Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

SMOG-1: egy hónapja a világűrben

Kevesen mondhatják el az eddig startra várók közül, hogy minden esemény a tervezett időpontban történt. A SMOG-1 is beállt a sorba, vagyis kétszer került sor a start időpontjának megváltoztatására.

Rengeteg ellenséges civilizáció lehet a világűrben

Origo
-
 21.04.21 22:01Tudomány

A tudósok többsége szerint nem az a kérdés, hogy léteznek-e földönkívüliek, hanem,az, hogy jó-e nekünk, ha kapcsolatba kerülünk velük.

Mit keresnek ott?! A legfurcsább tárgyak, amik megjárták a világűrt

UniLife
-
 21.04.21 18:00Életmód

A világűr az ember számára a legtitokzatosabb dolgok egyike, hiszen számos ismeretlen területet, jelenséget és képződményt rejt magában. A XX. század közepe óta egyre közelebbről ismerhetjük meg az űrbéli titkokat az űrutazásnak hála, az elmúlt fél évszázad során pedig az emberiség is furábbnál furább dolgokat juttatott a légkörön kívülre.

Itt megnézheted, mennyire teleszemeteltük a világűrt

Digital Hungary
-
 21.04.21 16:31Infotech

Az elmúlt években a műholdak kisebbek, olcsóbbak lettek, és a fellövésük is könnyebb, mint korábban – ez viszont azt vonja maga után, hogy egyre több kering belőlük a fejünk felett.

Összezsugorodik a szív a világűrben

HáziPatika
-
 21.04.20 07:03Egészség

A Holdon telepítendő űrbázis vagy a Marsra tervezett kereskedelmi űrutazások tervezésekor különösen fontos kérdés az, hogy miként leszünk képesek a hosszú időn át tartó súlytalanság állapotában megőrizni a szívünk egészségét. Egy kutatásban

Kozmikus hidrogénbombákkal lehet tele a világűr

24.hu
-
 21.04.19 13:38Tudomány

A szakértők azt vizsgálták, hogy miként semmisülhetnek meg a fehér törpék.

Veszély leselkedik az emberiségre? Gonosz földönkívüli civilizációkkal lehet tele a világűr

A SETI kutatóintézet egyik vezető tudósa szerint nem lenne jó ötlet felvenni a kapcsolatot az idegenekkel.

A Tévémaci legózott és még a világűrt is megjárta

port.hu
-
 21.04.17 17:45Film

1963. április 15-én mutatkozott be a képernyőn a Tévémaci. Alakján többször is változtattak, végül a nyolcvanas évek macija annyira a kultúránk, sokak gyerekkorának részévé vált, hogy a 2012-es maciváltás szabályos népharagot keltett.

Kudarcokkal és tragédiákkal volt kikövezve a világűr meghódítása

Az USA és a Szovjetunió vérre menő űrharca alapozta meg a későbbi sikereket. Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. A világűr meghódítása évszázadokon át álomnak tűnt csupán, és számtalan tudományos-fantasztikus regény alapjául szolgált. A rakétarepülés és az…

Rosszindulatú földönkívüli civilizációkkal lehet tele a világűr

A SETI kutatóintézet egyik vezető tudósa szerint nem lenne jó ötlet felvenni a kapcsolatot az idegenekkel, mivel szándékaik az emberiségre nézve rombolóak és pusztítóak lehetnek.

Megzenésítették a világűrt

Szimpatika
-
 21.04.16 19:35Zene

Az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.