Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Aki először kapott nőként irodalmi Nobel-díjat - Selma Lagerlöf: Jeruzsálem (könyvajánló)

Ismét egy olyan könyvet szeretnék olvasásra ajánlani, ami talán kevéssé ismert, és ami tartalmával nagyon is aktuális most és minden időben. Írója Selma Lagerlöf svéd írónő, címe: Jeruzsálem.

Itthon még kevés nőből lesz informatikus

HWSW
-
 21.03.04 09:59Infotech

A helyzet valamelyest javult, de így is Európa sereghajtója vagyunk a női IKT-munkaerőben.

Megmentette a gyermekeket, mégsem kapott Nobel-díjat Albert Sabin

Múlt-kor
-
 21.03.03 15:01Kultúra

28 éve, 1993. március 3-án hunyt el Albert Sabin amerikai bakteriológus, orvos, a gyermekbénulás elleni vakcina feltalálója. A Sabin-cseppek használatát 1960-ban engedélyezték az Egyesült Államokban, a világon először Magyarországon tették kötelezővé, bevezetése óta hazánkban járvány nem fordult elő.

Több mint háromszáz magánszemélyt és szervezetet jelöltek idén a Nobel békedíjra

A bizottság nem hozhatja nyilvánosságra a jelöltek nevét, biztosan közöttük van Alekszej Navalnij, Greta Thunber és Donald Trump is.

Nobel-békedíj: több mint 300 jelölt

A tájékoztatás szerint 234 magánszemélyt és 95 szervezetet jelöltek. “Ez a valaha regisztrált harmadik legmagasabb szám” – mondta Olav Njoelstad a Reuters hírügynökségnek, hozzátéve, hogy az eddigi rekordot a 2016-os év jelenti, akkor 376 jelölés érkezett. “Azt tükrözi, hogy nagy a nemzetközi érdeklődés a Nobel-békedíj iránt,…

Nobel-békedíj: Alekszej Navalnij, Donald Trump és a BLM is a jelöltek közt

Több mint háromszáz magánszemélyt és szervezetet jelöltek idén a Nobel-békedíjra, ami tükrözi a világszerte tapasztalható súlyos emberi jogi problémák magas számát – közölte a kitüntetés odaítéléséről határozó norvég Nobel-bizottság titkára hétfőn.

A Nobel-díjas Kazuo Ishiguro az internetes lincshangulattól félti a fiatal írókat

24.hu
-
 21.03.01 12:22Kultúra

Szerinte öncenzúrára késztetheti őket a tömeges trollkodás.

Az eltörléskultúrától félti a fiatal írókat a Nobel-díjas Ishiguro

A szélsőbalos megtorlástól, a cancel culture-től félve vannak olyanok, akik nem merik megírni azt, amit szerettek volna.