Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Járványügyi megfigyelés alatt a Palini-tagóvoda

A Nagykanizsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya járványügyi megfigyelés alá helyezte az óvoda dolgozóit és a gyerekeket.

Pályakezdő zenészeket támogat a raktárkoncertes pénzéből Lovasi András

A Kiscsillag zenekar frontembere közösségi oldalán azt írja, a raktárkoncertes támogatási összegéből pályakezdők stúdiófelvételeit finanszírozza.

Nyelvjárások a Székelyföldtől Palócországig

Gondola
-
 Ma 15:51Kultúra

Izsák Balázs írja Székelyföld saját nyelve a magyar című tanulmányában, hogy a székelység, amely a Trianon óta eltelt időben is megőrizte szülőföldjén etnikai többségét, földrajzi neveiben is megtartotta nyelvi-kulturális hagyományát

Kihirdették az alkotói pályázat eredményeit

Rendhagyó eredményhirdetést tartott december első napján az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Az idei alkotói pályázat díjazottjai a világhálón keresztül kapcsolódtak be a rendezvénybe, amelyen immár hetedik alkalommal mutatták be a legjelesebb pályaműveket. Az első pályázat óta eltelt hét évben összesen csaknem harmincezer alkotás…

Messi nem lép pályára az FTC ellen szerdán

Rajta kívül még két erős katalán játékos kihagyja Puskás Arénát.

Egészen rendhagyó módon lép színpadra Pécsett Mácsai Pál

Mácsai Pál és Huzella Péter december 15-én lép színpadra, de egy egészen eltérő módon – tudta meg a Pécsma.hu

Rácz Jenő beszólt Hujber Ferinek: megelégelte a színész hisztijét

Rácz Jenő úgy érezte, helyre kell tennie Hujber Ferit, különben a csapata szétesik.

Fradi-Barcelona Bl meccs: Rebrov szerint nem számít ki lép pályára a Barcában, így is bombaerős lesz

Megtartották a Ferencváros–Barcelona Bajnokok Ligája meccs előtt szokásos sajtótájékoztatókat. Ezúttal rendhagyó módon a vandég Barcelona még saját otthonában, online formában állt az újságírók kérdései elé.

Jobb, ha Messit nem keressük a pályán a Ferencváros ellen

Lionel Messi lesz a legnagyobb hiányzó, aki biztosan nem lesz ott a budapesti bajnokok ligás mérkőzésen a Ferencváros ellen.

DEAC: Kovács Adrián visszatért, szerdán újra pályán a kosárcsapat

Az ötödik fordulóból elhalasztott bajnokit pótolják 17 órától.

Demeter Szilárd szavait a gondolkodási önállótlansággal magyarázza egykori pályatársa

Tamás Dénes író, esszéista, a csíkszeredai Sapientia Tudományegyetem adjunktusa a kiábrándultságának adott hangot, mikor a Petőfi Irodalmi Múzeum jelenlegi főigazgatójáról osztott meg véleményt a Facebookon. Mint fogalmaz: aki a tehetségét arra használja, hogy gyűlölködést terjesszen, az számára már nem nevezhető…

Bauhaus Campus 2021 – Hallgatói pályázat

Bauhaus Campus 2021 címmel nemzetközi pályázatot hirdettek építészhallgatók számára, melynek célja egy olyan oktatási helyszín kialakítása, ahol az építészet jelenlegi helyzete megkérdőjeleződik, és ahol lehetőség van új ötletek és megoldások felfedezésére. A pályaművek beadási határideje: 2021. április 15.

Általános iskolák nyerhetnek ökokertet egy pályázaton

Kiskertészek születnek. Jó lenne, ha minden gyerek tudná, hogy egy kert mennyit ad: a területen rengeteg friss zöldség-gyümölcs, fűszer terem, miközben megtanít minket a rendszeres munkára, a növénytermesztés alapjaira, az évszakok változására, a természet törvényeire. A Zabosfa Ökokert pályázaton az egy.hu portál és a Zabosfa közös…