Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 94 hír

Új kiállítás állít emléket Vasarely 1969-es budapesti tárlatának

WeLoveBudapest
-
  Tegnap 22:01 Kultúra

1969 őszén a Franciaországban élő, ekkor már világhírűnek számító Victor Vasarely Budapestre látogatott. Ő volt a főszereplője az addig csak megtűrt absztrakt művészet egyik első és mindmáig legnagyobb – és nem utolsósorban hivatalosan is jóváhagyott – retrospektív magyarországi kiállításának. Az 50 évvel ezelőtti tárlat egyúttal a…

Megnyílt a Mélyáramok című kiállítás Debrecenben

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 17:00 Kultúra

Izgalmas felfedezésre hívja a látogatókat a Mélyáramok című tárlat, amely a MODEM és a Budapest FotóFesztivál együttműködésében valósul meg. A nagyszabású kiállítás bemutatja a párhuzamokat, kapcsolatokat, a gyakran rejtett, de mégis létező mélyáramokat a magyar fotográfiában. A világhírű elődök – többek között Brassaï, Lucien…

Királyi porcelánkészletből nyílik kiállítás Tatán a Kuny Domokos Múzeumban

Kemma
-
  Tegnap 15:30 Kultúra

Törékeny Vágyak – porcelánok a királyi asztaltól a panelvitrinig címmel új, időszaki kiállítás nyílik a Kuny Domokos Múzeumban Tatán.

Kiállítással és zenés esttel ünnepelték a Luca napot Dorogon

Dorogi-medence
-
  Tegnap 15:26 Megyei

A Német Nemzetiségi Önkormányzat december 14-én, szombaton „Luca napján, karácsony felé” – „Weihnachten steht vor der Tür”

Felcsúton kiakadtak: "Tízszer visszanéztem, de még sárgát se láttam" - videón a vitatott kiállítás

Csakfoci
-
  Tegnap 11:33 Foci

Iványi Zoltán került a figyelem középpontjába, miután a Puskás Akadémia-ZTE találkozó 14. percében azonnali piros lappal kiállította Kamen Hadzsievet. A hazaiak vezetőedzője nem fogta vissza magát a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Advent jegyében Padlásterápia 2 – kiállítás nyílt a Lencsési Könyvtárban

A Lencsési Könyvtárban nyitottak meg egy újabb békéscsabai kiállítást szombat délután. A tárlaton a könyvtár olvasói állították ki azon műveiket, amelyeket egy tábor során alkottak.

Postagalamb kiállítást rendeztek Gyulán

Gyulatelevízió
-
  Tegnap 09:08 Állatvilág

  Éves találkozójukat tartották szombaton a térség galambászai. A postagalamb kiállítást a Gyulai Civil Szolgáltató Központban rendezte meg a Békés Megyei Postagalambsport Egyesületeinek Tagszövetsége. Itt a leggyorsabb és legszebb madarakat lehetett megtekinteni. A 71 éves egyesület immár harmadjára rendezte meg az…

Nem mindennapi hadipark és kiállítás ritkán látható harcászati eszközökkel

Zaol
-
  Tegnap 07:00 Utazás

A Dunántúlon egyedülálló hadiparkkal és hadtörténeti kiállítással büszkélkedhet a Pápától mintegy húsz kilométerre fekvő Magyargencs: a helyi Széll-kastély udvarán 24 darab, az 1990-es évek közepéig használt harcászati eszköz sorakozik katonás rendben.

Több ezer könyvvel és egy kiállítással járják a falvakat

Bama
-
  19.12.14 20:00 Belföld

Menetre készen állt a két könyvtárbusz péntek reggel a pécsi Tudásközpont parkolójában.

Elfolyó idő – magyar kiállítás Berlinben a határnyitás 30. évfordulójára

Librarius
-
  19.12.14 17:59 Kultúra

Passau és Stuttgart után Berlinben is bemutatják az 1989-es magyarországi határnyitás harmincadik évfordulója alkalmából Verstrichene Zeit – Elfolyó idő címmel rendezett kiállítást, amelyen a Magyar Művészeti Akadémia (Mma) képzőművészének munkái láthatók, a tárlatot csütörtökön nyitották meg a német főváros magyar kulturális intézetében,…

A békebeli karácsonyok hangulatát élheted át egy különleges kiállításon

Századfordulós karácsonyfadíszek, játékok, képeslapok és poszterek mutatják meg az Országos Széchenyi Könyvtárban, milyen volt az ünnep annak idején.

Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

Lokál
-
  19.12.14 15:01 Belföld

A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.

Tájkép banyatankkal címmel nyitott kiállítást egy világhírű magyar illusztrátor

Infostart
-
  19.12.14 14:55 Kultúra

Az innovációra nagy hangsúlyt fektető, neves, német kiadó, a Taschen a világ 100 legjelentősebb illusztrátorát bemutató kiadványt állított össze. A válogatásba egyetlen magyar alkotóként bekerült Valló Berta londoni magyar illusztrátor is, akinek most Budapesten a Werk Galériában nyílt kiállítása - a "Tájkép banyatankkal" január 12-ig látogatható.

Nemzetközi avantgárd kiállítás Pécsen

kultura.hu
-
  19.12.14 13:00 Kultúra

A százötven műtárgyat felvonultató tárlat a Janus Pannonius Múzeumban (JPM) nyílt pénteken.