Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 101 hír

Varga Viktor az Instagramon osztotta ki Puzsér Róbertet

Puzsér Róbert nemrég az Önkényes mérvadó című videósorozata egy részében ekézte Varga Viktort, aki most Instagramon támadt vissza. Bejegyzésében idegbetegnek nevezte a kritikust, és azzal vádolta meg, hogy ő csak irigy rá.

Tarr Béla kiakadt: "tiltakozom, hogy filmemet az SZFE megszállására használják fel"

Egy Novák Emil SZFE-rektorhelyettesről szóló cikk sugallmazását teszi helyre.  

Visszavitték a képet a raktárba, mert nem nő festette

A világhírű madridi Prado múzeum eltávolított egy festményt legújabb, női alkotókat felvonultató kiállításáról, miután kiderült, hogy a kép valójában egy férfi keze munkája.

Harag Anita nyerte a 2020-as Margó-díjat

Az Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötetéért.

Hungarikummá nyilvánították a Magyar népmesék-sorozatot

A Hungarikumok Gyűjteményébe jelenleg 76 érték tartozik, míg a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékek száma 181-re emelkedett.

Az SZFE kancellárja gyerekszínészként kezdte

168 Óra Online
-
  20.10.15 18:14 Kultúra

Az SZFE kancellárja, aki az elmúlt időben sokat szerepel a sajtóban - például azzal, hogy miatta kapcsolták le az internetet az egyetem épületében -, gyerekként több filmben is szerepelt.

Péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a budapesti Sétafesztivál

A rendezvény a zsidó kulturális örökséget mutatja be.

Új, közérdekű vagyonalapítvány alakul az oktatásért, kultúráért és tudományért

Létrejöhet a Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány - az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága egy erről szóló módosítást fogadott el csütörtökön.

Háromezer évesek a legöregebb eurázsiai labdák

Körülbelül háromezer évesek az Eurázsiában feltárt legöregebb labdák - állapította meg egy kutatócsoport, akik azt is feltételezik, hogy a közép-ázsiai lovas harcosok hajdanán labdajátékokkal tartották fitten magukat.

Szép magyar siker: Hontvári Gábor második lett a nemzetközi karmesterversenyen

Megosztott második helyen végzett Hontvári Gábor a vasárnap zárult 9. Sir Georg Solti Nemzetközi Karmesterversenyen Frankfurtban, írja az MTI. Az új-zélandi Tianyi Lu nyert, míg a megosztott második helyet Hontvárival együtt a német Johannes Zahn kapta. A világ legrangosabb versenyei közt számon tartott megmérettetésre mintegy félezer…

Louise Glück költőnő nyerte a 2020-as irodalmi Nobel-díjat

Louise Glück amerikai költőnő nyerte az idei irodalmi Nobel-díjat. A győztes nevét csütörtök délután 1 órakor jelentette be a Svéd Akadémia bizottsága.

A becsült ár csaknem négyszereséért, 12 milliárd forintért kelt el a 700 éves tekercsfestmény

A Jüan-dinasztiabeli művész, Ren Renfa (1255-1327) két méter hosszú alkotása öt részeg herceget ábrázol.

Addig kerestek egy titokzatos Leonardo-freskót, amíg ki nem derült, hogy nem is létezik

Leonardo da Vinci elveszettnek hitt legendás freskója, a firenzeiek katonai győzelmét ünneplő Anghiari csata valójában sosem létezett - állítja művészettörténészek egy csoportja, amely egy szerdán ismertetett publikációval befejezettnek nyilvánította az évszázadok óta tartó lázas hajszát a firenzei Palazzo Vecchio falán sejtett monumentális…

Éjszakai túrán mutatják be a budai Vár három neves természeti és történelmi értékét

Éjszaki túrán mutatják be a budai Vár három neves természeti és történelmi értékét: az október 31-i Sziklába vájt történelem - Árnyak és fények a Várnegyedben címet viselő program a Sziklakórház Atombunker Múzeum, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Mátyás-templom Gondnokság szervezésében valósul meg - hangzott el az esemény szerdai…

Másodjára sikerült megválasztani az MMA új vezetőségét

Alelnököt és elnökségi tagot választottak a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) újra összehívott közgyűlésén szerdán a Pesti Vigadóban.