Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 7 hír

A gabonavírusok szerepe a gyakorlatban

Hazánkban évente megközelítőleg 1 millió 250 ezer hektáron termesztünk őszi búzát. Termesztett gabonaféléinket számos vírus, baktérium és gomba kórokozó betegítheti meg. A vírusok elleni védekezésben a fő gondot az jelenti, hogy ellenük csak preventíven tudunk fellépni.

Technikai és technológiai változások a gabonatermesztésben: Prega – precíziós gazdálkodói kerekasztal

Az idei gabonaszezon tapasztalatait és a precíziós megoldásokat vitatják meg a precíziós gazdálkodói kerekasztal résztvevői a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárGépShow-n, Mezőfalván.

Az idei gabonaszezon tapasztalatai és precíziós megoldások

Technikai és technológiai változások a gabonatermesztésben: PREGA – precíziós gazdálkodói kerekasztal a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárGépShow-n, Mezőfalván.

Májusi hideg, tavaszi aszály: megviselte a gabonákat a szélsőséges időjárás

A tavalyinál nagyobb területen vetettek kukoricát idén a Tolna megyei termelők, a májusi csapadék jót tett a tavaszi vetésű növényeknek, és felgyorsult az őszi vetések fejlődése is. A megyében élő gazdák szerint azonban a mostani csapadék már nem képes pótolni az őszi vetéseknél keletkezett kiesést, a tavaszi vetésű növényeknél pedig meleg…

Tavaly több mint 12 millió tonna gabonát exportáltunk

Maszol
-
  19.05.20 18:14 Határtalan

Az importárut tekintve Románia tranzitország, a behozott termék nagy része export formájában távozik.

Veszélyes kártevők: a gabonapoloskák

Agrofórum
-
  19.05.20 10:03 Mezőgazdaság

A gabonák termesztéstechnológiájának alapelvei jelentősen megváltoztak. A minőség vált meghatározó céllá, így a jövőben is a termésmennyiség optimumának és a minőség maximumának elérésére törekszünk úgy, hogy mindezt a lehető legkisebb környezetterheléssel tegyük. Már az 1960-as évek végén többen rámutattak, arra, hogy a…

Mit tegyünk, ha a kedvencünk allergiás a gabonára?

IHO
-
  19.05.20 05:33 Autó-motor

Amikor a kutyánknál gabona-összeférhetetlenséget diagnosztizálnak, óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy biztos szüksége van-e kedvencünknek a különböző gabonákra. A válasz egész egyszerűen az, hogy mindenképp.