Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Jogosulatlanul kérelmeztek mezőgazdasági támogatásokat

A Somogy Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 61 éves nő és három társa ellen.

Magyarország élen jár a nemzetközi mezőgazdaság környezetvédelmében

VG
-
  Tegnap 17:59 Gazdaság

Az Agrárminisztérium a fenntarthatóság jegyében számos programot működtet sikeresen.

Kigyulladt mezőgazdasági munkagép, mentésre váró kiskutya

Teol
-
  Tegnap 15:48 Baleset-bűnügy

A dombóvári hivatásos tűzoltókat a mai nap folyamán egy kigyulladt mezőgazdasági munkagéphez, illetve egy gödörbe szorult kiskutyához riasztották.

Futurisztikus gazdálkodás - A technológia fejlődése a mezőgazdaság jövője?

A mezőgazdaság történelmi kihívással néz szembe. A következő harminc évben az élelmiszerigény hetven százalékkal fog növekedni. Ennek szem előtt tartásával szükséges növelni és fejleszteni a termelést, ugyanakkor korlátozni kell a környezetre gyakorolt hatását is.

Küszöbön a Mezőgazdaság 5.0, vagyis az agrárdigitalizáció

New Technology
-
  Tegnap 10:29 Mezőgazdaság

Az agrárdigitalizáció a következő évtized legnagyobb lehetőségét jelentheti az ágazatnak, amely a termelés hatékonyságát, jövedelmezőségét és versenyképességét emelni, a környezetterhelést és termelési kockázatokat pedig várhatóan csökkenteni fogja. A Mezőgazdaság 5.0 fázisban már „Együttműködő rendszerek”-kel dolgozhatnak a gazdák,…

Mezőgazdasági hitel célokra biztosít keretet az Agrár Széchenyi Kártya

A 2002. évi indulás óta a mintegy 400 ezer igénylésből mintegy 300 ezret már át is adtak 2350 milliárd forint hitelkerettel Széchenyi Kártya Program keretében. Az Agrár Széchenyi Kártya keretében mostanra több mint 33 ezer igényelést nyújtottak be, melyből 17 ezret már folyósítottak.

Nagy-Britannia mezőgazdasága már rövidtávon is veszélyes a biodiverzitásra

Turizmus Online
-
  19.10.20 22:03 Utazás

Az emlősfajok 26 százalékát fenyegeti a kihalás.

A Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat kötelező előírásai alapján az alábbiakra figyeljünk oda!

Agrotrend
-
  19.10.20 20:54 Gazdaság

Évente mezőgazdasági területre szervestrágyával kijuttatott nitrogén hatóanyag mennyisége nem haladhatja meg a 170 kg/ha értéket, beleértve a legeltetés során az állatok által elhullajtott trágyát, továbbá a szennyvizekkel, szennyvíziszapokkal, valamint szennyvíziszap komposzttal kijuttatott mennyiséget is.

Nagyot javított a magyar mezőgazdaság

Napi
-
  19.10.19 08:27 Belföld

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitele 4714 millió euró, behozatala 3042 millió euró volt az első fél évben, az export 11,2 százalékkal, az import 6,8 százalékkal nőtt, az agrár-külkereskedelem aktívuma 1672 millió euró volt, 279 millió euróval, 20 százalékkal több, mint 2018 első fél évében.

Mezőgazdaság holland szemmel

Szon
-
  19.10.18 17:34 Gazdaság

Hans Coobs szerint hazájában a körforgásos gazdálkodásban hisznek.

Mezőgazdasági startup lehet az állatokba juttatott mikrochip

Friss, innovatív, és itt-ott meghökkentő ötletekkel álltak elő azok a hallgatók és diákok, akik a Kaposvári Egyetem országos agrár startup ötletversenyére neveztek.

Több száz diák érdeklődik a mezőgazdaság iránt

A Mezőhegyesi Szakgimnázium a Ménesbirtok támogatásával kiemelten készül minden évben a pályaorientációs rendezvényre, idén is számos településről érkeztek a pályaválasztás előtt álló diákok a Szakmai Napra.

A brazil mezőgazdasági kutatóintézet kész magyar kutatókat fogadni

Nagy István elmondta, Magyarország felajánlja tudományos bázisát, hogy ezzel hozzájáruljon az élelmezéssel kapcsolatos kérdések megoldásához.

Új gumiabroncsok a mezőgazdasági gépekhez

Agrárágazat
-
  19.10.18 08:30 Mezőgazdaság

A gumiabroncs fejlesztések a hosszabb élettartamra, a kopás csökkentésére, a tapadás növelésére, a kényelem emelésére, valamint költségek csökkentésére irányulnak.

Mezőgazdasági együttműködés Brazíliával

Agrártechnológiai tudástranszfer átadási lehetőségekről tárgyalt brazil partnerével a magyar agrárminiszter.