Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Szabad sírni a Kárpátok alatt: nem terjed könnyel a koronavírus

168 Óra Online
-
  20.03.26 14:39 Tudomány

A könny is testnedv, de ezen keresztül nem terjed a koronavírus – derült ki egy friss tanulmányból, amelyről az EurekAlert számolt be – írja a 24.hu.

Nem kell félniük a magas vérnyomásban szenvedőknek a koronavírustól – Dr. Szauder Ipoly kardiológus elemzése a 16…

168 Óra Online
-
  20.03.20 19:00 Tudomány

Több beszámolóból is a laikus számára ijesztően úgy tűnhet ki, hogy a magas vérnyomásos betegeknél a leggyakoribb a koronavírus halálozás. A Népszavában egy orvos így nyilatkozott: „A legnagyobb veszélyben a viszonylag jó fizikai állapotban lévő idős emberek vannak, akiknek mondjuk a karbantartott magas vérnyomás betegségükön kívül…

A vese, a máj és a szív mellett a központi idegrendszert is károsíthatja a koronavírus

Kínai orvosok először mutatták ki, hogy az új koronavírus képes károsítani a beteg központi idegrendszerét. Korábbi tanulmányokban a tudósok már kimutatták, hogy a COVID-2019 nevű járványt okozó vírus több szervet, köztük a veséket, májat és a szívet is megtámadhatja, de a központi idegrendszer károsodását még nem jelentették – írja…

Magyar kutatás bizonyítja, hogy a kutyák nem képesek felismerni gazdáik arcát

A kutyák arcfeldolgozása nem annyira kifinomult, mint az emberé - állapította meg az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak legújabb vizsgálata.

Amerikai kutatás: két órán keresztül életképes a koronavírus a fémfelületeken, jobban terjed érintéssel, mint a levegőbe…

Az Egyesült Államokban intenzíven vizsgálják a kórokozó túlélési és fertőzőképességének időtartamát különféle felületeken - erről számolt be a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója csütörtökön a kongresszusban.

Légylárvából kivont zsírral készült sütit kóstoltattak alanyaikkal belga tudósok, az eredmény maga a döbbenet

168 Óra Online
-
  20.02.26 17:18 Tudomány

Belga tudósok a katonalegyek lárvájából kivont zsiradékkal végeztek „em­ber­kí­sér­le­tet”, melynek ke­retében vajjal és rovarzsírral készített süteményeket kóstoltattak ön­kéntesekkel.