Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Ősztől új finanszírozási rendszer jön a magyar felsőoktatásban

Az új rendszerben nem csak a hallgatók száma, de a tudományos tevékenység jellege is meghatározó lesz a finanszírozás tekintetében.

A teljes felsőoktatásban új finanszírozási rendszert vezetnek be

Vagyis nemcsak a modellváltásban érintett egyetemek élete változik meg. A következő tanévtől a teljes felsőoktatási rendszerben új finanszírozási rendszert vezetnek be.

955 milliárd forintnyi felsőoktatási forrás elköltését készítik elő

kecsUP
-
 Tegnap 08:52Belföld

Az ITM szerint a pályázat már a felsőoktatásnak szánt 1500 milliárd forintos uniós forrás leendő elköltését alapozza meg. Rettentő kevés idő volt pályázni. Egész hétvégén dolgozhattak az egyetemek pályázati munkatársai, de valójában még így sem tűnik reálisnak, hogy valaki egy hét alatt komplex egyetemfejlesztési tervet készítsen elő. A…

A kormány újra berúgta az egyetemdózert - Új finanszírozási rend jöhet az egész felsőoktatásban

Az osztrák mintán alapuló megoldás célja a hazai felsőoktatási intézmények versenyképesebbé válása – állítja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Változik a felsőoktatási intézmények finanszírozása

Blikk
-
 Tegnap 07:44Belföld

Megváltozik a felsőoktatási rendszer finanszírozása.

A teljes felsőoktatási rendszerre új finanszírozási rendszert vezetnek be

Nem csak a modellváltásban érintett egyetemek élete változik meg.

Új finanszírozás a felsőoktatásban – Modellváltásra készülnek a Nyíregyházi Egyetemen

Február 24-én rendkívüli szenátusi ülést tartottak a Nyíregyházi Egyetemen. A napirendi pont az az előterjesztés volt, mely az Innovációs és Technológiai Minisztériummal tervezett modellváltással kapcsolatos tárgyalások kezdeményezéséről és lefolytatásáról szólt. Nyílt szavazáson született a döntés, melyről a szenátusi határozatot még aznap…

955 milliárd forintnyi felsőoktatási forrás elköltését készíti elő egy friss pályázat

Telex
-
 21.03.02 07:36Gazdaság

Az ITM szerint a pályázat már a felsőoktatásnak szánt 1500 milliárd forintos uniós forrás leendő elköltését alapozza meg. Rettentő kevés idő volt pályázni.

Mit ér a magyar felsőoktatás, és mit a parlament?

Városi Kurír
-
 21.03.01 17:09Vélemény

A parlament munkáját figyelve kérdés második felére ki-ki maga is válaszolhat; ami a magyar felsőoktatást illeti, úgy tűnik, az ellenzéknek

Érdemes-e pénzt fektetni az ingyenes felsőoktatásba?

G7
-
 21.02.28 12:17Életmód

A Rajk Szakkollégium videóinterjú-sorozatában Joshua Angrist arra hozott példát, hogy milyen kutatási eredmény lehet érdekes a politikai döntéshozók számára is.

Új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban

Szeptembertől három pillérre épülő finanszírozási struktúrát vezetnek be a magyar felsőoktatásban, amely figyelembe veszi a felsőoktatási tevékenység különbségeit.

Új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban

Szeptembertől három pillérre épülő finanszírozási struktúrát vezetnek be a magyar felsőoktatásban, amely figyelembe veszi a felsőoktatási tevékenység különbségeit.

Bíróság támadta meg a felsőoktatási átalakítást – az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül döntenie kell

HVG
-
 21.02.26 17:21Belföld

A Fővárosi Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes az egyetemi autonómia korlátozása. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ürügyén az egész új rendszer megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól, amelynek erről 90 napon belül kell döntenie.

Történelmi léptékű felsőoktatási fejlesztések kezdődnek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére fontos mérföldkőhöz érkezett a gazdaság-újraindítási akcióterv több mint 1500 milliárd forintos felsőoktatási fejlesztési forrásainak felhasználása. Az intézmények tegnaptól már elérhetik a tervezést elősegítő felhívást.