Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Balkan Insight ösztöndíj-program

Pafi
-
  Tegnap 14:29 Gazdaság

A "Fellowship for Journalistic Excellence" határokon átnyúló történetek kutatásához nyújt pénzügyi és szerkesztési támogatást profi újságíróknak.

Idén januárban hatszor annyi migráns jutott el a Balkánra, mint tavaly

Érdemi növekedést mutat a Nyugat-Balkánra érkező illegális bevándorlók száma: januárban 2000, míg az előző év azonos időszakában csak 300 határsértőt regisztrálták az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) adatai szerint – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese kedden az M1 csatornán.

Magyar olívaolaj is folyik a Balkánon a Gruevszki-párt propagandagépezetébe

Azonnali
-
  20.02.17 16:58 Vélemény

A Fideszhez közel álló gazdasági körök Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Macedóniában építenek a helyi orbánista erőket támogató médiahálózatot. A szövevényes tulajdonosi hátterű újságokat és televíziókat sokszor olyan trükkös módon finanszírozzák, hogy a támogatást hirdetésnek álcázzák – például magyar olívaolajénak.

Nem bonyolult egy balkanyar, de nem így kell csinálni

Player
-
  20.02.17 07:25 Autó-motor

Egy luxusautó sem tudja mindig kompenzálni a vezető hülyeségét.

Több mint százezer bevándorló várakozik a balkáni utakon

Magyar Nemzet
-
  20.02.17 06:29 Belföld

A Police.hu oldalon fellelhető adatok szerint ebben az évben minden héten sok száz, esetenként akár ezer illegális bevándorlót akadályoztak meg a tiltott határátlépésben.

Komoly gondokat okoz a migráció a Balkánon

Demokrata
-
  20.02.16 10:49 Vélemény

Még előfordulhatnak a szombati boszniai befogadótáborihoz hasonló megmozdulások, rendbontások, amikor migránsok figyelemfelkeltési céllal kitörnek.

A Balkánnal kárpótolná az EU a britek kilépését?

888
-
  20.02.16 06:50 Külföld

A hat még nem uniós balkáni ország vezetője tegnap este tárgyalt Ursula von der Leyennel és Charles Michellel Brüsszelben.

Újabb migránsáradat készül: 100 ezren vannak már a Balkánon

Origo
-
  20.02.15 13:13 Külföld

Már nyugat-európai politikusok is elismerik, megismétlődhet a 2015-ös válság.

Mit keresett Hunyadi János seregével a Balkán szívében?

Múlt-kor
-
  20.02.14 12:06 Kultúra

Azt a több hónapig tartó hadjáratot, amelyet I. Ulászló magyar és lengyel király, valamint Hunyadi János erdélyi vajda vezetett az Oszmán Birodalom ellen 1443 őszén és telén, általában az oszmán–magyar háborúk egyik legsikeresebb epizódjaként tartják számon. Kétségtelen tény, hogy magyar sereg ilyen mélyen sem korábban, sem később nem…

Ellenfelekből küzdőtársak lettek, nem a Balkán, hanem Bolzano a példa

A Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) képviselőjelöltjei szerdán este Dunaszerdahelyen (is) tartottak lakossági fórumot. Tették ezt a szó szoros értelmében, kizárólag az érdeklődőkkel való eszmecserére szorítkozva. A korábbi kampányok során gyakran találkozhattunk olyan forgatókönyvekkel, hogy valamilyen sztárvendéggel megpróbálják a…

Olcsó tavaszi repülőjegyek balkáni városokba

AIRportal
-
  20.02.13 12:11 Utazás

Sok embernek nem jut eszébe, hogy ebbe a régióba utazzon, pedig számos kellemes élményt nyújthat: alacsony költségvetésű utazásokhoz bármelyik balkáni ország tökéletes kiindulópont, a repülőjegytől kezdve a szálláson át minden megtalálható olcsón.

Balkán vagy Nyugat-Afrika? Annyi biztos, Lajčák nem a hazai politikában folytatja pályafutását

Körkép
-
  20.02.13 12:07 Külföld

Kiszivárgott hírek szerint a Smer külügyminiszterének felajánlottak egy nyugat-afrikai állást

Magyar újságírók is pályázhatnak a Balkan Insight ösztöndíj-programjára

múosz
-
  20.02.13 09:40 Média

Beadási határidő: 2020. március 10. A „Fellowship for Journalistic Excellence” határokon átnyúló történetek kutatásához nyújt pénzügyi és szerkesztési támogatást profi újságíróknak. Az ösztöndíj összege 3000 euro, a győztes cikkek szerzőit további 1000, 2000 és 3000 eurós díjjal jutalmazzák. Részletek:…