Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

A hazai mezőgazdaság nagy ünnepe

Felvidék.ma
-
  Tegnap 17:11 Határtalan

Vasárnapig még ki lehet látogatni a szlovákiai méretben legnagyobb és legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításra, a nyitrai Agrokomplexre. A külföldi és hazai mezőgazdasági termelők idén immár 46. alkalommal kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, találkozók megvalósítására, szakmai megbeszélésekre. A látogatóknak is…

Ősi mezőgazdasági módszerek a klímaváltozás ellen

Street Kitchen
-
  Tegnap 13:37 Recept

Régészek által tanulmányozott, ősi mezőgazdasági rendszerek menthetik meg a Földet a klímaváltozás következményeitől. Lássuk, mik ezek! #sknation #mezőgazdaság #klímaváltozás

Elengedhetetlen a mezőgazdaság fejlesztése

A magyar gazdaság jól teljesít, ebben a mezőgazdaságnak és az élelmiszer-gazdaságnak is nagy szerepe van, a sikeres gazdasági növekedéshez fejlesztésük elengedhetetlen – mondta Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Kecskeméten, a XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon.

Közösen kell megoldást találni a mezőgazdaság kihívásaira

Baon
-
  19.08.23 17:30 Gazdaság

Globális és lokális kihívásokra keresték a választ és az agrártámogatásokról szóltak a mezőgazdasági és vidékfejlesztési fórum előadói pénteken Kecskeméten.

Felelevenedik Magyarország és India között a mezőgazdasági kapcsolat

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Kumar Tuhint, India magyarországi nagykövetét. A felek a két ország közötti kapcsolatok élénkítéséről tárgyaltak.

Kína leállította az amerikai mezőgazdasági termékek importját

Magro
-
  19.08.22 13:00 GazdaságKínaUSA

Kína leállította az amerikai mezőgazdasági termékek importját annak nyomán, hogy Donald Trump amerikai elnök újabb kínai termékekre rendelte el pótvámok kivetését. A pekingi döntéshozókat váratlanul érte és nagyon meglepte, hogy az amerikai elnök augusztus elején bejelentette, nem elégedett az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások…

Egyre több robot dolgozik a mezőgazdaságban

Agroinform
-
  19.08.22 12:50 Autó-motor

A robotok forradalmi változást hoznak az agráriumban.

Swarm: a mezőgazdasági gépesítés jövője?

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.08.22 12:00 Gazdaság

Általánosnak látszik a vélekedés, hogy a gumikerekekkel szerelt erőgépek elérték ésszerű határaikat, és a jövőben a rajokban – elterjedt angol kifejezéssel swarm – együttműködő, autonóm működésre képes gépek meghatározó szerepet játszhatnak a szántóföldi munkákban.

Évközi változások a mezőgazdasági őstermelők adókötelezettségeiben

Agroinform
-
  19.08.22 10:17 Gazdaság

Az őstermelőkre vonatkozó, a szociális hozzájárulási adót érintő változásokról adott tájékoztatást a NAV.

Mezőgazdasági vontató és személygépkocsi ütközött össze

Szerda délután Berettyóújfalu és Mezősas között egy mezőgazdasági vontató és egy személygépkocsi ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A rendőrség a beavatkozás idejére teljesen lezárta az érintett útszakaszt.

Autó és mezőgazdasági vontató ütközött össze Berettyóújfalu külterületén

Az autót a tűzoltók áramtalanították. Egy személyautó és egy mezőgazdasági vontató karambolozott Berettyóújfalu külterületén, a Mezősas felé vezető úton. Az autó az út menti árokba került, a balesethez riasztott berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Autó és mezőgazdasági vontató ütközött össze Berettyóújfalu külterületén

Az autót a tűzoltók áramtalanították. Egy személyautó és egy mezőgazdasági vontató karambolozott Berettyóújfalu külterületén, a Mezősas felé vezető úton. Az autó az út menti árokba került, a balesethez riasztott berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Mezőgazdasági cikkek és élelmiszer Észak-Kínába

A közép- és kelet-európai országokkal való szorosabb együttműködésen keresztül kíván lendületet adni saját gazdasági fejlődésének az észak-kínai Liaoning tartomány - olvasható a China Daily angol nyelvű pártlap internetes oldalán szerdán megjelent cikkben.

A következő globális mezőgazdasági forradalom

Érdekes Világ
-
  19.08.20 15:53 Tudomány

A hagyományos hústermelés károsítja a környezetünket, és kockázatot jelent a globális egészségre nézve, de az emberek nem fognak kevesebb húst enni, hacsak nem adunk alternatívákat, amelyek ugyanolyan (vagy annál alacsonyabb) költségűek, és ugyanolyan (vagy jobb) ízűek. A tényfeltáró előadás során Bruce Friedrich élelmiszer-újító és a…

A mezőgazdasági vadkár is igen jelentős lehet

Heol
-
  19.08.20 13:06 Belföld

Nagy károkat tudnak ­okozni a kertekben is a vadak. Olykor előfordul, hogy a ­csemege reményében egészen közel merészkednek a lakott területekhez.