Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 81 hír

Ezek az óriás robotszöcskék mindent látnak, ami a táblán történik

Agroinform
-
  Tegnap 15:59 Autó-motor

Egy drón és egy ötletes ugrómechanizmus kombinálása teheti hatékonyabbá a növényvédelmet. Akár napi 70 hektárt is le tud fedni minimális emberi beavatkozás mellett.

Verseny és felkészülés a legórobottal - Iskolatévé: robotika, 7. rész

A Jámbor Kornéllal való utolsó órán arról is lesz szó, hogy milyen nyári táborok, vagy versenyek jöhetnek szóba azoknak, akik beleszerettek a legórobotok világába.

Győzelmet ért a táncoló robot

HelloWorld
-
  Tegnap 15:01 Infotech

Több, mint kétszáz pályázatot küldtek be 7 és 18 év közötti lányok a DigiGirlz AI Challange-re, közülük választották ki a legjobbakat.

Nyálmintát vevő robotot fejlesztettek ki

Baon
-
  Tegnap 12:30 InfotechRobotDánia

A teljesen automatizált robotkar önállóan képes steril pálcával koronavírus-fertőzöttség tesztelésére alkalmas mintát venni.

A robotikai gripperek segítik az automatizálást az élelmiszeriparban

A világ népessége egyre csak nő, azonban a demográfia csak egyike azoknak a mozgatórugóknak, amik az élelmiszeripari automatizálást szorgalmazzák. A munkahelyi biztonság, szigorú élelmiszer-biztonsági előírások, a feldolgozott élelmiszerek népszerűségének emelkedése, valamint a teljesítmény növelésére és a csökkenő gyártási…

Nyálmintát vevő robotot fejlesztettek dán kutatók

NLC
-
  Tegnap 11:27 Infotech

Olyan nyálmintát vevő robotot fejlesztettek ki dán tudósok, amely sterilen képes többek között a koronavírus-teszteléshez nyálmintát venni. Az alkotók így segítenék az egészségügyet.

Tesztelő robotot fejlesztettek Dániában (videó)

A teljesen automatizált robotkar önállóan képes steril pálcával koronavírus-fertőzöttség tesztelésére alkalmas mintát venni.

Robotkutya biztatja kézfertőtlenítésre egy bangkoki bevásárlóközpont látogatóit – Videó 

A K9 nevet viselő négylábú robot izgatott kölyökkutyaként ugrál oda a vásárlókhoz, akik a hátán elhelyezett kézfertőtlenítő géllel bedörzsölhetik kezüket. Eközben egy kevésbé rendhagyó robot, ROC megméri az elé állók testhőmérsékletét, a LISA nevű, ember alakú robot pedig képernyőjén információkat szolgáltat. Mindhárom robot 5G technológia…

Robotkutya biztat kézfertőtlenítésre a plázában

NLC
-
  Tegnap 09:16 Életmód

Egy bangkoki bevásárlóközpontban robotkutya segítségével ösztönzik az embereket a koronavírus elleni védekezésre.

Robotkutya biztat kézfertőtlenítésre egy bangkoki bevásárlóközpontban

A kölyökkutyaként ugráló K9 mellett egy másik berendezés az elé álló testhőmérsékletét méri, egy ember alakú gép pedig információkat szolgáltat.

A koronavírus ellen is bevetik a robotkutyákat

Vezess
-
  Tegnap 08:07 Életmód

Egy thaiföldi bevásárlóközpont vezetősége úgy döntött, a legmodernebb technológiát is bevetik a koronavírus elleni küzdelem során.

Robotkutya kínálgatja a kézfertőtlenítőt egy bangkoki bevásárlóközpontban

ma.hu
-
  Tegnap 08:06 KülföldRobotThaiföld

A vásárlók egy része szerint K9 "aranyos", akadnak azonban olyanok is, akiket nem győzött meg a négylábú robot csontvázszerű dizájnja.

Orvos helyett robot matathat a torkokban

Bitport
-
  Tegnap 08:06 Infotech

A dán fejlesztésű gépet kifejezetten a koronavírushoz kötődő tesztek elvégzésére alkották meg, mégpedig igen rövid idő alatt.

Robot fertőtlenít egy budapesti klinikán

Transpack
-
  Tegnap 08:00 Cégvilág

A dán fejlesztésű Uv-C fénnyel fertőtlenítő robot képes az új típusú koronavírus elpusztítására is.