Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Eljött a karanténturizmus kora: tengerparti home office szobákat kínálgatnak

Azonnali
-
  Tegnap 20:42 Vélemény

Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

Home office és kiégés: A burnout nyomában – Mi is az a burnout?

Napidoktor
-
  20.10.26 19:35 Egészség

Korábban, a koronavírus szituáció elején boncolgattuk már a home office-ban előforduló, látszólag indokolatlanul támadó teljesítménykényszert, és ajánlottuk nektek Sarah Wilson remek könyvét arra az esetre, ha ti is saját bőrötökön tapasztaljátok a szorongás rossz hatásait. Arról azonban még nem beszéltünk, mivel járhat az, ha éppen nem…

Adózási rémálommá válhat a home office

A pandémia miatt a szomszédos országokba ingázók közül sokan tértek át otthoni munkavégzésre, így átmenetileg magyarországi otthonukból látják el a munkájukat. Az ilyen munkavállalók esetében azonban előfordulhat, hogy változik az adóügyi illetőség országa, vagyis a fizikailag itt történt munkavégzésre kifizetett munkabér is Magyarországon…

A hivatal nagyjából fele home office-ban van

Ismét ülésezett az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. A hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy 91-ről 132 főre nőtt városunkban a karanténban lévők száma, valamint a hivatalban dolgozók nagyjából fele van home office-ban.

Home Office 2020

onBrands
-
  20.10.26 10:27 Színes

.

Bankválságba torkollik a sok home office és a távolságtartás?

A mostani válság nem a bankszektorból vagy a hitelpiacról indult, de most már sokadszorra figyelmeztetnek elemzők, hogy a koronavírus-válság is pénzügyi válságba torkollhat. A kereskedelmi ingatlanok áresése miatt például újabb komoly veszteségek fenyegeti a bankokat.

Bankválságba torkollik a sok home office és a távolságtartás?

A mostani válság nem a bankszektorból vagy a hitelpiacról indult, de most már sokadszorra figyelmeztetnek elemzők, hogy a koronavírus-válság is pénzügyi válságba torkollhat. A kereskedelmi ingatlanok áresése miatt például újabb komoly veszteségek fenyegeti a bankokat.

Munka home office-ban – de hogyan?

Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a Magyarországon korábban csak korlátozottan népszerű otthoni munkavégzés hirtelen általánossá vált. A veszélyhelyzetben munkavállalók százezreinek kellett hozzászokniuk az új munkarendhez. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a home office-ból?

A home office miatt nem árt elővenni a lakásbiztosítást is

Infostart
-
  20.10.25 17:44 Gazdaság

100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás – derül ki Groupama Biztosító országos, reprezentatív felméréséből. Az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője szerint sokan évekig nem vizsgálják felül a lakásbiztosítási szerződést.

12 tipp az otthonról dolgozóknak – avagy így ne csavarodj be a Home Office-tól

Promotions
-
  20.10.25 11:11 Színes

A koronavírus-járvány kitörése óta minden eddiginél több ember dolgozik otthonról.

Home office az óriáskeréken? Hm, érdekel!

Drive Magazine
-
  20.10.25 05:42 Utazás

A Yomiuri Land élménypark vezetősége úgy döntött, egészen új cégfilozófiával áll ki ezekben a nehéz, világjárvány sújtotta időkben. Hogy az ötlet jó-e vagy biztonságos-e, az már más kérdés.A világjárvány miatt rengeteg turisztikai látványosság, intézmény, vidámpark és más turistamágnes került olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen a lehető legkreat

A home office növelheti a levegőszennyezést

Hamu és Gyémánt
-
  20.10.24 16:00 Életmód

Rengeteget fog nőni télen a légszennyezés, ennek pedig a bojlerek az okai.

A home office-tól függ a mobilok iránti kereslet

Magyar Nemzet
-
  20.10.22 10:27 Mobiltech

Ha nem elég nagy a kijelző vagy olvashatatlan a szöveg, hiába olcsó, nem lesz népszerű az okostelefon.

Depresszióhullámot indított be a home office

HR Portál
-
  20.10.22 08:55 Karrier

Az amerikai munkavállalók csupán 28 százaléka számít arra, hogy visszatér a munkahelyére 2020 végéig, 38 százalékuk szerint ez csak 2021-ben, vagy még ennél is később fog megtörténni. Mindez azért nagy probléma, mert a home office az emberek 85 százalékánál okozott mentális egészségügyi problémákat.

A koronavírus mellékhatása: a home office tönkreteszi az egészségünket

Portfolio
-
  20.10.22 07:58 Gazdaság

A visszatérés home office-ból az irodákba nem mostanában fog megtörténni, a koronavírus járvány második hullámának kellős közepén vagyunk, a távoli munkavégzés még az előrelátható jövőben velünk marad. Ez pedig tönkreteszi a mentális egészségünket.