Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 123 hír

A megszűnés határára került a Magyar Krónika

168 Óra Online
-
  19.03.18 16:33 KultúraFidesz

Bizonytalan a Magyar Krónika sorsa – derül ki egy februári levélből, amit Bencsik Gábor főszerkesztő aláírásával küldtek ki az előfizetőknek. A levél szerint kétségessé vált a Magyar Krónika hosszú távú finanszírozása, ezért csak 2019. áprilisig tudnak garanciát vállalni a megjelenésre.

Kukorelly Endre visszaállítaná a Baumgarten-díjat, mert az már a mélypont, hogy Döbrentei és Takaró állami kitüntetést …

„(Régóta) ideje volna – közösségi finanszírozással – visszaállítani a Baumgarten-díjat, ezzel örökre elfelejtve az állami művészeti díjazást. Rég esedékes, ám itt az idő, ne ógjunk-mógjunk, hagyjuk a siránkozást, ne várjunk tovább; a rendszerváltás óta mindig őrületes aránytalanságok-igazságtalanságok történtek, ez a mostani – szívből…

Tizenkét ember maradványait találták meg a Múzeumkertben

168 Óra Online
-
  19.03.17 18:35 KultúraMúzeum

Véget ért a Múzeumkert felújításának az első üteme. Eddig 1,8 milliárd forintba került, hogy a Múzeumkertet többé-kevésbé Petz Ármin 1853-as terveinek megfelelően helyreállítsák, a kertészeti munkálatok során pedig 38 fát – köztük egy rossz állapotban lévő 200 éveset is –kivágtak, és 25 csemetét ültettek a helyükre – derül ki az…

Az emberi méltóság szigete - Grecsó Krisztián a belső emigrációról

Megjelent az író új könyve, a Vera. Nem sokkal azután, hogy befejezte művét, áttétes rákot diagnosztizáltak nála. A nemrég megtartott könyvbemutatója a gyógyulás és visszatérés eseménye is lett. Interjú.

Vakfolt lett a kultúra – Hegedűs D. Géza: Nem csak gazdasági hasznot hajtó lények vagyunk

168 Óra Online
-
  19.03.16 06:52 Kultúra

Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója előtti napokban beszélgettünk a hatalom természetéről, a filmekről, a színházról – és a nőkről Hegedűs D. Géza színművész, rendezővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettesével.

A szabadságharc mártír hőseként láthatjuk viszont március 15-én Dózsa Lászlót (1942-)

A haladó hagyomány szerint az interneten ingyenesen hozzáférhető magyar filmekkel kedveskedik az ünnepen a Filmalap. Március 15. alkalmából a reformkort és a 1848-as forradalmat felidéző, felújított klasszikusok nézhetők szabadon a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum videómegosztó csatornáján.

Szamuely Tibor rémtetteiről forgat filmet a Pesti Srácok főszerkesztője

143 milliós keretből készülnek a kommunizmus bűneit lajstromozó alkotások.

Erzsébetváros díszpolgára lett Presser Gábor

A posztumusz díszpolgári címet Honthy Hanna kapta meg.

Csetelj Petőfivel! – Utcai plakátokon magyar költők Messenger-üzenetei

168 Óra Online
-
  19.03.10 19:01 Kultúra

Aki az elmúlt hetekben figyelmesen járt-kelt a fővárosban, harminc helyen találkozhatott olyan plakátokkal, amelyeknek a szövege ismerősnek tűnhetett valahonnan.

Moldova György 85 éves

Március 12-én lesz nyolcvanöt éves Moldova György Kossuth-díjas író. 

Boszorkánysors – Hegyi Barbara: Jó volna, ha minél többen összefognának

168 Óra Online
-
  19.03.10 07:31 Kultúra

Hegyi Barbarához barátságos a sors. Interjú,

Innovációért kapott díjat kapott az M5, amely műsort készített arról, hogy a melegeket meg kell gyógyítani

Az MTI írja, hogy az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi médiadíját, amelyet Siklósi Beatrix, a csatorna igazgatója vett át csütörtökön délelőtt Budapesten, a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén. Az M5 televízió a magyar tudományos műszaki kutatás-fejlesztés, valamint az

106 éves korában meghalt Spiegler Elemér, a legidősebb magyar holokauszt-túlélő

A hosszú élet egyik titka, hogy ne kezdjünk semmilyen törvényellenes dologba – mondta egyszer.

Március 20-án helyezik örök nyugalomra Koós Jánost

Koós János temetése március 20-án, szerdán lesz a Farkasréti temetőben – tudatta a család az MTI-vel.