Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Kamatemelés? Vallott az MNB a terveiről

Napi
-
  Tegnap 16:28 Belföld

Nem szabad fogyasztásalapú gazdaságpolitikát csinálni, azontúl csak elrontani lehet a következő években a további felzárkózást. Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a legfontosabb gazdasági mutatók terén a jegybanki politikában és a költségvetési folyamatokban is jól állunk, azonban továbbra is indokolatlan, hogy 35…

Nagy Márton: Öt-tíz évig alacsony kamatokra kell számítani

Index
-
  Tegnap 16:28 GazdaságMNBJegybank

Az MNB alelnöke szerint a világ jegybankjainak kétharmada ma sikertelen, de az MNB a sikeres egyharmadba tartozik.

Van védőháló a negatív kamatra

VG
-
  Tegnap 15:16 Pénzügy

A hazai szabályozás tiltja a lakossági betéti kamatok negatív előjelét. A vállalatokra ugyan kiszabhatnák a hitelintézetek a sarcot, de ezzel a lehetőséggel nem élnek.

Már megint kamatot csökkentettek a dél-koreaiak

TőzsdeFórum
-
  Tegnap 13:35 Életmód

Nyitva hagyták a lehetőséget egy újabb hasonló lépéshez.

Bogár László: Kamat

Mandiner
-
  19.10.14 09:01 Vélemény

A globális pénzhatalmi rendszer urai számára a világ egyre inkább üzemeltethetetlenné válik.

Változó kamatozású lakáshitel – előnyök és tévhitek!

Bankmonitor
-
  19.10.14 06:00 Gazdaság

Jelenleg nagyon népszerűek a hosszú kamatperiódusú hitelek. A piaci környezet kedvez is a konstrukciónak, hiszen ezt választva hosszú távon részesülhetünk az alacsony kamatok előnyeiből. Mégis lehetnek olyan szituációk, amikor a rövid kamatperiódusú kölcsönök kedvezőbbek, ezeket szedtük össze. Vizsgálataink során azonban kiderült,…

Ezt is megértük: negatív kamaton veszik a görög állampapírokat

Növekedés
-
  19.10.14 04:54 Gazdaság

Közel félmilliárd euró értékben adott el negatív kamattal állampapírokat a súlyosan eladósodott, nemrég még recesszióban lévő Görögország. 2012-ben még közel 40 százalék felár mellett értékesítették a görög papírokat. Aztán jött a nemzetközi hitelcsomag, majd az EKB kamatcsökkentései.

Mekkora a kamatadó mértéke 2020-ban? Mennyi, hány százalék a kamatadó?

ProfitLine
-
  19.10.13 04:00 Gazdaság

Befektetéseink, megtakarításaink esetén a hozamon túl az adózásra is figyelnünk kell 2020-ban is, hiszen kamatadó terheli a befektetések hozamát. Hogyan lehet megspórolni, azaz legálisan elkerülni a kamatadót 2020-ban? Mutatjuk!

Így kezelik a pénzt a Nobel-díjakhoz minimális banki kamatok mellett

hirado.hu
-
  19.10.11 10:39 Külföld

Az alapítvány – a működési költségek fedezése mellett – még további 43 évig tudná bevétel nélkül is folytatni a munkáját.

Negatív kamat bevezetését tervezi jövőre az UniCredit

CoinColors
-
  19.10.11 02:02 Gazdaság

Szép új világ: egy német és egy dán bank után már az olasz UniCredit is megfizettetné ügyfeleivel, hogy a bankban tartják a pénzüket.

Negatív betéti kamat jöhet az UniCredit csoportnál

Az UniCredit csoport vezérigazgatója, Jean-Pierre Mustier szerint az EKB negatív kamatai miatt 2020-tól kezdődően a 100 ezer eurónál nagyobb betétek esetében is bevezethetik a negatív betéti kamatot.

Negatív kamatot helyezett kilátásba az UniCredit

Negatív kamatot helyezett kilátásba a nagyösszegű takarékbetétekre az UniCredit.

Negatív kamat jöhet a betétekre Olaszországban az UniCreditnél

Negatív betéti kamat bevezetését tervezi 2020-tól nagyösszegű lakossági takarékbetétekre az olasz UniCredit bank - számolt be a bank vezérigazgatója, Jean Pierre Mustier bejelentését idézve az olasz Il Sole 24 Ore gazdasági napilap.

Egyre nagyobb a kamatnyereség szerepe az MNB eredményének alakulásában

Portfolio
-
  19.10.10 10:42 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank 2019 első félévében ismét jelentős, 53 milliárd forintot kitevő nyereséget ért el. A jegybanki eredmény összetételében jelentős átalakulás történt az elmúlt években – az árfolyameredmény mérséklődő szerepe mellett hangsúlyosabbá vált az MNB kamateredménye. A kamateredmény javulásában – így a 2013 óta…

Az olasz UniCredit Európában elsőként vezet be negatív kamatlábat

Az olasz UniCredit Bank elsőként vezeti be a negatív kamatlábat. Az intézkedés a „vagyonosabb klienseket” érinti majd. A negatív kamatláb azt jelenti, hogy a pénz bankban tartásáért az ügyfélnek kell fizetnie, nem pedig a banknak.   A francia AFP hírügynökség közlése szerint a negatív kamatlábat az UniCredit jövőre tervezi bevezetni azon