Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 120 hír

Egyedülálló műtéti eljárást dolgoztak ki a tüdőbetegek számára Szegeden

A világon egyedülálló, a hagyományos gépi lélegeztetésen alapuló és a spontán légzés mellett végzett tüdőműtétek előnyeit ötvöző eljárást dolgoztak ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikáján - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Két módszerből alkottak új tüdőműtő eljárást Szegeden

Ötvözi a hagyományos gépi lélegeztetésen alapuló és a spontán légzés mellett végzett tüdőműtétek előnyeit.

Újraindul az autóbuszforgalom Szabadka és Szeged között

Hétfőtől újraindítja nemzetközi, szegedi járatát a Subotica-trans.

Makón bezárt a pszichiátria, Szegeden pedig csak a korábbi ágyszám töredékén van ellátás

A Csongrád-Csanád megyei orvosi kamara elnöke szerint a makói ellátás munkaerőhiány miatt szűnt meg. A főigazgatóság szerint a koronavírus miatt szünetel.

Példás összefogás a méhekért Szegeden

A városban tíz helyszínen alakítottak ki vadvirágos méhlegelőket.

Példás összefogás a méhekért Szegeden

A városban tíz helyszínen alakítottak ki vadvirágos méhlegelőket.

Szegedi példa alapján épült meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

83 éve, 1938. június 18-án nyílt meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a Nemzeti Színház Shakespeare-előadásával, a Szentivánéji álom című vígjátékkal. Az első három évad nyári szezonjában folyamatosan játszottak, a Nemzeti Színház produkciói mellett az Operaház sikerei szerepeltek műsoron.

Makón bezárt a pszichiátria, Szegeden pedig csak a korábbi ágyszám töredékén van ellátás

Makón bezárt a pszichiátria, Szegeden pedig csak a korábbi ágyszám töredékén van ellátás - erről beszélt a Csongrád-Csanád megyei orvosi kamara elnöke a Szeged TV-ben. Szerinte a makói ellátás munkaerőhiány miatt szűnt meg. Az egészségügyi ellátások egy hónapja indultak újra. Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt írta az RTL Híradónak,…

Átadták a hittanárok életműdíját a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Idén két hittanár vehette át a június 16-i tanévzáró ünnepségen a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pro Catechesi-díját. A rendezvényen Zsuffa Tünde, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtóreferense a katolikus világeseményen való részvételre buzdított.

Egyedülálló műtéti eljárást dolgoztak ki a tüdőbetegek számára Szegeden

A világon egyedülálló, a hagyományos gépi lélegeztetésen alapuló és a spontán légzés mellett végzett tüdőműtétek előnyeit ötvöző eljárást dolgoztak ki a Szegedi Tudományegyetem sebészeti klinikáján.

Világszenzáció, ahogy Szegeden műtenek: esélyt kaphatnak a tüdőrákos betegetek is

Az egész világon egyedülálló az a műtéti eljárás, ami a tüdőbetegek ellátását segíti a Szegedi Tudományegyetem) SZTE Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályán. A Dr. Furák József és Dr. Szabó Zsolt által kidolgozott módszer egy, már korábbról ismert és alkalmazott, gépi lélegeztetésen alapuló, illetve egy viszonylag új, a beteg spontán…

Szegednél lerobbant kamionjával az embercsempész, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki tavaly decemberben 45 illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében állapodott meg.

Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon

SzegedMa
-
 Ma 15:46Belföld

A képviselő kiemelte, a helyi jobboldal komoly erőket mozgósított annak érdekében, hogy az új szabadstrand létrejöjjön.