Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 78 hír

A zöld város szíve – E-jegyért gyalogolnak az oslóiak

168 Óra Online
-
  19.10.17 10:00 Kultúra

Az oslói operát látva óhatatlanul bevillan Sydney. Nem a formai, hanem a telepítési hasonlóság miatt. A tengeri kikötői terület kulturális átértelmezése. Városrehabilitáció a barna mezőn. A város egyfajta önbizalomhiányos próbálkozás arra, hogy megmutassa: mi is vagyunk valakik. Oslo lett 2019-ben Európa zöld fővárosa, de nem ezért. Apropó: a…

Valaki egymillió forintot fizetett Ady Endre leveléért

Rosszabbodó vérbajáról ír, Lédával való romló kapcsolatára is utal Ady Endre abban a levélben, ami az antikvarium.hu legutóbbi aukcióján egymillió forintért talált gazdára – írta a Bors.

Megtalálták Aradszky László utódját, már ha ez egyáltalán lehetséges

168 Óra Online
-
  19.10.16 13:08 Kultúra

Középső unokája lehet méltó utódja Aradszky Lászlónak – véli a Ripost. Aradszky Marcell ugyan még csak tizennégy éves, de a torkában már most olyan hang lakozik, amilyennel felnőttként is csak kevesen büszkélkedhetnek.

A gonosz maszkja – Jó helyre került az Arany Oroszlán

168 Óra Online
-
  19.10.16 08:29 Kultúra

Pedig az embernek már a rendező neve hallatán is bizsergett az előítélete, merthogy a Másnaposok-sorozat meg a Cool túra „avatott” direktora, Todd Phillips jegyzi a Jokert. És mégis! Jó, ha az ember alkalmat kap arra, hogy felülbírálja az előítéleteit.

Sára Sándorról elnevezett díjat alapít Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter

A nemrégiben elhunyt rendező-operatőr, a Duna TV volt elnöke emlékére Sára Sándor filmművészeti díjat alapít Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

Jósnő? Grafológus? Csaló? – Silbiger Boriska, a "pesti Jeanne d’Arc" különös története

168 Óra Online
-
  19.10.10 19:00 Kultúra

Ha befejezi medikai tanulmányait, igen jó orvos, netán pszichológus-pszichiáter lett volna. Így is a pesti Jeanne d’Arcnak hívták a jósnőt, „akinek csodálatos képességei vannak.

Olga Tokarczuk és Peter Handke kapja az irodalmi Nobel-díjat

Olga Tokarczuk lengyel írónak ítélte oda a 2018-as és Peter Handke osztrák írónak a 2019-es irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését.

Aukcióra bocsátják Kurt Cobain kardigánját és gitárját

Kurt Cobainnek, a Nirvana frontemberének olívazöld kardigánját és egy gitárját is elárverezik október végén New Yorkban.

Az értelem órája – Vekerdy Tamás iskolái

168 Óra Online
-
  19.10.09 17:55 Kultúra

Vekerdy Tamásról a 80. születésnapja alakalmából készített portrét a 168 Óra még 2015-ben. Újraközlésével hajtunk fejet a szerdán elhunyt pszichológus emléke előtt.

Egy magyar férfi beperli Marvelt azzal, hogy ellopta a Linda főcímzenéjét

Kriskó Zoltán rendező minden lehetséges média-óriást beperel – Marvel, Disney, FOX, Apple, Amazon, stb. – amiért csaknem három évtizeden át használták engedély nélkül az X-Men animációs sorozathoz a magyarok egyik kedvenc sorozatának főcímdalát - adta hírül a TMZ nyomán a Blikk.

Günzer Tamásé lett az év pincészete Magyarországon

Günzer Tamás vehette villányi borászatában szerdán Az Év Pincészete Magyarországon díjat.

Jó kudarcokat! – Gór Nagy Mária: Nem zárunk be, új bemutatókra készülünk

168 Óra Online
-
  19.10.06 18:15 Kultúra

Az újságok nemrég arról írtak, hogy megszűnik a Gór Nagy Mária Színitanoda, az iskolát alapító Déryné-díjas színésznő azonban lapunknak cáfolta a hírt.

Korda György sírva fakadt és majdnem elájult a megrázó hírtől

„Azt hittem elájulok” – reagált Karel Gott halálhírére Korda György. Az előadóművészt lesújtotta a cseh énekes halála, annyira, hogy a hír hallatán elsírta magát.

Meghalt Karel Gott

Meghalt 80 éves korában Karel Gott cseh popénekes - közölte felesége, Ivana a CTK cseh hírügynökséggel. A sztár családja körében, álmában hunyt el kedd éjszaka.