Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

Takarékbank: jobb idők jöhetnek a mezőgazdaságban

Tovább javultak a kilátások a magyar agráriumban, azonban a jövőt illetően továbbra is óvatosak a piaci szereplők - derült ki a Takarékbank sajtóbeszélgetésén.

Autó és mezőgazdasági vontató ütközött össze Mélykúton

Egy személygépkocsi és egy mezőgazdasági vontató karambolozott Mélykúton, a Nagy utca és a Rákóczi utca kereszteződésénél. Az esethez a jánoshalmi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Fordulat előtt az európai mezőgazdaság?

VG
-
  Tegnap 18:15 Vélemény

Óriá­si károkat okozhat, ha a növényvédő szerek fölött túl korán törünk pálcát. Vélemény.

Javultak a mezőgazdaság kilátásai a Takarékbank szerint

Majdnem minden érintett bizakodóbb, mint a járvány első hulláma alatt.

Javultak a mezőgazdaság kilátásai a Takarékbank szerint

Az előző negyedévhez képest javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai, majdnem minden érintett bizakodóbb, mint a járvány első hulláma alatt – derül ki a Takarékbank harmadik negyedéves felméréséből, amelyet szerdán sajtótájékoztatón mutattak be.

Javultak a mezőgazdaság kilátásai

Az előző negyedévhez képest javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai, majdnem minden érintett bizakodóbb, mint a járvány első hulláma alatt - derül ki a Takarékbank harmadik negyedéves felméréséből, amelyet szerdán sajtótájékoztatón mutattak be.

Javultak a mezőgazdaság kilátásai

Javultak a mezőgazdaság kilátásai a Takarékbank szerint.

Tovább javultak a kilátások a mezőgazdaságban

Az előző negyedévi, 27,5-ről 30,5-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. Az élelmiszer-kiskereskedelmi forgalom jelentős mértékű bővülése jótékonyan hatott az egyes termékpályák szereplőire, továbbá a vendéglátóhelyek újranyitása is javuló hangulatot eredményez a mezőgazdaságban. Az előző negyedévhez képest csak a…

Javultak a mezőgazdaság kilátásai a Takarékbank szerint

Az előző negyedévhez képest javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai, majdnem minden érintett bizakodóbb, mint a járvány első hulláma alatt – derül ki a Takarékbank harmadik negyedéves felméréséből, amelyet szerdán sajtótájékoztatón

Hajnalig tartó csatában született meg a legújabb mezőgazdasági egyezmény

Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter.

Az intenzív mezőgazdaság miatt veszélyben az európai biodiverzitás

Szabad Európa
-
  20.10.20 14:15 Életmód

Sokkal többet kéne tenni az EU-országoknak az élővilág megóvásáért. Az európai állat- és növényfajokat egyszerre fenyegeti a mezőgazdaság, a városok terjeszkedése és a környezetszennyezés – írja jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

Generációváltás a Väderstadnál: új igazgató a mezőgazdasági gépgyártó élén

A Väderstad a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés gépesítése terén. A vállalatnál napirenden van az utódlás kérdése, 2022. februárjában Henrik Gilstring veszi át az elnök-igazgatói pozíciót. Henrik az alapító család harmadik generációjának képviselője, aki jelenleg is tagja a vállalat menedzsmentjének.

Japán-amerikai együttműködés hozhatja el a mezőgazdaság legújabb robottraktorát

Agrárszektor
-
  20.10.20 06:00 Mezőgazdaság

Partnerségre lépett a Kubota az Nvidiával. A japán mezőgazdasági gépgyártó az amerikai számítástechnikai vállalattal közösen fogja kifejleszteni az önvezető robottraktorait. A tervek szerint az Nvidia grafikus processzoraival, mesterséges intelligenciájával és kameráival a Kubota traktora képes lesz a teljesen önálló munkavégzésre.

Előretörnek a robotok: Olaszország is a mezőgazdaság automatizálása pártjára állt

Agrárszektor
-
  20.10.18 14:30 Mezőgazdaság

A mezőgazdaság az egyik fontosabb gazdasági ágazat. Ez egy olyan iparág, amely világszerte közvetlenül érinti mindannyiunk életét, annak ellenére, hogy minden oldalról kihívások sújtják. A hőmérséklet és a csapadékváltozás befolyásolja a terméshozamot, a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági munkások közvetlenül ki vannak téve…