Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 166 hír

Még egy színházat neveznek el Latinovits Zoltánról

Fidelio
-
  Ma 12:05 Színpad

Debrecenben felújítják a Csokonait, az újonnan nyíló Latinovits Színház pedig kortárs színházművészet játszóhelye lesz.

Kihirdette 2019/20-as évadát a kecskeméti Katona

Kultúra
-
  Ma 11:39 Film

A hat nagyszínházi, bérletes bemutató közül az első szeptember 27-én a világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló Chicago című musical premierje lesz, a darab rendezője Béres Attila.

Musicalelőadásra vitték a segítőkutyákat, hogy megtanulják, hogyan kell színházban viselkedni

Fidelio
-
  Ma 10:50 Kultúra

A Billy Elliot egyik augusztusi előadására vittek segítőkutyákat a képzésük részeként Kanadában, hogy a négylábúak megtanulják, hogyan viselkedjenek színházban.

Fájó vallomás Székhelyi József fiától

A Jászai Mari-díjas színész hiányával a mai napig küzd a családja. Fia és özvegye a munkába temetkeznek.

Székhelyi József családja egy év után is küzd a halála miatti veszteséggel

Life
-
  Ma 09:40 Kultúra

A rendezőként dolgozó Dániel az érzéseiről mesélt.

Színházi bestiák a Szegedi Nemzeti Színházban

A tegnapi olvasópróbával megkezdődött a munka a Szegedi Nemzeti Színházban. April De Angelis Színházi bestiák című színművét Horgas Ádám rendezésében októbertől láthatja a szegedi közönség a Kisszínházban.

“Építészként csinál színházat is” – Lengyel Anna Robert Wilsonról

SzínházOrg
-
  Ma 07:38 Színpad

Az alábbiakban a PanoDráma dokumentumszínház vezetője, Lengyel Anna dramaturg írását osztjuk meg, amelyben a világhírű színházi rendező és képzőművészt, Robert Wilson alakját és tanítását idézi meg. 7 éve, 21 éve és 22 éve is Watermillben töltöttem egy-két hónapot Robert Wilsonnal későbbi projektek előkészítésén. Voltunk aztán az…

Tűzoltó, mentő, katona, sportoló mesél a Vas Népe standon a gyerekeknek

Mesemondókat is hívtunk a Savaria Történelmi Karneválon a Vas Népe-sátorba, amelyet a Kalandvárban, vagyis a Gayer parkban állítunk fel.

„A közösség tud színházat építeni” – 196. évadát kezdi a Miskolci Nemzeti Színház

Évadnyitó társulati ülést tartott a Miskolci Nemzeti Színház, ezzel megkezdődött a teátrum 2019-2020-as évada. Szeptemberben és októberben már hat új bemutatóval várják a nézőket, az évad repertoárjában pedig 17 új produkció szerepel. Három helyszínen, a megszokott műfaji sokszínűséggel várja a teátrum idén is a közönséget: opera, balett,…

Egy éve hunyt el: a mai napig küzd Székhelyi József hiányával a családja

Egy éve hunyt el Székhelyi József (†71), ám családja máig nem dolgozta fel az elvesztését. A Jászai Mari-díjas színésznél két éve tüdőrákot diagnosztizáltak, kemoterápiás kezelést is kapott, és bár állapota javult, a színpadra is visszatért, végül nem sikerült legyőznie a gyilkos kórt.

A sport számadója – N. Pál József publicisztikája

NSO
-
  Tegnap 23:30 Sport

 A sport lényege a verseny, ezért a róla való beszédnek is része a vetélkedés. Nincs életünknek még egy olyan tere, ahol a témáról való szócserek...

Öt új társulati tag érkezett Debrecenbe – Jövőre költözik a színház

Debrecen polgármestere alig két hónapja, a Csokonai Színház Évadzáró társulati ülésén mutatta be a felújítás előtt álló teátrum látványterveit. Papp László elmondta: a Latinovits Színház belső kialakítása és a Csokonai korszerűsítése két olyan fejlesztési beruházás, amely meghatározza a város kulturális zászlóshajójának életét. Hozzátette…