Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 100 hír

Így kezelhető a válság járványhelyzet alatt és után

Jelentősen befolyásolja hétköznapjainkat az egészségügyi, társadalmi és gazdasági krízist okozó koronavírus megjelenése, hiszen sok egyéb mellett hatással van az ügyfelekre, a szolgáltatókra és a gyártókra is. Az emberiség a történelem során számos hasonló válságot túlélt kisebb vagy nagyobb áldozatokkal.

Az év elején már túl lesz a válságon az építőipar

A kormányzat otthonteremtési programjának, valamint az idén előkészített és a jövőre induló beruházásoknak köszönhetően az építőipar 2021 első negyedévének a végére léphet túl a koronavírus-járvány következményein - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke.

Válságkormányzás: Matovič ragaszkodik az országos teszteléshez

Súlyos feszültségnek lehettünk tanúi a múlt héten az országot kilenc hónapja irányító kormánykoalíció soraiban. Igor Matovič kormányfő a főügyészválasztás kapcsán a koalíció felmondásával fenyegetett arra az esetre, ha a koalíciós pártok valamelyike az ellenzékkel szavazna együtt.

Havi 111 ezer forintot költött egy átlagos magyar, mielőtt ideért a válság

HVG
-
 Ma 11:00Gazdaság

Közel 9 százalékkal több pénzt költöttek a magyarok 2019-ben az egy évvel korábbinál, és ennek csak egy kisebb részét magyarázza a drágulás. A leggazdagabbak és legszegényebbek kiadásai közötti szakadék nagy, de változatlan maradt. Milliós viszont még mindig az a réteg, amelyik többet költ egy lakáshitel törlesztésére, mint bármi…

Az ipar már kilábalt a járvány okozta válságból

Az ipari termelés kilábalt a járvány okozta válságból és a negyedik negyedévben az exporton keresztül is fékezheti a gazdasági növekedésnek a fogyasztás és a beruházások csökkenése által generált visszaesését – kommentálták a KSH előzetes adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt első…

Túl van a válságon Erdei Zsolt és párja

Túl van a válságon Erdei Zsolt (46) és párja, Réka (40)! Nemrégiben még úgy tűnt, akár véget is érhet a kapcsolatuk, ám a karanténban egyedül töltött...

Elemzők szerint az ipar már kilábalt a járvány okozta válságból

Az ipari termékek exportja turbózza a gazdasági kilábalást, különösen két szegmens megy nagyot.

Ensz: 2021-ben jöhet az elmúlt 75 év legnagyobb humanitárius válsága

A gazdag országok nem taposhatják le a szegényeket a koronavírus-vakcináért folytatott versenyben – figyelmeztet a világszervezet.

Koalíciós válság a vétó miatt: puhulhat a lengyel ellenállás

Népszava
-
 Tegnap 19:25Külföld

Továbbra sem enged az EU-nak Varsó, igaz, erre rámehet a kormánykoalíció. Az esetleges új felállás felpuhíthatja a lengyel ellenállást, Orbán Viktor pedig magára maradhat.

Hernádi a válság alatt is tovább költi Esztergom pénzét

Ez a lényeg
-
 Tegnap 18:39Vélemény

Rendesen kihasználja különleges jogkörét a Fideszes polgármester. Élményfürdőre, a nagybácsi hoteljére, sőt, még drága ügyvédre is futja a város tartalékaiból.

A válság lehetőség is: sokaknak piaci rés, ami másokat csődbe visz

Euronews
-
 Tegnap 17:21Külföld

Belgiumban a lezárások alatt is ezresével alakultak új cégek. Sokak számára jelent piaci rést az, ami másokat csődbe visz.

„6500 forinttal és egy számológéppel a zsebemben mászkáltam a sorok között” – Súlyos anyagi válságban van a Drága…

Blikk
-
 Tegnap 15:07Bulvár

Számtalan zseniális színész, köztük az RTL Klub sikerműsorában, a Drága Örökösökben is játszó Molnár Gusztáv életét is megnehezítette a koronavírus-járvány, aki elmaradt előadásai miatt kifejezetten nehéz anyagi helyzetbe került.

Az ipar már kilábalt a járvány okozta válságból

Az ipari termelés kilábalt a járvány okozta válságból és a negyedik negyedévben az exporton keresztül is fékezheti a gazdasági növekedésnek a fogyasztás és a beruházások csökkenése által generált visszaesését - kommentálták a KSH előzetes adatait az elemzők.

Elemzők: az ipar már kilábalt a járvány okozta válságból

Az ipari termelés kilábalt a járvány okozta válságból és a negyedik negyedévben az exporton keresztül is fékezheti a gazdasági növekedésnek a fogyasztás és a beruházások csökkenése által generált visszaesését - kommentálták a KSH előzetes adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők.