Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Kétszeres világrekord a levegőben: korábban a Fordnál is dolgozott Dolhai Krisztián repülőgép-tervező

Veol
-
 Tegnap 15:00Megyei

Dupla világ­rekordot állított fel saját tervezésű, ultrakönnyű motoros vitorlázórepülőjével a veszprémi Dolhai Krisztián.

„A bolgár repülőgép lezuhanása nem köthető össze a szerb hadsereg tevékenységével"

 A Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy a bolgár repülőgép lezuhanása a közelmúltban zajló katonai gyakorlat során nem köthető össze a szerb hadsereg légierőjének és légvédelmi

Feltalálták a hangszigetelést, ami lehalkítja a repülőgépek hajtóművét

HVG
-
 21.06.23 20:03Infotech

A brit Bath-i Egyetem kutató egy olyan ultrakönnyű, grafén alapú hangszigetelő anyagot fejlesztettek ki, amitől a repülőgép hajtóművének hangereje olyan lehet majd, mint egy hajszárítóé.

Stephen Amell részegen balhézott egy repülőgépen, leszállították

A feleségével ordítozott a színész, akit nem lehetett csendre inteni.

Holland-svéd együttműködésben kutatják a fenntartható repülőgép-üzemanyag gyártási lehetőségeit

AIRportal
-
 21.06.23 14:32Utazás

Faipari melléktermékekből speciális eljárással fenntartható üzemanyagot készítő (SAF) üzemmel kapcsolatos kutatásokba szállt be a KLM.

Repülőgépekhez tervez üzemanyagcellás rendszert a GM

autopro
-
 21.06.23 11:21Cégvilág

Az autógyártó a német Liebherr-Aerospace-szel összefogva készít el egy demonstrátort.

Pilóta nélküli repülőgéppel hajtottak végre sikeres légi tankolást

Az Egyesült Államok haditengerészete és a Boeing élvonalbeli űrkutatási és repüléstechnikai vállalata közösen hajtotta végre a sikeres levegőben történő üzemanyag-utántöltési gyakorlatot. A tesztrepülés során használt tankert, a Boeing MQ-25 T1 vadászgépét azután fejlesztették ki, miután a haditengerészettel közös szerződés…

Amerikai harci gépek a II. világháború óta első ízben hajtottak végre bevetést idegen repülőgép-hordozóról

Amerikai F-35B típusú vadászgépek a Queen Elizabeth brit repülőgép-hordozóról szálltak fel ezen a héten, és hajtottak végre légicsapásokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásaira a Közel-Keleten. A bevetésben brit harci gépek is részt vettek. A CNN azt írja, utoljára a II. világháború idején, 1943-ban fordult elő, hogy amerikai katonai…

A II. világháború óta először hajtottak végre bevetést amerikai harci gépek idegen repülőgép-hordozóról

Az F-35B típusú vadászgépek a Queen Elizabeth brit repülőgép-hordozóról szálltak fel ezen a héten, és hajtottak végre légicsapásokat az Iszlám Állam állásaira a Közel-Keleten.

Turizmuskutató: Tényleg ki kell-e ugrani Milánóba egy kávéra repülőgéppel?

thevip.hu
-
 21.06.23 07:32Külföld

A turizmus világjárvány utáni lehetséges jövőjét mutatta be Rátz Tamara közgazdász, turizmuskutató, aki szerint az ökológiai szempontok várhatóan ismét másodlagosak lesznek.

Közel 3400 utasszállító repülőgép vesztegel a földön Európában

Turizmus.com
-
 21.06.22 15:38Utazás

A koronavírus-járvány miatt még mindig 3384 utasszállító repülőgép áll tartósan, legalább hét napig a földön Európában az Eurocontrol adatai szerint.

Jelentősen csökkent a tárolt repülőgépek száma az unióban

AIRportal
-
 21.06.22 14:58Külföld

A világjárvány tavaly tavaszi kitörése óta a legalacsonyabb szinten van jelenleg az EU-s légitársaságok parkoltatott repülőgépeinek mennyisége.

Az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában

A feltételezett ellenség repülőgéphordozó-harccsoportjának megsemmisítését gyakorolták az orosz Csendes-óceáni Flotta hajói – közölte az orosz védelmi minisztérium. A flottagyakorlatnak ezt a részét a Kuril-szigetektől 2500 mérföldre (mintegy négyezer kilométerre) tartották, a Hawaii-szigetek irányában, amelyek több mint ötezer kilométerre…

Pilóta nélküli repülőgéppel hajtottak végre sikeres légi tankolást

Mandiner
-
 21.06.21 20:34GazdaságPárizs

Az Egyesült Államok haditengerészete és a Boeing élvonalbeli űrkutatási és repüléstechnikai vállalata közösen hajtotta végre a sikeres levegőben történő üzemanyag-utántöltési gyakorlatot.