Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Április 18 – a műemlékvédelem világnapja

A Műemlékvédelmi Világnapot 1984 óta minden évben április 18-án tartja a Nemzetközi Műemlékvédelmi Szervezet, az ICOMOS (International Council on Monument and Sites). „Az emléknap célja, hogy globális figyelmet irányítson a műemlékek és a történelmi emlékhelyek megőrzésének fontosságára, és kulturális örökségünk részeként…

Műemléki világnap a fertődi Esterházy-kastélyban

A műemléki világnap alkalmával a kastély valóságos eszterházai időutazásnak beillő GIF-animációt is közzétett a közösségi oldalán.

Műemléki Világnap: virtuális látogatás és Gif-es időutazások a fertődi Esterházy-kastélyban

A Nemzetközi Műemléki Világnapon az ICOMOS-díjat elnyert fertődi Esterházy-kastély együttesének Marionett-színházát ajánlja megtekintésre virtuális látogatás keretében, vagy akár idegenvezetéssel is a fertődi Esterházy-kastély weboldala.

Ma van a Cirkuszi Világnap!

Színház.online
-
 21.04.17 10:16Színpad

A világnapot 2007 óta ünneplik meg minden év április harmadik szombatján. 2010-ig európai cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

Gondolatok a Hemofília Világnapjára

Vital
-
 21.04.17 10:05Egészség

Sok hemofíliás ember élete szó szerint a vérplazma donoroktól függ.

“A cirkuszművészet motorja lesz az élet újraindításának!” – Fekete Péter üzenete a Cirkuszi Világnapon

Az alábbiakban Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úr cirkuszi világnapra szóló üzenetét olvashatják.

Hemofília világnapja: vörös fénnyel világítják meg a bajmóci várat

Szlovákiában 600 hemofíliás beteg van, egyharmaduk gyerek. „1989 óta figyelmeztetnek világszerte erre a betegségre azzal, hogy a hemofília világnapján vörös fénnyel világítanak meg különféle történelmi épületeket” - mondta Gordíková.

Gondoltad volna, hogy a radírnak is van világnapja? – csipetnyi retroval

Divatmagazin
-
 21.04.15 07:37Életmód

A diákélet nélkülözhetetlen eszköze, a radír is bekerült azon tárgyak közé, melyek saját világnappal büszkélkedhetnek. Ugyan a mindennapi életben nem feltétlenül használja mindenki, de vannak munkakörök, melyek során gyakori segédeszköz lehet.  Feltalálása előtt a ceruza nyomainak eltüntetésére kenyeret használtak az emberek. Jut…

A férjek megbecsülésének világnapja van!

port.hu
-
 21.04.15 07:10Film

A férj is ember, és egy évben egyszer mondjunk róluk valami jót is, ezért összeszedtük 10 kedvenc párkapcsolati filmünket.

Az űrhajózás világnapját ünnepli a Spektrum

Az űrhajózás világnapját ünnepli a Spektrum. 60 éve járt először ember az űrben. 1961. április 12-én a Szovjetunióban bocsájtották útjára, és Föld körüli pályára a világ első embert szállító űrhajóját, a Vosztok-1-et. Fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal, aki összesen 108 percet töltött odafenn. Ezzel egyúttal a nagy kérdés is eldőlt, hogy vaj

A könyvtárosok világnapján az értékekre hívták fel a figyelmet

Gyulatelevízió
-
 21.04.14 16:46Kultúra

Április 14-én ünneplik a könyvtárosok világnapját. Ezen a napon évről-évre a bibliotékában tevékenykedő könyvtáros munkájának fontosságára hívják fel a figyelmet. A könyvtáros már az ókortól egészen napjainkig egyfajta közvetítő szerepet tölt be a rengeteg, elérhető információ és az olvasók között. A könyvtárosoknak a precizitás, a…