Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Elárulták a szakértők: csak így lehet talpra állítani a magyar élelmiszeripart

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújulásának, megújításának szükségessége nem kérdés. Arról azonban több elképzelés van, hogy melyek az ágazat legnagyobb gyengeségei, és hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni. Az élelmiszeripari ágazat megerősítéséhez többek szerint egy fajta "new deal"-re van szükség, amelynek…

Több mint 270 magyarországi vírusváltozat genetikai feltérképezését végezték el a kutatók

A SARS-CoV-2 vírus 273 Magyarországon is terjedő változatának genetikai feltérképezését végezték el a kutatók. Ezek közül 85-öt a páciensektől tavasszal, 188-at ősszel vett mintákból azonosítottak – áll a több intézmény által végzett vírusgenom-kutatási program első eredményeit bemutató cikkben. Az anyag a Szegedi Biológiai Kutatóközpont…

Magyarellenes mondatokkal támad a szlovák focista

Rangadó
-
 20.12.04 13:34Foci

A DAC-nak Kalmárral együtt éreznie kell, ki van otthon Szlovákiában, írta Milos Lacny, aki azt sérelmezte, hogy a dunaszerdahelyiek magyar csapatkapitánya nem a fair play szellemében cselekedett a meccsükön.

Kárpátaljai magyar külképviseletek, szervezetek kaptak fenyegető üzenetet

Egy hetet kaptok arra, hogy elhagyjátok az ukrán földet. Ellenkező esetben mindannyiótokat megmérgezünk, akár a patkányokat - írták a levélben.

Felszállt a füst, megvan az idei Év Bortermelője Magyarországon díj győztese

A 2020. Év Bortermelője díj nyertese: Borbély Tamás, a Badacsonyi borvidékről!

Felméri az irtószergyártó, mennyire elterjedtek a rágcsálók Magyarországon

Magro
-
 20.12.04 13:37Gazdaság

Több ezren töltötték ki azt a kérdőívet a Sokk a rovar közösségi média-oldalon, amelynek adataiból elkészítik az első magyar rágcsálótérképet. Az egerek és a patkányok ugyanis nemcsak a ház körül okoznak kellemetlenséget, hanem veszélyes betegségeket is terjeszthetnek, valamint jelentős gazdasági kárt is képesek okozni a magyar…

Ön tudja, hogy ki volt a magyar Rómeó és Júlia?

Sal Endre új könyvében olykor méltatlanul elfeledett vagy kevéssé ismert karakterekről tudhatunk meg igazán színes történeteket.

Ön tudja, hogy ki volt a magyar Rómeó és Júlia?

Sal Endre új könyvében olykor méltatlanul elfeledett vagy kevéssé ismert karakterekről tudhatunk meg igazán színes történeteket.

Magyarországra is megérkezik végre az HBO Max

Hamu és Gyémánt
-
 20.12.04 13:42Film

Ezzel együtt pedig megszűnik majd nálunk az HBO Go.

Egy magyar virológus kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást

Liner
-
 20.12.04 13:45Életmód

Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, virológus azon a véleményen van, hogy kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltásokat, valamint a szegényebb országoknak a tehetősebb államok segíthetnének.

Pénzes zsákkal törik rá a magyar vállalatokra az ajtót

A magyar vállalatfelvásárlási piac 2021 júliusa után fellendülhet - közölte a DLA Piper nemzetközi jogi irodahálózat pénteken az MTI-vel miután közzétette legújabb, a COVID-19 világjárvány vállalatfelvásárlási (M&A) tranzakciókra gyakorolt hatásait vizsgáló elemzését.

A magyar közvélemény szemében súlyosabb, hogy Szájer el akart menekülni a rendőrök elől, mint hogy drogot találtak …

De a túlnyomó többség a képmutatást tartja a legsúlyosabbnak az ügyben, vagyis azt hogy “az alkotmány egyik szerzőjeként az alkotmányba foglalt értékrendtől eltérően cselekedett”.

Kárpátaljai magyar külképviseletek kaptak fenyegető üzenetet

Durva hangvételű fenyegető üzenetet kaptak pénteken kárpátaljai magyar külképviseletek, szervezetek, sajtóorgánumok és magánszemélyek - adták hírül helyi magyar nyelvű hírportálok.

Koronavírus: kiderült, miért robbant be a járvány Magyarországon ősszel

A jelenlegi járványügyi helyzet nem a tavaszi időszakban kialakult és lappangva terjedő fertőzési láncok folytatása, hanem a nyár közepén történt újbóli behurcolások eredménye.