Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 53 hír

Lengyelország nem akar Európa összeszerelő üzeme maradni

FüHü
-
  Tegnap 14:48 Vélemény

A PiS elsősorban gazdasági teljesítményének és főként ígéreteinek köszönhette választási sikerét – állítja a lengyel szakértő, aki a Le Monde-ban fejtette ki a véleményét. Jakub Iwaniuk szerint Jaroslaw Kaczynski valóságos forradalmat indított el Lengyelország életében azzal, hogy bevezette a kötelező minimálbért. Ez 13 zloty (3 eurós) órabért…

A Rómeó és Júliával vendégszerepel Lengyelországban a Kecskemét City Balett

SzínházOrg
-
  Tegnap 12:04 Kultúra

Október 27-én, Tarnow-ban, a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján szerepel a Katona József Színház balett együttese. Az OPEN STAGE fesztivál a lengyel és a nemzetközi táncművészet ünnepe, egyesíti a tapasztalt és a debütáló művészeket, valamint a kiemelkedő, innovatív társulatokat. Az idei évadban hetedik éve működő Kecskemét City…

Lengyelországban nőtt az ipari termelés

TőzsdeFórum
-
  19.10.18 14:30 Gazdaság

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a termelés.

Lengyelországban vásárolhat az OTP

VG
-
  19.10.18 05:00 Pénzügy

Megválik a német Commerzbank a lengyel mBankban lévő többségi részesedésétől: vevőként felmerült az OTP Bank neve is.

Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani

Valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába.

Mutatjuk, hogyan hódította meg a jobboldal Lengyelországot

Origo
-
  19.10.16 18:50 Külföld

A nemzeti, jobboldali Jog és Igazságosság egy évtized alatt az egész országban kiemelkedően népszerű lett.

Szakértők: Lengyelország sokkal meghatározóbb akar lenni Európában

Infostart
-
  19.10.16 17:30 Külföld

Nem számítanak arra, hogy a vasárnapi lengyel választás után megváltozna az eddig is kormányzó Jog és Igazságosság külpolitikája. Egy keddi kerekasztal-beszélgetésen viszont abban egyetértettek, Varsó regionális szinten továbblépne a V4-es együttműködésen.

Ítéletet hoztak a közelmúlt egyik nagy lengyelországi pénzügyi botrányában

Tizenöt, illetve 12 és fél évi letöltendő szabadságvesztésre ítélte szerdán Gdansk kerületi bírósága az utóbbi évek egyik legnagyobb lengyelországi botrányát okozó, piramisjátékot szervező Amber Gold befektető cég tulajdonosait.

Digitalizációban elhúzott Magyarország mellett Lengyelország

Mínuszos
-
  19.10.16 07:33 Infotech

Két és félszer fejlettebb jelenleg a lengyel cégek digitalizációs szintje, mint a magyaroké, – hangzott el az Iránytű a logisztikában – Irány Észak című 2019. október 11-én Miskolcon megrendezett logisztikai szakmai konferencián. A hazai cégek digitalizációs folyamatait fel kell gyorsítani, mert a jövőben ez lesz a versenyképesség kulcsa, a…

A vártnál sokkal nagyobb szavazataránnyal nyert Orbán Viktor szövetségese Lengyelországban

ATV
-
  19.10.15 06:10 Külföld

A vártnál is jobb eredményt ért el a kormányzó Jog és Igazságosság párt a vasárnapi parlamenti választásokon Lengyelországban. A liberális ellenzék pedig az előre-jelzettekhez képest rosszabbul szerepelt. Elemzők szerint elsősorban a jóléti intézkedéseknek köszönhető a nemzeti konzervatív párt sikere.

Lengyelország: Megvan az abszolút többsége a kormányzó PiS-nek

A lengyel parlamenti választások hétfő este közölt hivatalos végeredménye szerint is győzött a Jog és Igazságosság (PiS) párt, amely a szavazatok 43,59 százalékával 235 mandátumra, vagyis önálló többségre tett szert a 460 fős alsóházban.

Lengyel államfő: a magas részvétel cáfolja, hogy Lengyelországban gond lenne a demokráciával

888
-
  19.10.14 17:00 Külföld

A lengyel parlamenti választáson tanúsított magas részvétel cáfolja, hogy Lengyelországban bármilyen gond lenne a demokráciával – szögezte le hétfői sajtóértekezletén Andrzej Duda elnök.

Andrzej Duda: A magas részvétel cáfolja, hogy Lengyelországban gond lenne a demokráciával

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt győzelmét Andrzej Duda „rendkívül látványosnak” nevezte, rámutatva, hogy 1989 óta egyetlen lengyel párt sem ért el ilyen magas támogatást.