Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 131 hír

Megszenvedik a print lapok a válságot, teljes átrendeződés zajlik

Növekedés
-
  Ma 04:04 Gazdaság

Jócskán betett a koronavírus járvány okozta válság a nyomtatott sajtónak az apadó reklámbevételek miatt, rengeteg állás megszűnt, miközben a kiadók a digitális formátumot helyezik előtérbe. Néhány prémium kategóriás nagy lapnak ugyanakkor sikerült erősítenie a pozícióját úgy, hogy egyre több digitális előfizetőt tudott toborozni a karantén alatt.

A válság jövőre is eltart

Magyar Szó
-
  Tegnap 22:18 Határtalan

A válság nem csak ebben az évben sújt, a jövő év is számos kihívást tartogat a gazdaság terén, hiszen akárcsak a világ más országainak, Szerbiának is súlyos gazdasági következményekkel kell szembesülnie a koronavírus-járvány miatt – emelte ki Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, majd hozzátette,…

Borulhat ez egész uniós válságkezelés

Napi
-
  Tegnap 19:42 Külföld

Úgy tűnik, nem az lesz a legfőbb gondja a júliusi EU-csúcsértekezlet résztvevőinek, hogy a magyar kormányfő parlamenti támogatással akarja megfúrni a pénzfizetés jogállamisági követelményekhez kötését, hanem az, hogy a holland miniszterelnök a takarékosnak nevezett tagállamok élén még azelőtt megfúrná a válságkezelést, mielőtt…

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő csomag második üteme

Anyajuh -, szarvasmarhatartók, méhészek és a zöldségnövény-termesztők nyújthatják be igényeiket 2020. július 27-éig.

Bezuhant a kereslet, továbbra is jelentős válságban az autóipar

Mérce
-
  Tegnap 11:33 Vélemény

Hiába nyitott ki minden, vevők nincsenek, így a gyártás újbóli, nyári leállása egyre fenyegetőbb.

Sebők Miklós: Orbánék a válságkezeléskor ingyenebédet adtak a nagyvállalkozóknak

24.hu
-
  Tegnap 11:21 Gazdaság

A közgazdász-politikatudós szerint akkor lehet nyereséges cégeknek állami támogatást adni, ha ahhoz szigorú feltételek kapcsolódnak. Interjúnkban beszélt arról is, miért kellene válság idején pénzt osztani az embereknek, mi történhet, ha Trump veszít, miként arról is, mi hozhat drámai fordulatot az Orbán-rendszer fejlődésében.

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

Hétfőn, július 13-ától indul a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból az agrártárca részére rendelkezésre bocsátott, többletforrás terhére meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme – közölte Nagy István agrárminiszter.

Palkovics szerint lesz pénz kezelni, ha ide is elér a vírus és a válság második hulláma

Index
-
  Tegnap 10:55 Gazdaság

A foglalkoztatási helyzet mélypontján túljutottunk a miniszter szerint. Elmondta azt is, miért kell a drága MotoGP-pálya és a kelebiai vasútvonal.

A kettős ellátási lánccal vészelte át a Universal Robots a válságot

autopro
-
  Tegnap 10:48 Cégvilág

A kettős forrású ellátási lánc hatalmas könnyebbséget jelentett a Universal Robotsnak a bajban. Miután Kína bezárta kapuit, az európai beszállítókon keresztül jutott hozzá a szükséges alapanyagokhoz a vállalat, Európa leállása alatt pedig az ázsiai országból jött az utánpótlás.

Válságkezelés az autógyárak árnyékában

A COVID-19 nem várt kihívások elé állította az autógyárak beszállítóit is; fennmaradásuk érdekében gyorsan alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez. Már megkezdődött a fellendülés, igaz a cégek teljes kapacitásának visszaállásáig még hosszú hónapokat kell várni.

Európai válságmenedzselés: A szolidaritásból mindenki profitálhat?

Az Üzlet
-
  Tegnap 09:55 Gazdaság

A korona-krízis világossá tette, hogy a globalizált gazdasági világrend ingatag. A konjunktúracsomagok a kontinens belső fogyasztása felpörgetésével függetlenebbé tehetik Európát. A krízisből így megerősödve jöhet ki a kontinens. A tézist a ’European Council on Foreing Relations’ (ECFR) friss elemzése vázolja fel. De sikerül-e erről az északi…

Jogaikat teszik pénzzé az országok, annyira nincs pénzük a válság miatt a karibi térségben

Napi
-
  Tegnap 06:43 Külföld

Teljesen behalt a turizmus a koronavírus-járvány miatt, ezért a karibi országok is megszorultak. Az egyetlen hatékony megoldásnak azt találják, hogy letelepedési kötvényprogramot hirdettek: a befolyt pénzt a válságkezelésre akarják fordítani.

Üzletet, irodát bérel? Így jöhet ki nyertesen a válságból!

Piac és Profit
-
  Tegnap 06:38 Gazdaság

Előnyükre fordíthatják a mostani helyzetet a kereskedelmi ingatlanokban területet bérlő vállalkozások. Ehhez arra van szükség, hogy kellő rugalmassággal dolgozzák át ingatlanhasználatukat, megfelelő taktikával lépjenek fel a bérbeadókkal folyatott tárgyalásokon és legyenek nyitottak a szokásostól eltérő megoldásokra, amiket a piacot…

Szép éve lett volna a vegyes alapoknak, aztán jött a válság

Portfolio
-
  20.07.12 13:58 Pénzügy

Szépen indult az év a kötvényekbe, részvényekbe, pénzpiaci eszközökbe egyszerre fektető vegyes alapoknál, aztán jött a Covid-krízis és az ügyfelek is elkezdték menekíteni a pénzt: mindössze egy hónap alatt 45 milliárd forint hagyta ott a szektort. Eddig úgy tűnik, a tavalyi hozamdömpinget sem sikerült folytatni idén: alig van olyan vegyes alap, ame