Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 97 hír

47 festményt és 77 grafikát vásárolt a Petőfi Irodalmi Múzeum 350 millió forintért

Két részletben vásárolta meg a tavaly elhunyt Szentandrássy István roma származású Kossuth-díjas festőművész alkotásait a Demeter Szilárd által vezetett múzeum.

Irodalmi alkotásokkal ünnepel a Starbucks

Idén harmadik alkalommal hirdette meg a Starbucks Kávéköltők pályázatát. Több mint 100 tehetséges, irodalom iránt fogékony pályázó jelentkezett a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett felhívásra. A Jó, hogy itt vagy! témájú pályázatra érkezett döntős alkotások a vállalat közösségi média felületein lesznek láthatóak, ahol az elfogadás,…

Indián skalpot adott vissza egy német múzeum

A lenyúzott fejbőrt a michigani Sault Ste. Marie csippeva indián törzs kérte vissza még 2014-ben.

Lakott még közületek valaki barlanglakásban, vagy van ilyen fotód a családi albumban? A múzeum rátok számít

Ittlakunk
-
 21.04.13 15:46Budapest 22. ker

A kerületünkben található Barlanglakás Emlékkiállítás egyedülálló az országban, amely bemutatja a mélyudvaros barlanglakások világát. A kiállítást 2021-ben szeretnék megújítani, ezért arra kérnek benneteket, osszátok meg velük a Barlanglakással kapcsolatos emlékeiket és fotóikat.Néhány évtizede még több tucat ilyen, lakott…

Nyáry Krisztián: Petőfivel szívesen találkoznék

Könyves Magazin
-
 21.04.13 16:17Könyv

Márciusban indult el Szabados Ágnes új műsora, a Mutasd a könyvespolcod!, amelyben híres emberek mesélnek féltve őrzött könyveikről. A legújabb részben Nyáry Krisztián mutatta meg a könyvespolcát és azt a három könyvet, amely a legfontosabb számára.

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Évekig tartó tanakodás és eredetvizsgálat után döntött így a múzeum.

L. Simon László előkerült: múzeumi integrációért felelős miniszteri biztos lesz

Hírhatár
-
 21.04.13 19:26Megyei

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak nevezi ki L. Simon Lászlót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – adta hírül az MTI. A megbízatás április 15-től 2022. április 30-ig szól.

Nappali klub várja májustól az időseket Petőfiszálláson

Baon
-
 21.04.13 20:00Belföld

A település vezetősége abban bízik, hogy a közösségi élet a helyi idősek mentális egészségének javulását is szolgálja majd.

Szlovákia: nyitnak a szállodák, üzletek, múzeumok

Enyhülnek Szlovákiában hétfőtől a koronavírus terjedése kapcsán bevezetett korlátozások, bizonyos feltételek betartása mellett megnyithatnak az üzletek, és lehetővé válik a templomi istentiszteletek látogatása is - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség Igor Matovic miniszterelnök-helyettes közlésére hivatkozva kedden.

Online játékra invitál a mohácsi múzeum

Messengeren várják a fotókat és a videókat Az intézmény közleménye szerint Messengeren várják a fotókat vagy a rövid videókat, a pályázók akár el is mesélhetik, táncolhatják vagy énekelhetik, hogy mit jelent számukra a népviselet és a jelenkori divat fúziója. Az anyagokat április 23-án 10 óráig lehet beküldeni. A fotók és videók…

Fotókat, videókat várnak a népviselet napja alkalmából a mohácsi múzeum oldalára

Bama
-
 21.04.14 10:49Kultúra

Népviseletek, népi motívumok modern ruházattal és kiegészítőkkel való kombinálására és a végeredmény dokumentálására, megosztására buzdítja az érdeklődőket a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum a népviselet napjához kapcsolódva – adta hírül az Mti.

Online játékra hív a mohácsi múzeum a népviselet napja alkalmából

kultura.hu
-
 21.04.14 11:04Kultúra

Népviseletek, népi motívumok modern ruházattal és kiegészítőkkel való kombinálására és

A Népviselet Napja alkalmából online játékra hív a mohácsi múzeum

Travelo
-
 21.04.14 12:48Kultúra

„Hadd libbenjen, csörrenjen, perdüljön vagy kopogjon."