Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 79 hír

Kültéri kiállítás a Hadtörténeti Múzeum épületén

PestBuda
-
 Ma 16:30Kultúra

A Magyar Királyi Honvédség kötelékében 1941-ben jöttek létre a haditudósító alakulatok, amelyek a háborút dokumentálták. Felvételeikből kiállítást rendezett a Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

Múzeumba nem lehet menni, hát nyitott egy szupermarketet a Londoni Dizájnmúzeum

168.hu
-
 Ma 16:11Külföld

A kreatívitás nem lényeges? - kérdi az igazgató. 

Pofátlan trükkel játssza ki egy brit múzeum a koronavírus-szabályokat

Múzeumként ugyan nem lehetnének nyitva, szupermarketként azonban igen.

Új vezető a pécsi Janus Pannonius Múzeum élén

Az intézmény jelenlegi régész-főmuzeológusa, Bertók Gábor vezeti június 1-jétől öt éven át a pécsi központú, megyei közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeumot (Jpm). A helyhatóság közleményében azt írták, hogy a februárban kiírt igazgatói pályázatra négyen jelentkeztek, közülük ítélte a legjobbnak az önkormányzat által…

Pillantson be a Magyar Nemzeti Múzeum restaurátor műhelyébe! - Bizony itt is lehet környezettudatosan dolgozni

Blikk
-
 Ma 08:54Bulvár

Zöld? Szuperzöld! Zöld megőrzés a kulturális örökség területén - íme néhány példa a Magyar Nemzeti Múzeum restaurátor műhelyéből!

A védettek számára jövő héttől nyitnak a szállodák, éttermek, fürdők, múzeumok

Jövő hét közepétől a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyitják a szolgáltatások széles körét – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a közrádióban.

A Sorsok Háza tervezője: Egy jó múzeum nem foglal állást, hanem tényeket közöl

Neokohn
-
 Tegnap 17:00Külföld

Patrick Gallagher cége neves holokauszt-múzeumokat tervezett szerte a világon, legújabb ilyen jellegű munkájuk a Sorsok Háza. Erről és a nemrég megnyílt tel-avivi Ánu múzeumról beszélgetett Megyeri A. Jonatán Patrick Gallagherrel.

Dr. Bertók Gábor vezetheti júniustól a Janus Pannonius Múzeumot

A régész-főmúzeológus szakembert négy pályázó közül ítélte a legjobbnak az önkormányzat által felkért véleményező bizottság, öt évre szóló kinevezését a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta. Ismert, hogy a Janus Pannonius Múzeum igazgatói pályázatát másodszor írta ki az önkormányzat, mivel…

A Magyar Királyi Honvédség haditudósítóinak fényképeiből készített kiállítást a Hadtörténeti Múzeum

Múlt-kor
-
 Tegnap 14:21Kultúra

Haditudósítói felvételekből állított össze kültéri kiállítást a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Budapest FotóFesztivál részeként.

Bertók Gábor lett a Janus Pannonius Múzeum igazgatója

Négyen pályáztak A Janus Pannonius Múzeum igazgatói pályázatát másodszor írta ki az önkormányzat, mivel az első eljárás eredménytelenül zárult. A februárban meghirdetett pályázatra végül négy jelentkező adta be pályázatát, egy külsős pályázó mellett hárman az intézmény jelenlegi munkatársai közül. A 7 fős önkormányzati…

Vízzel árasztották el a múzeumot, hogy beengedhessék a rovarokat, denevéreket és madarakat

Travelo
-
 Tegnap 13:18Kultúra

Online élő közvetítésen keresztül is jelen lehetünk a tárlaton.

Bertók Gábor vezeti júniustól a pécsi Janus Pannonius Múzeumot

Az intézmény jelenlegi régész-főmuzeológusa, Bertók Gábor vezeti június 1-jétől öt éven át a pécsi központú, megyei közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeumot (JPM).

Dr. Bertók Gábor vezetheti a pécsi Janus Pannonius Múzeumot

A régész-főmúzeológus szakembert négy pályázó közül ítélte a legjobbnak az önkormányzat által felkért véleményező bizottság, öt évre szóló kinevezését a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta.

Közel 35 milliárd forintra drágult az új Néprajzi Múzeum építése

Átlátszó
-
 Tegnap 11:36Vélemény

Az Új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező munkáira kiírt tendert két NER-közeli cég, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar

Új igazgatója lesz Janus Pannonius Múzeumnak

PécsiStop
-
 Tegnap 11:14MegyeiPécs

A régész-főmúzeológus szakembert négy pályázó közül ítélte a legjobbnak az önkormányzat által felkért véleményező bizottság, öt évre szóló kinevezését a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta- tudatja a pécsi önkormányzat közleményében.