Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Tanár sem kell a hatékony oktatáshoz a pedagógia forradalmára szerint

Qubit
-
  Ma 09:37 Tudomány 

A nyomornegyedben kihelyezett számítógépekkel végzett kísérlete tette ismertté Sugata Mitra indiai oktatáskutatót. Jól felépített rendszerben kritizálja a hagyományos oktatás szerinte elavult struktúráit, az ő radikális megközelítésében még a tanár is kihagyható.

Brutális adatok az oktatás színvonaláról

Sztárklikk
-
  Tegnap 19:31 Belföld  Oktatás Eurostat

Újabb adatot közölt a magyar oktatásról az Eurostat. Nem egy nemzetközi rangsorból való kimaradásról van szó, hanem egészen egyszerűen arról, hogy Budapest lakói mennyire elégedettek városuk iskoláival, egyéb oktatási intézményeivel.

A budapestiek 49 százaléka az oktatással, 62 százaléka az egészségüggyel elégedetlen

Mindössze négy olyan főváros akad az Európai Unió tagországaiban, amelynek a lakói elégedetlenebbek az iskolákkal, mint a budapestiek – derül ki a Eurostat friss jelentéséből. Eszerint a magyar fővárosban megkérdezettek 51 százaléka elégedett az oktatással, 49 százaléknyian pedig elégedetlenek, amelynél többen csak Madrid,…

Újabb csapást kapott a magyar oktatás: sokan már itthon sem bíznak benne

Újabb elkeserítő adatot közölt a magyar oktatásról az Eurostat. Most azonban nem egy nemzetközi rangsorból való kimaradásról van szó, hanem egészen egyszerűen arról, hogy Budapest lakói mennyire elégedettek városuk iskoláival, egyéb...

Petícióval tiltakoznak a román oktatás módosítása ellen

Híradó
-
  Tegnap 15:43 Külföld 

A beadványt háromezer romániai magyar tanító írta alá.

Napjaink oktatás-szervezési eszközei alapos újragondolást igényelnek

Habár az egyetemi tankönyveket a mai napig forgatják a hallgatók, a tanulás is egyre inkább átkúszik az online térbe. A Start it @K&H inkubátorban működő Cogito ezért egy olyan közösségi platformot hozott létre, amellyel a hallgatók és az oktatók közösen szerkeszthető tananyagot készíthetnek. Innovatív ötletük a Magyarországon először…

"Ne az döntsön, hogy most épp valaki jól fekszik az oktatásirányításnál, vagy sem"

HVG
-
  18.09.17 20:10 Kultúra 

Minden irodalmi művet ki lehet parodizálni, de csak akkor, ha ismerjük és szeretjük azokat – mondja a nemrég megjelent Sortalanság szerzője. Ördögh Ottó a kötelező irodalomnak állít görbe tükröt, és középiskolai tanárként állítja, humorral bármely szöveg közel hozható a gyerekekhez. Kell-e változtatni a kötelezőlistán? Van-e bármilyen…

Egy történelmi regény támogathatja a történelem oktatását is

Zaol
-
  18.09.17 07:36 Kultúra  Oktatás

A történelmi regényeket író Csikász Lajos eleinte a jövőt próbálta meg kifürkészni, hiszen egy tudományos-fantasztikus regénnyel kezdte írói pályafutását.

Egy történelmi regény támogathatja a történelem oktatását is

Teol
-
  18.09.17 07:36 Kultúra  Oktatás

A történelmi regényeket író Csikász Lajos eleinte a jövőt próbálta meg kifürkészni, hiszen egy tudományos-fantasztikus regénnyel kezdte írói pályafutását.

Az oktatáshoz kapcsolódó adómentességek II.

Adó
-
  18.09.17 06:30 Gazdaság 

Amikor oktatásról beszélünk, akkor nem csupán önmagában az oktatásnak az elemzése fontos, hanem mindenképpen járjuk körül az étkeztetés és a kapcsolódó termékértékesítések, szolgáltatásnyújtások témáját is.

Varga: a munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a fiatalok szülőföldön maradásának kulcsa

Debreceni Nap
-
  18.09.15 23:07 Belföld  Oktatás Állás

A munka, a lakáshoz jutás és az oktatás kedvező feltételei jelentik a kulcsot a fiatalok szülőföldön maradásához – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Balatonföldváron szombaton. A politikus a Fidelitas Országos Választmányának ülésén, a témában tartott előadását követően újságíróknak beszámolt arról, hogy európai összevetésben egyre…

Varga Mihály: a munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a fiatalok szülőföldön maradásának kulcsa – hírösszefo…

Infostart
-
  18.09.15 21:49 Belföld  Oktatás Állás

A pénzügyminiszter szerint a munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a fiatalok szülőföldön maradásának kulcsa. A családbarát intézkedésekről indul nemzeti konzultáció. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormány nem váltható le csupán parlamenti eszközökkel.

Varga: A munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a fiatalok szülőföldön maradásának kulcsa

Mandiner
-
  18.09.15 17:56 Belföld  Oktatás Állás

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy európai összevetésben egyre kisebb, jelenleg 10 százalék alatt van a fiatalkori munkanélküliség Magyarországon.

Varga: a munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a fiatalok szülőföldön maradásának kulcsa

Haon
-
  18.09.15 17:24 Megyei  Oktatás Állás

mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Balatonföldváron szombaton.

A munkalehetőség, a lakáshoz jutás és az oktatás a szülőföldön maradás kulcsa

Magyar Idők
-
  18.09.15 16:46 Gazdaság  Oktatás Állás

Jelenleg 10 százalék alatt van a fiatalkori munkanélküliség Magyarországon, és ezt a kormány munkahelyteremtéssel tovább kívánja csökkenteni – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.