Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

A menekültek új balkáni útvonalai

Huppa
-
  Ma 14:30 Vélemény

A Focus című német politikai hetilap az új balkáni útvonalakról közölt terjedelmes cikket. Ebben megállapította: a Törökország és az EU között 2016-ban létrejött megállapodás óta lezárult az úgynevezett kelet-balkáni útvonal, amely a mai Észak-Macedónián és Magyarországon át vezetett. Az új útvonalak ezért nyugat felé terelődnek, Bosznia hegyeibe,

Balkánbulival nyitja a szezont Szerbia legnagyobb sícentruma

Travelo
-
  Ma 12:13 Utazás

A jelentkező vendégek száma már most meghaladja a 10 ezret, de még vannak szabad jegyek.

Így segíti a balkáni régió fejlődését Magyarország

A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós…

Koszovó nem kér a balkáni schengeni övezet tervéből

Azonnali
-
  19.11.12 09:28 Vélemény

Koszovó szerint addig nincs értelme a nyugat-balkáni együttműködésről beszélni, amíg nem ismeri el országa függetlenségét Szerbia és Bosznia-Hercegovina.

Már a német belügyminisztérium is aggódik a balkáni migránshelyzet miatt

Már a német belügyminisztérium is aggódik a balkáni migránshelyzet miatt, a tárca belső elemzését megszerezte a Welt am Sonntag. A lap arról ír, hogy az elmúlt két évhez képest is erősödött a migrációs nyomás.

Ötnapos balkánbulival köszöntheti az újévet a montenegrói tengerparton

Travelo
-
  19.11.11 11:43 Utazás

Budva óvárosának főterén Zdravko Čolić-tyal a legendás boszniai szerb énekessel mulathat.

Már a német belügyminisztérium is aggódik a balkáni migránshelyzet miatt

Már a német belügyminisztérium is aggódik a balkáni migránshelyzet miatt, a tárca belső elemzését megszerezte a Welt am Sonntag. A lap arról ír, hogy az elmúlt két évhez képest is erősödött a migrációs nyomás. Német kormánypárti politikusok segítségnyújtást sürgetnek Bosznia-Hercegovinának, hogy az ország meg tudja akadályozni a…

Már a német belügyminisztérium is aggódik a balkáni migránshelyzet miatt

Az EB egy belső jelentésére szerint az idén eddig 57 182 ember kelt át Törökországból Görögországba.

Veszítenek jelentőségükből a balkáni határok

A jövő évtől már útlevél nélkül, csupán a személyi igazolvány felmutatásával utazhatnak egymáshoz Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia állampolgárai - egyebek mellett erről állapodott meg a három ország vezetője vasárnap Ohridban az MTI szerint.

Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon

Erősödik az illegális migráció a balkáni migrációs útvonalon a német szövetségi belügyminisztérium egy belső elemzése szerint – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Igazi európai gesztust tett egymás felé három balkáni ország

A jövő évtől már útlevél nélkül, csupán a személyi igazolvány felmutatásával utazhatnak egymáshoz Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia állampolgárai - egyebek mellett erről állapodott meg a három ország vezetője vasárnap Ohridban.

Mini schengeni övezetet hozott létre három balkáni állam

A jövő évtől útlevél nélkül utazhatnak egymáshoz a szerb, albán és észak-macedón állampolgárok.

Német lap: Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon

Erősödik az illegális migráció a balkáni migrációs útvonalon a német szövetségi belügyminisztérium egy belső elemzése szerint - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Német lap: Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon

Erősödik az illegális migráció a balkáni migrációs útvonalon - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Német lapértesülés: Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon

A német Szövetségi Belügyminisztérium egy belső elemzése szerint a Törökországból induló útvonalon fekvő balkáni országok mindegyikében erősödött a migrációs nyomás 2018-hoz és 2017-hez képest.