Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 126 hír

2019 leglátogatottabb nemzetközi múzeumai és kiállításai

Portfolio
-
  Ma 12:24 Pénzügy

A The Art Newspaper kiadta a szokásos, az előző évi nemzetközi múzeumi látogatószámokat elemző, és azok alapján rangsorokat felállító riportját. A valamilyen formában több mint két évtizede megjelenő riport jelenlegi kiadásában több múzeum nem szerepel (például ázsiai és olasz kiállítóhelyek), mivel azok a járványhelyzetre való tekintettel zárva…

Bezár  Balatoni Múzeum

hírbalaton
-
  Ma 10:48 Belföld

A koronavírus miatti járványügyi helyzetre való tekintettel a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását, látogatókat nem fogad – értesült a Keszthelyi TV az intézmény vezetésétől. A múzeum honlapján is közzétett tájékoztató szerint a tervezett rendezvényeiket és programjaikat későbbi időpontra halasztják. A múzeum könyvtára…

A nagy szünet előtt. A legnépszerűbb művészeti múzeumok és kiállítások 2019-ben

artportal
-
  Ma 08:00 Kultúra

A múzeumok rangsorának élbolyába évek óta ugyanazok az intézmények tartoznak, az viszont meglepetés, hogy a 20 leglátogatottabb időszaki tárlat közül 6 Tokióban, 5 Washingtonban, 4 pedig Rio de Janeiróban volt látható, míg Európa alig rúgott labdába.

Virtuális túrára hívnak a leghíresebb múzeumok

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Életmód

A Google több mint 500 múzeum – közöttük a leghíresebbek – részvételével a világ minden részéről elérhető virtuális túrákat kínál.

Múzeumi karantén-pályázat

Karantén-pályázat indul a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft., a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria együttműködésében.

A virtuális térbe költözött a Kazinczy Múzeum

Tiszatáj
-
  Tegnap 21:56 Kultúra

A virtuális térbe költözött a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum – közölte az Mti-vel az intézmény kedden. Mint írták, a Petőfi

Naponta jelentkezik az internetes felületeken a Kazinczy Ferenc Múzeum is

Múlt-kor
-
  Tegnap 16:45 Kultúra

A virtuális térbe költözött a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum - közölte az MTI-vel az intézmény kedden. Mint írták, a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi intézménye ideiglenesen zárva van, de a veszélyhelyzet idején weboldalán és az online közösségi terében továbbra is elérhető.

Elloptak egy Vincent van Gogh-festményt a járvány miatt bezárt múzeumból

Nincs olyan ember, aki ne hallott volna Vincent van Gogh-ról. A holland festőművészt a 19. század legmeghatározóbb alkotói között tartják számon, rengeteg felbecsülhetetlen értékű művet hagyott az utókorra. Például az 1884-ben készített Tavaszi kert című képet, amit hétfőn a hajnali órákban elloptak egy holland múzeumból. Az eset az…

A virtuális térbe költözött a Kazinczy Múzeum

kultura.hu
-
  Tegnap 13:15 Könyv

A Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi intézménye ideiglenesen zárva van, de a veszélyhelyzet idején weboldalán és az online közösségi terében továbbra is elérhető.

Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum Magyarország és Erdély fejedelméről kapta nevét, aki 1606-ban Szoboszlóra telepítette lovashajdúinak egy részét.

Gőzerővel zajlik Gyulán a múzeumi revízió

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 12:00 Kultúra

Gőzerővel zajlik Gyulán a múzeumi revízió!

Múzeumba kerülnek a 3-as metró állomásainak most elbontott székei

A metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.