Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 128 hír

Amiről az utcák mesélnek... - Porzsolt István emlékére

Nyíregyháza
-
  Ma 02:15 Belföld

Amiről az utcák mesélnek... - Porzsolt István emlékére

120 éve született Fekete István: Gölléből indult, s a halhatatlanságig jutott

Az író Fekete istván 1900 január 25-én született Göllében: a kerek évforduló alkalmából szombaton emléknapot tartottak a községben.

120 éve született Fekete István, a Kis-Balaton szerelmese

Ki ne szeretett volna Tutajos, vagy Bütyök bőrébe bújva Matula bácsival tölteni néhány izgalmas napot, miután elolvasta a Tüskevárt?

Paár Ádám: Állatokkal, emberekről – Fekete István életművéről

Az ifjúsági regény nem csak az ifjúságnak, az állatregény pedig nem csak az állatokról szól. Erre bizonyíték a most 120 éve született Fekete István különleges életműve is. Portrénk!

Állatbőrbe bújva mesél(t) rólunk Fekete István

„Az író nem lesz, az író születik. Különös belső kényszer, ami hajtja az írót, hogy mondanivalóját papírra vesse” – válaszolt egyik ifjú olvasója kérdésére Fekete István, a magyar irodalom Jókai melletti legolvasottabb írója, s e sorok írója megkockáztatja az eretnek gondolatot, hogy nem véletlenül. Sokan könyvelték el ifjúsági írónak, holott csak

64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

Újra „boksz mini-világbajnokság” lesz Debrecenben! A kontinens egyik legpatinásabb versenyét immár 64. alkalommal rendezik meg, idén 33 ország 244 öklözőjének részvételével. Ez lesz minden idők legnagyobb „Bocskaija”! A Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 2020. február 3. és 7. között zajlik az Oláh Gábor Utcai…

Nagy István: Két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány több mint hatmilliárd forint forrást biztosított.

Nagy István: két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Nagy István: két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére emelkedett.

Nagy István: Két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Szabó István Felliniről: Csodálatos és megismételhetetlen

Origo
-
  Tegnap 10:14 Film

Az Oscar-díjas magyar rendezőt kérdeztük a 100 éve született Federico Felliniről.

"Én a néma vándoroknak hiszek" - 120 éve született Fekete István

2020 dupla évforduló, hiszen 120 éve született, és 50 éve hunyt el Fekete István. Két legismertebb és legszeretettebb műve, a Tüskevár és a Vuk remek példák arra a páratlan látásmódra, ami Fekete Istvánt ikonikus szerzővé tette.

Nagy István: Fontos, hogy a felvidéki magyar gazdák kellő figyelmet és támogatást kapjanak

A magyar mezőgazdaság kedvező helyzete biztos alapot nyújt ahhoz, hogy határon átívelő együttműködésekkel segítsük a felvidéki gazdák, agrárvállalkozások versenyképesség-növelő és munkahelyteremtő beruházásait – mondta az agrárminiszter csütörtök este a Szepsiben rendezett gazdafórumon az Agrárminisztérium (AM)…

Százhúsz éve született Fekete István

A somogyi származású író többek között olyan klasszikusokkal gyarapította a magyar irodalmat, mint a Tüskevár, a Téli berek, a Bogáncs, a Vuk vagy éppen A koppányi aga testamentuma.