Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Elon Musk bemondta: a SpaceX legkésőbb júniusban embert küld a világűrbe

Optimistán tekint a következő hónapok elé Elon Musk, a Crew Dragon sikeres tesztje után ugyanis már az űrhajósok útnak indítását tervezik a SpaceX-nél.

Végrehajtotta utolsó tesztrepülését a SpaceX űrhajója

Kényszerleszállást szimulált a Cape Canaveral-i Kennedy-űrközpont térségében.

Óceánba zuhanást szimulált a SpaceX

Utolsó fontos tesztrepülését végrehajtva, két bábuval a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre Elon Musk cégének űrhajója.

Jól sikerült a SpaceX legénységi űrhajó vészhelyzeti tesztje

Ahhoz, hogy újra amerikai űrhajó szállíthassa a legénységet a Nemzetközi Űrállomásra, alapos teszteknek kell alávetni a járműveket.

Végrehajtotta utolsó tesztrepülését a SpaceX űrhajója

Végrehajtotta vasárnap utolsó fontos tesztrepülését a SpaceX vállalat űrhajója, amely két bábuval a fedélzetén kényszerleszállást szimulált a Cape Canaveral-i Kennedy-űrközpont ...

Óceánba zuhat a SpaceX űrhajója, de szándékosan

Végrehajtotta vasárnap utolsó fontos tesztrepülését a SpaceX vállalat űrhajója, amely két bábuval a fedélzetén kényszerleszállást szimulált a Cape Canaveral-i Kennedy-űrközpont térségében alig két hónappal az előtt, hogy űrhajósokat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.

Végrehajtotta utolsó fontos tesztrepülését a SpaceX űrhajója

Alig két hónappal az előtt, hogy űrhajósokat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.

Végrehajtotta utolsó tesztrepülését a SpaceX űrhajója

A Crew Dragon űrhajó egy Falcon 9 hordozórakétán indult az űrközpontból, de alig egy perccel a felszállás után mintegy 20 kilométeres magasságban az Atlanti-óceán fölött a rakéta hajtóművei leálltak, indítási hibát utánozva, és az űrhajó leválva a rakétáról fékező ejtőernyőivel az óceánba zuhant. A tesztrepülés célja az volt, hogy bizonyítsák, ilye

A SpaceX ma teszteli a Crew Dragont

Rakéta
-
  Tegnap 13:37 Tudomány

Ma (január 19.) teszteli a SpaceX a Crew Dragon biztonsági rendszerét. A kilövésen nem vesznek részt űrhajósok, és azt vizsgálják, hogy amennyiben kilövés közben gond adódna, a Crew Dragon képes lenne-e megbízhatóan eltávolítani a legénységet a közelből. A tesztre a floridai Kennedy Űrközpontban kerül sor.