Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

A koronavírus a gazdasági növekedést is veszélyezteti

Miközben az IMF az eddig vártnál kisebb idei kínai és globális gazdasági növekedést várt, a kínai jegybank alelnöke azt nyilatkozta egy lapnak, hogy különböző intézkedésekkel tovább növelik a likviditást a gazdaság élénkítése érdekében.

Lassuló kínai és globális gazdasági növekedést vár az IMF

A koronavírus megjelenése előtt még gyorsulást vártak.

Hallgassák csak: új magyar gazdasági-közéleti podcast indult

Új gazdasági-közéleti tematikájú podcast-sorozatot indított laptársunk. Az Mfor podcast első adásának témái között a miniszterelnöki évértékelő, a gazdasági kilátásainkat fenyegető veszélyek és az egészségügyi reform kilátásai szerepelnek.

Gazdasági hatásai is vannak a járványnak

Az egész világ gazdasága megérzi a kínai koronavírus hatását; elsősorban a turizmus csökkent, de a termelés is visszaesett.

Szemléletes ábrán látszik a koronavírus gazdasági hatása: drasztikusan visszaesett a repülők száma

Januárban még közel 13 ezer, ma meg alig több mint 1600 repülő indul Kínába vagy érkezik oda.

Szerény mértében nőtt a gazdasági teljesítmény

TőzsdeFórum
-
  Tegnap 17:40 Gazdaság

A német BMI februári előzetes értéke jobb lett a vártnál.

Rojava a gazdasági és humanitárius válság szélén áll, ne feledkezzünk meg róluk!

Mérce
-
  Tegnap 17:00 Külföld

Közel négy hónapja kezdte meg Törökország Rojava elleni offenzíváját, a Béke Forrása hadműveletet. A törökök és törökökhöz köthető egységek a „biztonságos zóna” megteremtésének jelszava alatt fosztogatásokba és etnikai tisztogatásokba kezdtek.

Az index szerint kitarthat a gazdasági növekedés

TőzsdeFórum
-
  Tegnap 16:45 Gazdaság

A vártnál nagyobb mértékben nőtt januárban a Conference Board indexe.

Egy szemléletes ábra a koronavírus gazdasági hatásáról: drasztikusan visszaesett a repülők száma

Januárban még közel 13 ezer, most alig több mint 1600 repülő indul Kínába vagy érkezik oda.

Gyermekeknek szánt reklámokról szóló tájékoztatóval segíti a versenyhivatal a vállalkozásokat

A Gazdasági Versenyhivatal a mai napon közzétette „Gyermekeknek szóló reklámok” elnevezésű tájékoztatóját, melyben az eddigi jogalkalmazói gyakorlata alapján megfogalmazott szempontokat összefoglalva kíván segítséget nyújtani ahhoz, hogy a kereskedelmi kommunikációk tervezése és közzététele során mit érdemes szem előtt…

Lezárult az Év Terméke díjazást vizsgáló versenyhivatali eljárás

KamaraOnline
-
  20.02.21 13:33 GazdaságGVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Product Of The Year Hungary Kft. kötelezettségvállalását az Év Terméke Díj rendszer módosítására, a versenyhivatali eljárásban a hatóság nem állapított meg jogsértést, bírságot nem szabott ki.

Javult a német gazdasági teljesítmény

VG
-
  20.02.21 11:26 Gazdaság

A feldolgozóipari beszállítói láncot egyelőre korlátozottan befolyásolták a vírusfertőzés miatti korlátozások, ez azonban még a folyamat eleje.

Alig, de nőtt a német gazdasági teljesítmény

A feldolgozóipari teljesítménycsökkenés kissé mérsékeltebb üteme és a szolgáltatóipari teljesítménynövekedés lassulása mellett csekély mértékben javult februárban a német gazdasági aktivitás a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérésének publikált eredménye alapján.

Az utóbbi hónapban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza a felmérés megállapításait összefoglalva elmondta: az euróövezet gazdasága némi lendületre tett szert februárban. Annak ellenére történt javulás, hogy számos ágazatot érintett hátrányosan a kínai koronavírus-fertőzés elsősorban a beszállítói fennakadások, valamint az utazási és turisztikai…

Javult az euróövezet gazdasági teljesítménye

A vártnál jobb teljesítményt nyújtott februárban az euróövezeti gazdaság a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes felmérésének pénteken publikált eredménye alapján.