Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

A Belügyminisztérium nem vizsgálta a botrányos Microsoft-beszerzéseket

A Belügyminisztérium nem indított vizsgálatot a Microsoft szoftverlicenc-beszerzések ellenőrzése tárgyában – válaszolta a tárca a Népszava közérdekű adatigénylésére.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy észak-koreai hackertámadás érte az Magyar Fejlesztési Központot

Bár Gulyás Gergely miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón még arról beszélt, nincs tudomása a Magyar Fejlesztési Központot ért hackertámadásról, ugyancsak csütörtökön Szijjártó Péter külügyminiszter már megerősítette a 168 Óra értesüléseit.

Reagált a Külügyminisztérium: már pótolták az MFK-t ért kibertámadásban elveszett adatokat, melyek szerintük nem is …

Hosszú hetek hiábavaló megkeresései, illetve cikkünk szerdai megjelenése után néhány soros, részleteket alig tartalmazó levélben válaszolt a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Fejlesztési Központon (MFK) júliusban ért kibertámadással kapcsolatban. Mint arról reggel beszámoltunk, információink szerint észak-koreai…

Nem tartott belső vizsgálatot a NAV a Microsoft-botrány kirobbanása után

Írásbeli kérdéssel fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy kivizsgálta-e a hivatal Microsoft-botránnyal kapcsolatos esetleges érintettségét. Az adóhatóság válaszában közölte, nem volt ilyen vizsgálat – írja a hvg.hu.

Polt Péter ügyészsége nyomozást indított a Microsoft-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelenős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Microsoft-ügyben – jelentette be az ügyészség közleményében.

Fónagy János szerint a magyar kormánynak és a parlamentnek se hatásköre, se bővebb információja nincs a Microsoft …

„Az amerikai hatóságok Microsoft elleni eljárásában a magyar kormánynak és a magyar parlamentnek nincs sem hatásköre, sem bővebb információja, ilyen információkat senki sem közölt. A magyar kormány a Microsoft szoftvereket is szabályos közbeszerzési eljáráson, versenyeztetés keretében szerzi be”

Hadházy Ákos levelet írt Polt Péternek, hogy nem kellene-e esetleg vizsgálatot indítania a Microsoft-botrány miatt

A 444 vette észre az Országgyűlés honlapján, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azzal a kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy nem lenne-e itt az idő vizsgálatot indítania a Microsoft Magyarországi leányvállalata körül gyűrűző botrányban.

Ennyi volt: indoklás nélkül szerződést bontott Mészáros Lőrinc jobbkezének informatikai cégével a Microsoft

A Microsoft Magyarország felbontotta eddigi szerződését a T-Systems-szel - értesült a hvg.hu, az információt a Microsoft részéről megerősítették. A cég azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat.

Feljelentést tett a DK a magyarországi Microsoft-botrány miatt

A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészséghez fordul a Demokratikus Koalíció a Microsoft magyarországi leányvállalata körül gyűrűző botrány miatt – derül ki a párt közleményéből. Gyurcsány Ferenc alakulata emlékeztet, hogy a Legfőbb Ügyészség eddig azzal hárította el az ügyészségi vizsgálat elindítását firtató kérdéseket, hogy eddig az Egyesült…

Hadházy Ákos szerint az Országos Rendőr-főkapitányság is érintett a Microsoft korrupciós botrányában

Az ORFK, illetve a Belügyminisztérium cége, a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. vásároltak szoftvereket a Microsofttól csalással – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési extra Korrupcióinfón az amerikai igazságügyi minisztérium jelentése alapján.

Microsoft-botrány: az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálódik a magyar államot érintő korrupciós ügyben

Megerősítette az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF), hogy vizsgálatot indított a Microsoft-botrányként megismert korrupciós ügyről – írja a Népszava.

Orbán Viktorra is hivatkoznak a Microsoft vallomásában, amelyben a cég elismerte a magyarországi korrupcióját

Egy alkalmazott levelezésében azt írta egy korrupt ügyletnél, hogy a miniszterelnök hozzájárulása is megvan az árak átszabásához.

Bebizonyosodott, hogy a Microsoft kenőpénzzel vette rá a magyar államot a megrendelésekre, 25 millió dollár büntetést …

A Euronews beszámolója szerint 25 millió dollárt kell fizetnie a Microsoftnak bírságként az USA-ban, amiért a cég megszegte a vesztegetés elleni szövetségi törvényt. Ebből 8,75 millió dollárt (azaz körülbelül 7,3 milliárd forintot) azért kell fizetnie a Microsoftnak, mert a cég magyarországi leányvállalata korrupciós pénzekre használta a bevételei

Két hét után nagyon visszaesett a babaváró hitel iránti érdeklődés, az igénylők fele nem felel meg a bankoknak

A Bank360 követte a 10 millió forintos állami támogatású babaváró hitel iránti érdeklődés alakulását, és azt tapasztalták, hogy nagyjából a felére esett vissza a családok érdeklődése – derül ki csütörtöki közleményükből. Csak a Google-keresésekben 80 százalékos a visszaesés a hitelnél.