Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Elsősorban katonáink védenek meg, nem a NATO

Sonline
-
  Tegnap 19:30 Megyei

A 70 éves NATO katonai szövetség, és Magyarország 20 éves NATO tagságának évfordulójára rendezett vándorkiállítás érkezett meg kedden délelőtt a Kaposvári Egyetemre.

A Nato-főtitkár megbeszélést tervez a francia államfővel a szövetség jövőjéről

Jens Stoltenberg Nato-főtitkár kedden bejelentette, hogy a jövő hét folyamán Párizsba utazik, és egyeztet Emmanuel Macron francia elnökkel.

A szövetség jövőjéről tárgyalna a Nato-főtitkár

Jens Stoltenberg Nato-főtitkár kedden, a szövetséges tagországok külügyminisztereinek másnapi, egynapos tanácskozását megelőzően tartott sajtóértekezletén bejelentette, hogy a jövő hét folyamán Párizsba utazik, és a december elején Londonban tervezett csúcstalálkozó előtt egyeztet Emmanuel Macron francia elnökkel a szövetség jövőjéről.

Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: a NATO-ban nincs helyük orosz fegyverrendszereknek

Biztonságpiac
-
  Tegnap 12:03 Külföld

A NATO-ban nincs helyük orosz fegyverrendszereknek, és Törökország szankciókat kockáztat vásárlásukkal – jelentette ki Robert O’Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó. A CBS televíziónak adott interjújában leszögezte: “a NATO-ban nincs helye Sz-400-as rakétáknak és nincs helyük jelentős orosz fegyvervásárlásoknak”. Hozzáfűzte:…

Urmas Reinsalu: A NATO-nak nincs alternatívája

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 07:17 Külföld

A Budapesten hétfőn tárgyaló észt külügyminiszter szerint az atlanti szövetség egyedi közösség, nem praktikus és nem is reális a katonai képességeknek az Eu-n belüli megduplázása.

Szerbia sokkal több hadgyakorlatot tart a NATO tagállamokkal, mint Oroszországgal

Szabad Magyar Szó
-
  19.11.18 07:32 Határtalan

Szerbia háromszor nagyobb arányban működik együtt a NATO tagállamokkal, mint Oroszországgal, annak ellenére, hogy nagy sajtóvisszhangot kapott az orosz csúcstechnikát is felvonultató közös szerb-orosz hadgyakorlat – olvasható a Balkáni Biztonsági Hálózat hírportál elemzésében – írja az RTV honlapja. A portál szerint Szerbia az idén 17…

Donald Trump Londonban részt vesz a NATO megalakulásának évfordulós csúcstalálkozóján

Parameter
-
  19.11.15 20:53 Határtalan

Az észak-atlanti szervezet 1949-ben történt  megalapításának évfordulóa alkalmából rendezendő csúcstalálkozót egy London melletti golfklubban tartják. Donald Trump és felesége rést vesz azon a fogadáson is, amelyet ez alkalomból II. Erzsébet királynő ad a Buckingham-palotában. "Hetven esztendővel a megalapítása után a NATO…

Stoltenberg: Szerbiának nem célja, hogy a NATO tagja legyen

Szabad Magyar Szó
-
  19.11.15 17:59 Határtalan

Szerbia katonailag semleges ország, önállóan hoz döntéseket, és nem célja, hogy az Észak Atlanti Szerződés Szervezetének tagja legyen – erősítette meg a NATO főtitkára. Jens Stoltenberget arról is kérdezték, aggódik-e azért, hogy a régióban az új, 5G technológiával kapcsolatban nagy a kínai befolyás. Stoltenberg azt válaszolta, Szerbiának…

Orbán szerint magyart csak magyarral lehet pótolni, hét év múlva pedig a NATO-ra sem lesz szükségünk

A miniszterelnök jószívű magyarokról és vádaskodó bevándorláspártiakról beszélt, azt pedig tagadja, hogy ő hangolta volna az ukrán elnök ellen Trumpot.

Putyin mosolyog: Macron felforgatja a NATO-t

Privátbankár
-
  19.11.14 15:35 Gazdaság

A francia elnök vihart kavart a nemzetközi politikában. Macron jól érzett rá arra, hogy a NATO már olyan mértékben erodálódott, hogy nem igazán tölti be sem politikai, sem katonai szerepköreit. Káncz Csaba jegyzete.

Amikor Kondorfa felkerült a NATO elsőlépcsős atomcsapás térképére

Ugytudjuk
-
  19.11.14 08:34 Megyei

Csillagháború az Őrságben, szovjet módra. Most előkerült egy korabeli, titokban készített olvasói fotó.