Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 65 hír

Csata az MNB és a PM között - ezért távozott Nagy Márton?

Az Index szerint Nagy Mártonnak azért kellett távoznia a jegybankból, mert a Pénzügyminisztérium álláspontja érvényesült több fontos kérdésben.

Az Mnb engedélyezte a Cig Emabit egyes magyar üzletágainak értékesítését

Biztosító Magazin
-
  Tegnap 20:57 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy a Cig Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (Emabit) átruházza az Aegon Biztosítóra casco, magyar ingatlan- és vagyonbiztosítási, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, valamint szállítmány- és közúti felelősségbiztosítási szerződésállományát június 1-jei hatállyal.

Mfor: A kormánnyal vívott csata áldozata lett az MNB alelnöke

A kormány a Pénzügyminisztérium GDP-prognózisát fogadta el, nem az MNB-ét, ez okozhatta Nagy vesztét. Csütörtökön lemondott váratlanul Nagy Márton MNB-alelnök, akinek viszonya, az Mfor szerint hullámzó volt Matolcsy György jegybankelnökkel. Az oldal úgy értesült, a Pénzügyminisztériummal folytatott egyezkedés és vita után kellett mennie…

A költségvetési számháború okozhatta az MNB-alelnök vesztét

Forrásaink szerint ugyanis Nagy Márton nem képviselte markánsan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) álláspontját a Pénzügyminisztériummal való egyeztetés során, ezért veszítette el végleg Matolcsy György bizalmát, s kellett távoznia.

A piac szerint az MNB korrigálni fog

VG
-
  Tegnap 13:55 Gazdaság

Bár a 2021-es költségvetés tervezésébe is beleszólt a jegybank év eleji adatokon alapuló idei növekedési előrejelzése, a Világgazdaságnak nyilatkozó szakemberek nem bírálják a jegybankot, amiért kitart az inflációs jelentésben szereplő számok mellett.

Hivatalosan is az MNB alapítványához került a hatalmas nemzetközi ingatlanportfólió

Portfolio
-
  Tegnap 09:43 Gazdaság

Csütörtökön jóváhagyták a versenyhivatali hatóságok az Optima egyik alapjának vásárlási szándékát a lengyel ingatlanfejlesztő Globe Trade Centre (GTC) S.A 61,5 százalékos tulajdonrészére vonatkozóan - írják a GTC honlapján.

A „magyar útra” léptek a lengyelek, ettől az MNB is vérszemet kaphat

Gyakorlatilag nulla százalékra csökkentette az alapkamatot csütörtökön a lengyel jegybank, a lépés meglepetést okozott, mégsem gyengült jelentősen a zloty. Az elemzők szerint azonban később még visszaüthet a mostani lépés, amit a piac egyelőre félreértelmezhet.

Mi állhat az MNB-alelnök hirtelen távozása mögött?

MFor
-
  20.05.28 16:43 GazdaságMNB

Ezt találgatja fél Budapest. Nagy Márton lemondása annyira váratlan volt, hogy forrásaink szerint arról még a közvetlen kollégái is csak a jegybanki közleményből értesültek. A távozás módja, időzítése, körülményei arra utalnak, hogy nem előre megtervezett lépésről van szó. A piacon viszont már előretekintenek, azt találgatják, vajon ki lehet a végl

Belehúzott az MNB: több mint ezer milliárdnyi betétet fogadtak be

Portfolio
-
  20.05.28 15:06 Gazdaság

Eddig nem látott rekordra, 1066,3 milliárd forintra emelkedett az MNB egyhetes betéti eszközének igénybevétele. A jegybank továbbra is 0,9%-on fogadja be a betéteket.

Meghökkentő lépés az MNB-nél - távozik a szakmai vezér

Napi
-
  20.05.28 14:37 Belföld

Alapvető változást hozhat a monetáris politikában, hogy Nagy Márton, az MNB alelnöke meglepetésszerűen lemondott tisztségéről. Az elmúlt évek során Nagyhoz köthetőek a legnagyobb újítások, amelyek 2013 óta megvalósultak, és amelyek alapvető gazdasági változásokat is hoztak. Posztját egy másik - még be nem jelentett - vezető tisztségért…

Lemondott az MNB alelnöke, Nagy Márton

hirado.hu
-
  20.05.28 13:40 Belföld

Virág Barnabás ügyvezető igazgató látja el átmenetileg a feladatait.

Zöld jelzés az MNB-től: az Aegonhoz kerülnek a CIG EMABIT magyar ügyfelei

Portfolio
-
  20.05.28 13:29 Gazdaság

Engedélyezte az MNB, hogy a CIG EMABIT az Aegon Magyarországra ruházza át közel 6 milliárd forintos állománydíjú magyarországi nem-életbiztosítási portfólióját.

Lemondott az MNB alelnöke, Nagy Márton!

Pécs Aktuál
-
  20.05.28 12:14 Gazdaság

Matolcsy György, a jegybank elnöke felkérte Virág Barnabást, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását. A Növekedési hitelprogram hajrá és a Növekedési kötvényprogram…

Harsányi Jánosra emlékezve emlékérmét bocsát ki az MNB

Magyar Hírlap
-
  20.05.28 11:51 Gazdaság

Az emlékérméket Pelcz Balázs szobrászművész tervezte

Lemondott az MNB alelnöke, Nagy Márton

TőzsdeFórum
-
  20.05.28 11:30 CégvilágMNB

A jegybank Virág Barnabást kérte fel átmeneti helyettesítésre.