Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Konzulok támogatták a földrengés károsultjait

Turizmus.com
-
 21.02.25 10:36Utazás

A Közép-európai Konzuli Testületi Tanács ezer eurót adományozott a horvátországi földrengés károsultjainak.

4,3-es erősségű földrengés rázta meg Dubrovnik környékét

A Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengés rázta meg szerda este 23 óra 7 perckor Dubrovnik környékét, de érezték a rengést Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is.

Földrengés Horvátországban!

MetKép
-
 21.02.24 23:36Tudomány

Földrengés ismét! 4,3-as erősségű földrengést mértek Dubrovnika környékén, 23.07 perckor. A földrengést érezni lehetett, káresetről információnk nincsen. Nem ez az első földrengés, korábban már erősebb rengések is voltak, melyek jelentős gondokat okoztak! A következő időszakban újabb földrengésre kell számítani!

Újabb földrengés rázta meg Horvátországot

Decemberben indult meg a föld Az első katasztrófa december végén történt, akkor hatan köztük egy gyermek is életét vesztette. Pécsett is remegtek a házak Azóta több rengés is volt, melyek Pécset is megrázták. Legutóbb januárban írtunk arról, hogy egy épületben kár is keletkezett. Számolnunk kell…

Ismét erős földrengés rázta meg Horvátországot

A Richter-skálán mért 4,3-as erősségű földmozgást mértek ma 11 óra körül Horvátország középső területein, melynek epicentruma ismét Petrinje közelében volt – írja a 021.rs hírportál.

Bálnaének segíthet a földrengések előrejelzésében

Szimpatika
-
 21.02.23 19:35Tudomány

A barázdásbálnák (Balaenoptera physalus) éneke segíthet megismerni a tenger alatti földkéreg tulajdonságait egy új kutatás szerint.

Reális veszély a földrengés – Mit tegyünk, ha bekövetkezik?

Zaol
-
 21.02.23 15:00Megyei

A horvátországi természeti katasztrófához hasonlóra már hazánkban is többször volt példa, a huszadik században három 5-ös magnitúdónál nagyobb földrengés pusztított.

A Fukusima Daiicsi atomerőmű tovább rongálódott egy erős földrengés miatt

Gyorsabban szivárog a hűtővíz néhány egységből, ahol az olvadt nukleáris üzemanyag maradéka található, mint eddig. Közben a Tokiói Legfelsőbb Bíróság nemcsak felelősnek találta, hanem kártérítés megfizetésére kötelezte a japán kormányt és az erőművet üzemeltető TEPCO-t.

Reális veszély a földrengés – Mit tegyünk, ha bekövetkezik?

Vaol
-
 21.02.22 20:00Megyei

A horvátországi természeti katasztrófához hasonlóra már hazánkban is többször volt példa, a huszadik században három 5-ös magnitúdónál nagyobb földrengés pusztított.

Szeizmológus árulta el, hogy megyénkben mikor okozhat kárt a földrengés

Kemma
-
 21.02.21 15:36Belföld

Dr. Tóth László szeizmológus megkeresésünkre többek között arra is választ adott, hogy mekkora erősségű az a földrengés, amely már épületeinkben is kárt okozhat.

630 ezer forintot gyűjtöttek a harckocsizók a horvátországi földrengés áldozatainak

AtádHír
-
 21.02.21 14:06Megyei

Tegnap találkozott a magyar és horvát delegáció a gólai határátkelőhelyen az adomány átadására. 1755 eurót és 100 kunát adott át a harckocsisok nyugdíjas egyesülete a kaproncai veterán szövetségnek.

A horvát földrengés károsultjain segítettek a nagyatádi harckocsisok

Sonline
-
 21.02.20 17:23Belföld

Amikor az egyesület tagjai megtudták, hogy minden segítség elkél a földrengés sújtotta horvát településeken, eldöntötték, hogy kiveszik belőle a részüket.