Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 5 hír

Döntött az USA számvevőszéke: egyedül a SpaceX épít leszállóegységet a Holdra szálláshoz

Rakéta
-
 21.07.31 12:10Infotech

Jeff Bezos vállalata, a Blue Origin megtámadta a NASA döntését, hogy csak a SpaceX kapja a történelmi léptékű megbízást. Bezos vesztett, ez viszont azt jelenti, hogy kezdődhet az előkészület a Holdra szálláshoz.

A SpaceX viheti az űrbe a második magyar űrhajóst

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Magyarország néhány éven belül asztronautát szeretne küldeni a Nemzetközi Űrállomásra, de most több fontos részlet is kiderült a projektről.

Hivatalosan is nyugdíjaztatta a SpaceX az első hajóját, amivel visszaszerezték a rakétáikat

Androgeek
-
 21.07.29 08:30Tudomány

A SpaceX két évvel ezelőtt történelmet írt, amikor egy hálóval felszerelt hajó kiragadt az égből egy leeső hardvert, azonban mostantól Muskék ezen flottája nyugdíjasnak minősül, tekintve hogy búcsúztatják a megoldást. A rakéta hasznos terhelése egy kagylószerű védőhéj, amely a rakéta hasznos teherét burkolja, amikor a jármű

178 millió dollárt adott a NASA a SpaceX-nek, hogy kiderítsék, van-e élet a Jupiter holdján

Az Europa-misszió kitűzött célja az lesz, hogy feltérképezzék a Naprendszer legnagyobb gázóriásának holdján található geológiai struktúrákat.

Nemes feladattal bízta meg a SpaceX-et a NASA

Az Elon Musk büszkeségének számító cég rakétája adhatja meg a kezdő lendületet az amerikai űrügynökség egyik küszöbön álló, nagy horderejű missziójának.