Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 291 hír

Csukás Istvánt gyászolja Bodrogi Gyula: Csupa-csupa meselélek volt ez az ember!

83 éves korában elhunyt Csukás István, Süsü, a sárkány, Mirr-Murr és A nagy ho-ho horgász megalkotója. A Nemzet Művésze címmel elismert Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar írónak még rengeteg terve volt, többek között az, hogy részt vehessen a Süsü újabb részének elkészítésében.

Drámai részletek Csukás István haláláról

NLC
-
  Ma 03:43 Bulvár

A Blikk információi szerint Csukás István kórházban volt, amikor elhunyt.

Drámai részletek: hazavágyott a kórházból Csukás István, erre készült Süsü atyja

Blikk
-
  Ma 03:20 Bulvár

A Süsü folytatását még befejezte, de az új bábfilmsorozatot már nem láthatja Csukás István (†83).

Radnai István, a sokrétű élményvilágú író, költő

Montázs Magazin
-
  Ma 00:30 Könyv

„A vers írja önmagát, a próza cselekménye törvényszerűen megy a maga útján a végkifejlet felé” – vallja Radnai István. Ezzel a gondolattal a költőt nem az automatikus írás játékszereként aposztrofálja, sokkal inkább jelenti a magán átengedett gondolatok, érzések verssé, prózává válását. Radnai István nemrég ünnepelte 80. születésnapját, ám…

02.25. Üzenet: Hegedűs István

,,Amit Isten cselekszik, azt te hidd el!”

Nb Ii: Ferenczi István a Haladás szolgálatába szegődött

NSO
-
  Tegnap 20:36 Foci

Új erőnléti edző érkezett a Haladáshoz: a legutóbb a Vasasnál ugyanebben a pozícióban dolgozó Ferenczi István váltja Gusztafik Ádámot, aki visszatér az Illés Akadémiára. A korábbi kilencszeres válogatott csatár kedden csatlakozik a szakmai stábhoz – tudtuk meg a szombathelyi NB II-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjának hétfői híréből.

Sajdik Ferenc: igazi humanista volt Csukás István

Kicsit mindig gyerek maradt, ezért értett jól a nyelvükön - mondta a ma elhunyt Csukás Istvánról szerzőtársa, Sajdik Ferenc. A grafikus évtizedekig dolgozott együtt a meseíróval, közös munkájuk eredménye például PomPom vagy a Nagy ho-ho-horgász című rajzfilm sorozat.

Megható, mit mondott a halála előtt Csukás István

A Kossuth-díjas író, költő azt is egyfajta díjként élte meg, hogy bekerült a Nemzeti Alaptantervbe.

Süsü, Pom Pom, Bagaméri: Csukás Istvánnak egy egész univerzumot köszönhetünk

HVG
-
  Tegnap 20:00 Életmód

A 83 éves korában elhunyt Csukás István rendületlenül hitt a gyerekekben, és örömmel kelt versenyre az ő végtelen képzelőerejükkel. Olyan karakterek születtek így, amelyek generációk gyerekkorát határozták meg.

Csukás István halála miatt műsorváltozás lesz a közmédia csatornáin

A hétfőn elhunyt Csukás Istvánra emlékeznek, több alkotását is műsorra tűzik. A változások érintik a Kossuth Rádiót, az M2-t, az M5-öt és a Duna Tv-t is.

Nem mesemondó volt: ő maga volt a mese – Búcsú Csukás Istvántól

„Ezt a megemlékezést elsősorban nem újságíróként, hanem nyolcéves kisfiúként írom, aki mindig szurkolt, hogy Picur azért beérjen a suliba, hogy a Főkukac sose fulladjon bele a vízbe a horgászbot végén, hogy Süsüt senki se bántsa, és ne is féljenek tőle végre.” Doffek Gábor emlékezik a ma elhunyt Csukás Istvánra.

Balatonszárszó: Csukás Istvánra emlékeztek

Sonline
-
  Tegnap 18:52 Belföld

Nagy meseírónkra és költőnkre, Csukás Istvánra emlékeztek Balatonszárszón, gyertyákat gyújtottak emlékére.

Meghalt Csukás István, a nemzet művésze

RTL Klub
-
  Tegnap 18:45 Bulvár

Meghalt Csukás István Kossuth-díjas író, a nemzet művésze. Az Újszínház tájékoztatása szerint gyors lefolyású betegség után hétfőn hunyt el. Generációk nőttek fel a meséin: a Süsün, a Ho-ho-ho Horgászon, a Pom Pomon vagy a Mirr-Murr kalandjain, de írt színdarabokat és felnőtteknek szóló verseket is. Csukás István 83 éves volt. Az íróval…