Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Nagyot "ugrott" a sertéspestis Németország felé

A lengyel hatóságok megerősítették, hogy a német határtól 85 kilométerre, egy közlekedési balesetben elpusztult vaddisznónál az afrikai sertéspestis (ASP) vírust mutatták ki.

Van baj! Sok magyar termelő még mindig azt hiszi, hogy megelőzhető a sertéspestis

Agrárszektor
-
  Tegnap 11:30 Állatvilág

Habár az ágazati szereplők tisztában vannak az afrikai sertéspestis (ASP) veszélyeivel, az érintettek egy része bízik abban, hogy létezik olyan konkrét eszköz vagy eljárás, amely alkalmazása biztosítékot jelenthet számukra a betegség megelőzésében. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az…

Újabb elhullott vaddisznók Háromszéken, terjed az afrikai sertéspestis

Újabb vaddisznótetemeket találtak Kovászna megyében, terjed az afrikai sertéspestis

Tovább terjed az afrikai sertéspestis – Újabb vaddisznótetemekre bukkantak (Háromszék)

Alig egy hónappal a vaddisznók esetében is beigazolódott sertéspestis-fertőzést követően újabb elhullott állatokat találtak – számolt be pénteki közleményében a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság.

Újabb elhullott vaddisznók Háromszéken, terjed az afrikai sertéspestis

Újabb vaddisznótetemeket találtak Kovászna megyében, terjed az afrikai sertéspestis. Mivel közeledik a disznóvágás szezonja, a hatóságok fokozzák a kontrollt, közúti ellenőrzésekkel próbálják visszaszorítani a törvénytelen szállítást és kereskedelmet.

Afrikai sertéspestis: sorozatban pusztulnak a vaddisznók Háromszéken

Maszol
-
  19.11.15 13:00 Határtalan

Az elmúlt két hónapban összesen húsz elpusztult állatot találtak.

Majd most mi, magyarok megmutatjuk, hogy kell elbánni azzal a fránya sertéspestissel

Az Orban-kormány folytatja a nagytakarítást az országos hatóságoknál – ahogy a központi sajtóban fogalmaznak: a peszedétlenítést (depesedizare – szerk megj.) –, s láss csodát, a megüresedett vezető tisztségekből most jutott egy az RMDSZ-nek is. Csütörtökön kiderült, menesztették a tisztségéből az országos állategészségügyi és…

A sertéspestis más ágazatokat is megfertőzhet

Amikor Kínában kitört a sertéspestis, kevesen számítottak arra, hogy az a globális gyógyszerellátásban is problémát okozhat. Mostanra a makrofolyamatok mellett a vállalati szektor nyereségességét is befolyásolja a járvány.

A Kínából kiindult sertéspestis más ágazatokat is megfertőzhet

Amikor Kínában kitört a sertéspestis, kevesen számítottak arra, hogy az a globális gyógyszerellátásban is problémát okozhat.

Máris volt értelme a kormányváltásnak: kiderült, hogy Románia tovább szerencsétlenkedik a sertéspestis elleni küzdele…

Főtér
-
  19.11.13 18:02 Határtalan

Orbanék lezavartak szerdán egy kormányülést, melynek a végén Ionel Dancă, a miniszterelnöki kabinet igazgatója kiállt a sajtó elé és közölte: a sertéspestis terjedését megakadályozó akcióterv végrehajtása el lett cseszve. Szóval ugyanott tartunk, ahol az elmúlt évben. Persze azt is mondta, hogy valahogy újra kellene gondolni ezt a…