Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

A fák lombkoronája véd a globális felmelegedéstől

Szimpatika
-
  20.05.29 06:35 Életmód

A lombkorona megvédi az erdő élőlényeit az extrém hőmérsékletektől, nélküle a globális felmelegedés bizonyos fajok kihalásához vezetne – derül ki az Elte kutatásából.

David Attenborough szerint a koronavírus háttérbe szorította a globális felmelegedés problémáját

woohoo
-
  20.05.26 10:23 Életmód

Pedig a veszély korántsem múlt el, sőt a koronavírus elleni küzdelem hátterében felgyorsultak például az illegális trópusi erdőirtások, de a Nap aktivitása is a mélypontjára zuhant a légkörbe került szén-dioxid által okozott üvegházhatás miatt. Azonban ezekről nagyon keveset hallunk mostanában. „A gond az, hogy most a klímaproblémák inkább…

A fertőzöttek száma 5,4 millió felett globálisan

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van.

A MIUI 12 globális kiadását is bejelentette a Xiaomi

iPON!
-
  20.05.25 13:33 Infotech

Júniustól a felhasználók már frissíthetik az okostelefonjaikat a MIUI következő generációjára.

Globális fagykárok a gyümölcstermesztésben

Újabb fagyok pusztítottak Lengyelországban. Kínában az almaféléket károsított az időjárás három almatermelő tartományban. Valamint az ukrán áfonyatermelést is sújtja a fagy.

Jelentősen visszaesett a globális acéltermelés áprilisban

okosipar.hu
-
  20.05.26 14:07 Cégvilág

Jelentősen, 13 százalékkal 137,1 millió tonnára esett a globális acéltermelés áprilisban éves összevetésben a koronavírus hatására – áll a nemzetközi acélipari szövetség, a The World Steel Association (WSA) honlapján. A worldsteel több mint 160 acéltermelőt fog össze, tagjai a világ acéltermelésének csaknem 85 százalékát adják. A szervezet…

A londoni befektetők egy része már 2021-re átnyúló globális recessziótól tart

A globális üzleti közösségen belül egyre többen tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta világgazdasági recesszió átnyúlik 2021-re - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház kedden ismertetett friss felmérésében.

A befektetők egy része már 2021-re átnyúló globális recessziótól tart

A globális üzleti közösségen belül egyre többen tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta világgazdasági recesszió átnyúlik 2021-re - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház kedden ismertetett friss felmérésében.

Jövőre is kitarthat a globális recesszió

Egyre több elemző gondolja így. 

Átcsúszhat 2021-re is a globális recesszió

MFor
-
  20.05.26 21:01 GazdaságRecesszió

Egyre több elemző gondolja így.

Egyre közelebb a globális recesszió

TőzsdeFórum
-
  20.05.27 08:30 Gazdaság

Egyre több piaci szereplő tart 2021-re átnyúló globális recessziótól.

Egyre többen tartanak a 2021-re átnyúló globális recessziótól

A globális intézményi befektetői közösségen belül egyre többen tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta világgazdasági recesszió átnyúlik 2021-re - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház kedden ismertetett friss felmérésében.

A Samsung a globális e-sport szervezet, a T1 hivatalos kijelzőpartnere

Az együttműködés keretében a háromszoros League of Legends világbajnok szupersztár, Faker is Odyssey monitorokon játszik majd A Samsung, a gaming monitorok piacának egyik vezető szereplője, bejelentette együttműködését a T1 Entertainment & Sports (T1) nemzetközi e-sport szervezettel. A megállapodás részeként a T1 szöuli…

Fitch: az eddig vártnál mélyebb globális idei recesszióra kell készülni

Az eddig vártnál súlyosabb, a 2009-es pénzügyi válságot kísérő visszaesésnél sokkal mélyebb idei világgazdasági recesszióra kell készülni, egyebek mellett a koronavírus-járvány által a nagy feltörekvő gazdaságokban, köztük Oroszországban, Brazíliában és

Pete Seat: A koronavírus leleplezi a globális háborút

Mandiner
-
  20.05.27 11:43 Vélemény

Orbán Viktor a járványt a veszélyhelyzet kihirdetésére használta fel, hogy korlátlan és határozatlan idejű hatalmat biztosítson saját maga számára.