Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 60 hír

Nem történt változás a növényi hulladék égetését illetően

Az utóbbi időben szinte égtek a telefonvonalak a közterület felügyeletnél – a lakosság a zöldhulladék, a kerti hulladék égetési szabályzata miatt érdeklődött. Az önkormányzat új rendelete ezzel kapcsolatban március 3-tól hatályos.

Veszélyes hulladékot égettek és dobtak ki az út mellé

A Nagyatádi Járási Ügyészség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat egy 45 éves dél-somogyi férfival és két társával szemben, akik úgy szabadultak meg az olajjal, és egyéb veszélyes anyagokkal szennyezett szeméttől, hogy elégették, illetve egy földesút mellet kiszórták.

Az út mellé szórták a veszélyes hulladékot

A tettes ellen a Nagyatádi Járási Ügyészség emelt vádat a napokban.

Félszáz zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze a Csurgó-kútnál

Veol
-
 Ma 11:00Megyei

A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (Hatesz) szemétszedést szervezett a Csurgó-kútnál.

Egy cég egyszerűen kidobta a szabad ég alatt az elégetésre begyűjtött veszélyes egészségügyi hulladékot

Jóformán a fél országot fellármázta csütörtökön a rendőrség: egy veszélyes egészségügyi hulladék begyűjtésével foglalkozó Maros megyei cég stiklijei nyomán Bukarestben és 17 megyében összesen 190 helyszínen tartottak házkutatást. Az ügyben adócsalás, hivatali visszaélés és környezetszennyezés gyanúja miatt nyomoznak az országos…

Hogyan csökkentsük a konyhai hulladékot? Van néhány tippünk!

Blikk
-
 Ma 09:22Bulvár

A háztartási szemét nagy részét a konyhában felgyülemlett hulladékok teszik ki. Ez a mennyiség egyszerűen csökkenthető lenne, egy kis odafigyeléssel érzékelhetően kevesebbszer kell majd kivinnünk a szemetet.

Így lehet avart és kerti hulladékot égetni Nagykanizsán!

Tisztelt Kanizsaiak!A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló Kormányrendeletben kapott felhatalmazás alapján döntöttem arról, hogy városunkban az avar, kerti és egyéb növényi hulladék égetése 2021. március 3-ától a kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt az alábbi megkötésekkel végezhető: •…

Szeretem Vásárhelyt: az elektronikai hulladékgyűjtés is a „szakértelem” áldozata lett

Még mindig hatalmas hegyekben áll a lassan két hete polgármesterünk által összegyűjtött elektronikai hulladék a Serháztéren – tette közzé keddi cikkünkre hivatkozva a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Facebookon. A civil szervezet szerint ez az eredménye annak, amikor az irigység dilettantizmussal és rosszindulattal párosul.

Eloltották a tűzet a mátyásdombi hulladéklerakónál

Mintegy kétezer négyzetméteren égett a szemét a Fejér megyei Mátyásdombnál.

Avar és kerti hulladék égetése Mezőfalván

Duol
-
 Tegnap 18:00Megyei

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Mezőfalva Nagyközség Önkormányzat Polgármestere a következőket rendeli el:

Egyre több a hulladék a Hirdi út mellett

Bama
-
 Tegnap 14:00Belföld

Körülbelül egy éve írtunk arról lapunkban, hogy Pécsen, a Hirdi úton, a régi 6-os út mellett illegálisan lerakott, állati eredetű hulladékok hevernek a zöld területen. Helyi olvasóink újra felhívták figyelmünket a problémára, mely egyre nagyobb méreteket ölt.

Felszámolták az illegális hulladéklerakót a Sirály-rét természetvédelmi területről

Szon
-
 Tegnap 14:00Belföld

Nyíregyháza sikeresen pályázott a „Tisztítsuk meg az Országot” az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében – pályázati felhívásra. Ennek eredményeként 28,3 millió Ft forrást nyert el a Nyíregyháza, „Sirályrét” önkormányzati tulajdonú terület hulladékmentesítésének elvégzéséhez.

Hulladékmentes vendéglátás a Covid alatt: lehetetlen vagy létezik?

Street Kitchen
-
 Tegnap 12:40Recept

Ételek visszaváltható üvegben, dobozközösség és zero waste házhozszállítás. Sok vendéglátós ebben a nehéz helyzetben is próbál figyelni arra, hogy ne árasszanak el mindent a járvány miatt elszaporodott műanyag dobozok. #sknation #greenkitchen

Hulladéktelep nyílt Szakonyban

Kisalföld
-
 Tegnap 10:29Megyei

Megnyílt az inert hulladékot átvevő telep Szakonyban, ahová az építési vagy bontási hulladékot, kitermelt földet vagy sittet lehet leadni.

Le a sok hulladékkal, dobozközösségbe be!

A Felelős Gasztrohős Alapítvány már régóta kampányol az egyszer használatos műanyagok ellen. Az elviteles ételes dobozok leváltását is kitűzték feladatként zászlajukra. A környezetbarát alternatíva elterjesztéséhez jött létre a Rakun dobozközösség. Szabó Eszter, a Rakun dobozközösség kommunikációs vezetője számol be a kezdeményezésről.…