Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Tandori Dezső egyszemélyes univerzumot alkotott – beszélgetés Jánossy Lajossal

Librarius
-
  Tegnap 07:59 Kultúra

A nyelv ellentmondásaival a világ ellentmondásait tükrözte, Tandori szavakhoz fűződő különleges viszonyába ez a fajta gondolkodás szűrődött be. De a költészetében megtalálta a saját filozófiai nyelvét, ami nem a filozófiai szótárak felől közelített.  

Forgalomkorlátozás: filmet forgatnak a Szilágyi Dezső térnél

Ittlakunk
-
  19.11.12 18:43 Budapest 01. ker

Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz november 13-án és  14-én az I. és a VI. kerületben.Tilos megállninovember 13-án 0 órától 14-én 24 óráiga Benczúr utca mindkét oldalán a 25. és a 29. szám között,a Bajza utca mindkét oldalán a 19. és a 21. szám között.a Szilágyi Dezső tér 1.,6. és 7. számok előtt.Szakaszosan és…

Isten éltesse Rancsó Dezsőt!

Felvidék.ma
-
  19.11.13 14:26 Határtalan

A mai napon a felvidéki magyarság egyik legismertebb művésze tölti be az 53. életévét, nem akármilyen karrierrel és fordulatoktól sem mentes életúttal a háta mögött. Az Ógyallán született, s Hetényen felcseperedett Rancsó Dezső komoly sikereket ért el a színjátszás világában, és mindeközben kétlakivá válása ellenére sem szakított a…

Garas Dezsőt idézte és kitüntetéseket adott át a főpolgármester

Emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát - mondta Karácsony Gergely, amikor a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából elismeréseket adott át.