Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Drónfotókon a Sümegi vár, a Dunántúl koronája

A magányosan álló 270 méter magas Várhegyen, mint egy diadém díszíti Sümeget hazánk egyik legnagyobb és legépebben megmaradt középkori vára.

Az autonóm technológia segíthet a drónoknak elkerülni a légi forgalmat

A tesztelés azt mutatja, hogy a drónok autonóm technológiát használva elkerülhetik a többi légi járművet, vagyis biztonságosan működhetnek - adja hírül a futurefarming.com. A Virginiai Műszaki Főiskola és a NASA az utóbbi egy évben együtt tesztelték azon technológiákat, amely lehetővé teszik drónok számára a közeli repülőgépek érzékelését, és…

Vonalbejárók helyett drónok figyelik a pályát

IHO
-
  Ma 09:00 Infotech

Az AŽD Praha vasúti berendezéseket és forgalomirányító eszközöket gyártó vállalat saját tulajdonú vasútvonalán drónokat tesztel a pálya állapotának ellenőrzésére.

Vetélkedj, és nyerd meg a drónt!

Agrárágazat
-
  Tegnap 08:30 Mezőgazdaság

A Due Médiahálózat online Nagy Diák Agrárteszt néven indított vetélkedőt, ahol drónt és hozzá drónkezelő tanfolyamot nyerhetsz!

Drón kompetenciaközpontot hoznak létre

KamaraOnline
-
  20.02.25 10:02 Cégvilág

A ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpályára alapozva drón tesztelési és fejlesztési központ jön létre Zalaegerszegen, megkezdődik a területhez kapcsolódó országos együttműködés is.

Drónokkal fülelnék le az illegális tüzelőanyagokat

Boon
-
  20.02.24 21:00 Belföld

Azonnal tenni kell a Sajó-völgy levegőminőségének javításáért! Dolgoznak a terven...

Káprázatos drónvideón a Leveleki víztározó

Szon
-
  20.02.24 18:30 Belföld

Februárban elhagyatott a népszerű üdülőhely, de madártávlatból ilyenkor is lenyűgöző látvány.

Drón segítségével is filmezték a szolnoki ásatást

Szoljon
-
  20.02.24 11:30 Belföld

A Damjanich János Múzeum régészei a napokban végeztek a szkíta leleteket tartalmazó terület feltárásával a Kombájn úton.

Drón fejlesztési központ jön létre Zalaegerszegen

VG
-
  20.02.24 10:06 Infotech

A ZalaZone járműipari tesztpályára alapozva drón tesztelési és fejlesztési központ jön létre, megkezdődik a területhez kapcsolódó országos együttműködés is.

Ezért félnek a drónok használatától a magyar gazdák: meglepő dolog áll a háttérben

Agrárszektor
-
  20.02.23 08:30 Mezőgazdaság

A technológia fejlődése visszavonhatatlanul utolérte a szántóföldi növénytermesztést is. Kibővült az adatszerzés lehetősége, folyamatosan javulnak az adatelemző programok, döntéstámogató rendszerek állnak rendelkezésre, és a kapott eredményeket az erő-, illetve munkagépek le tudják reagálni; okszerűbbé téve ezzel a termelést.

Szabályozzák a drónreptetést – hangzott el a zalaegerszegi konferencián

Zaol
-
  20.02.22 15:30 Megyei

A pilóta nélküli légi járművek, a drónok alkalmazási lehetőségeiről, a jogi szabályozás változásairól esett szó pénteken az autóipari tesztpálya központi épületében tartott konferencián és workshopon.

Mi lesz a drón jövője?

A mezőgazdaságban is folyamatos az innováció, az adatelemző programok javulása és az adatszerzés lehetőségeinek kibővülése.

Drónnal figyelnék a Sajó menti illegális égetéseket

Borsod24
-
  20.02.21 13:17 Megyei

Borzasztó a levegőminőség a folyó völgyében, ezért a hatóságok azonnali és kötelező érvényű intézkedésekkel lépnének fel a helyzet javítása érdekében. A Sajó-völgy egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe, főképp a háztartási tüzelés miatt. A Levegő Munkacsoport nevű civil szervezet sürgetőnek tartja az illegális égetések elleni…

Új távlatokat nyit a dróntechnológia a mezőgazdaságban

A technológia fejlődése visszavonhatatlanul utolérte a szántóföldi növénytermesztést is. Kibővült az adatszerzés lehetősége, folyamatosan javulnak az adatelemző programok, döntéstámogató rendszerek állnak rendelkezésre, és a kapott eredményeket az erő-, illetve munkagépek le tudják reagálni; okszerűbbé téve ezzel a termelést.