Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 346 hír

Felelős lakóinak köszönhetően került karanténba a két erdélyi magyar falu

Azonnali
-
  Ma 17:21 Vélemény

Pénteken vesztegzár alá helyeztek két, szinte teljes egészében magyarok lakta erdélyi falut Kolozs megyében. Nagyon úgy tűnik, hogy a vesztegzárat az ott élők annak köszönhetik, hogy a covid-gyanús helyiek felelős állampolgár módjára jártak el.

Egyszerűbb karanténszabályok, szigorúbb büntetés

Az Országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.

Komoly bírságot kaphat, aki megszegi a házi karantént

150 ezer forintot is fizethet a szabályszegő az új törtvény szerint.

Változtattak a hatósági házi karantén szabályozásán

A módosítások adminisztratív könnyítéseket is tartalmaznak a három karanténfajta elrendelésével kapcsolatban, mivel azokról eddig valamennyi esetben önálló eljárásban, formalizált határozattal kellett dönteni, ami nehézséget jelentett az ügyek tömegessé válása miatt.Vagyis a külföldről történő belépéskor nem kell külön közigazgatási…

OGY: Szigorúbbá vált a hatósági házi karantén megsértésének bírságolása

Az Országgyűlés több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, többek közt 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.

Litvánia területének egyötödén karantént vezettek be

A vesztegzárról szóló rendelkezés két hétig lesz érvényben, a kormány ezt követően dönt a további lépésekről. Aurelijus Veryga litván egészségügyi miniszter később újságíróknak elmondta, hogy karantént vezetnek be további nyolc helységben, köztük az ország három legnagyobb városában. “Tekintettel a járványügyi helyzet romlására,…

Változnak a karanténszabályok

Turizmus Online
-
  Ma 16:12 Utazás

Külföldről érkezés esetén is.

Hivatalos: drasztikusan szigorítják a karantén szabályait

Az Országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.

Megszavazták: kevesebb lesz az adminisztráció, de szigorodnak a karanténszabályok

A külföldről történő belépéskor nem kell külön közigazgatási határozatba foglalni a hatósági házi karantén elrendelését, hanem azt a törvény erejénél fogva automatikusan meg kell kezdeni, a karantént megszegőket akár hatszázezer forintra bírságolhatják naponta.

150 ezer forintos bírság jár a hatósági karantén megsértéséért

Az Országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét. A képviselők 117 igen szavazattal, 23 nem ellenében és 19 tartózkodás mellett…

Akár 600 ezer forintos bírságot is kaphat, aki megszegi a karantént

fmc
-
  Ma 15:58 Megyei

Az országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.

„Megtanultunk olyan kényszereket elhagyni, amelyek korábban időt, energiát vettek el tőlünk” – Így tehetjük karantén…

Blikk
-
  Ma 15:47 Bulvár

Dobó Ági szépségkirálynő, blogger szerint a folyamatosan száguldó világunkkal nem kell mindig együtt gyorsulni: számára ez volt a karantén időszakának egyik nagy tanulsága. Most néhány egyszerű tippel megmutatja, ő hogyan húzza be a kéziféket a mindennapokban.

A Smer és a Sme rodina képviselői karanténba vonulnak

A Smer-SD egyik parlamenti képviselőjén elvégzett antigén-teszt pozitív eredménnyel zárult.