Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 50 hír

Párizsban megváltoztatták a sebességkorlátozást a globális felmelegedés leküzdéséhez

Androgeek
-
 21.09.19 08:40Tudomány

Augusztus végétől Párizs szinte minden utcájában a sebességkorlátozás mindössze 30 km / h-re csökkent, az eddigi 50 km / h-es korlátozásról - ez a francia főváros legújabb lépése, hogy javítsa klímavédelmi adatait, és átalakítsa az emberek viszonyát járműveikhez. A város illetékesei szerint ennek célja a balesetek csökkenté

Szűkül a globális kínálat, emelkednek az árak

Agrofórum
-
 21.09.16 08:55Mezőgazdaság

Teljesen zöldbe fordultak a számok az agrárpiacokon mind a tengerentúlon, mind Európában, azaz a fontosabb termékek kivétel nélkül drágultak. Chicagóban a búza 1,7 százalékkal, a kukorica 2,6 százalékkal, a szójabab 1 százalékkal, a repce pedig 1,2 százalékkal ért többet, mint előző nap. Párizsban a malmi búza 2,3 százalékkal, a kukorica…

Terhes férfi emojival sokkol(ja a Fideszt) a globális háttérhatalom!

Harminchét emojival, magyarul hangulatjellel bővül a tár - számolt be a The Verge cikke alapján a hírről a Telex. Köztük kettő igazán eredeti is lesz: a gendersemleges terhes emojiés a bajszos terhes férfi emoji. Mindkettő több bőrszínben is elérhető lesz majd, amikor várhatóan jövőre bekerülnek például a Facebook és a Google…

Jól hangzik, de a műanyagevő baktériumok egyedül nem oldják meg a globális szemétproblémát

G7
-
 21.09.16 11:14Életmód

Minél fiatalabb egy vásárló, annál több pénzt hajlandó fizetni a zöld termékekért.

Jövőre eléri a járvány előtti szintet a globális olajkereslet

A koronavírus-járvány újabb fellángolása miatt csökkentette a globális olajkereslet idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), amely ugyanakkor az OPEC-hez hasonlóan arra számít, hogy az olajfogyasztás jövőre eléri a koronavírus-járvány előtti szintet.

A világ egyik vezető vállalatának globális újrahasznosító központja működik hazánkban

Mintegy 3 milliárd forintos beruházással megkezdte hivatalos működését a Philip Morris International (PMI) globális környezetvédelmi újrahasznosító központja Magyarországon.

Globális szabvánnyá válhat az európai mesterséges intelligencia törvény

SG
-
 21.09.16 22:43Infotech

Az európai döntéshozók azt remélik, hogy a jogszabály komoly hatással lesz a világon zajló projektekre.

A Fitch új, globális GDP-előrejelzésében is külön említést kaptak a beszállítói fennakadások

A kínálati oldalon kialakult szűk keresztmetszetek miatt a korábban vártnál valószínűleg lassabban növekszik az idén a világgazdaság teljesítménye - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott friss prognózisában.

Fitch: a kínálati fennakadások lassítják a globális növekedést

A kínálati oldalon kialakult szűk keresztmetszetek miatt a korábban vártnál lassabban növekedhet a világgazdaság teljesítménye az idén - áll a Fitch Ratings friss globális előrejelzésében.

Ennyi fosszilis anyagnak kéne inkább a földben maradnia, hogy lassítani lehessen a felmelegedést

NRGreport
-
 21.09.17 10:47Gazdaság

Érdekes kutatás készült: kutatók megállapították, hogy mennyi szénnek, olajnak és földgáznak kellene a föld alatt maradnia ahhoz, hogy a klímaváltozás lelassulhasson.

Globális kihívásokról beszélt a neves biztonságpolitikai szakértő Salgótarjánban

Nool
-
 21.09.17 15:29Belföld

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldása óta először rendezte meg hagyományos programját a vállalkozók számára.

Harmadával csökkentené az USA és az EU a globális metánkibocsátást

Azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra harminc százalékkal csökkentsék a 2020-as kibocsátási szintet.

ENSZ-főtitkár: A világ a 2,7 fokos felmelegedéshez vezető katasztrófa útjára lépett

A globális károsanyagkibocsátás csökkentésének kudarca “katasztrofális útra” tereli a világot, és 2,7 fokos globális hőmérséklet-emelkedést is okozhat – figyelmeztetett António Guterres ENSZ-főtitkár. Néhány hét múlva klímatárgyalásokra kerül sor Glasgow-ban november 1. és 12. között.   Guterres nyilatkozata arra reakció, hogy az ENSZ…