Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 174 hír

Rossz hír a környéken lakóknak: csúszik az idei első szúnyoggyérítés a Balatonon

A szeles időjárás miatt nem történt meg az eredetileg tegnapra és mára tervezett idei első biológiai légi szúnyoggyérítés, amelyre közel 2200 hektárnyi területen fog sor kerülni – közölte Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-val.

A hét amikor kilengett a Balaton újra, bevezették a kijárási korlátozást, és maszkot kap minden zalaegerszegi

Zaol
-
  20.03.30 13:04 Megyei

A koronavírus, és az ezzel kapcsolatos intézkedések sajnos a mindennapjaink része lettek, s az ezekkel kapcsolatos cikkjeinket előszeretettel olvasták.

Hálóval a kezükben buktak le az orvhalászok a Balatonnál

Sonline
-
  20.03.30 14:13 Baleset-bűnügy

Eresztőhálót húzott ki a Balatonból két férfi amikor a halőrök tetten érték őket vasárnap délelőtt.

Koronavírus: vitorlázhatunk-e a Balatonon?

Alighogy bevezették a kijárási korlátozást, szinte azonnal megtelt a közösségi média az azzal kapcsolatos véleményekkel, hogy vajon mindez mit jelent a vitorlázókra nézve. A Vitorlázás Magazin jogi szakértője, dr. Csicsely Tamás ad választ a kérdésekre.  Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk…

Vitorlázás a Balatonon a kijárási korlátozás alatt

Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk önkéntes karanténba a hajónkon?

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #4. - Bezerics Dani

LikeBalaton
-
  20.03.30 17:00 Megyei

Bezerics Dani, a balatoni Paletta bisztók tulajdonosaként és borászként, a Balaton szerelmeseként beszélt arról, hogyan látja a tó jövőjét. Pozitívan fogja fel mindazt, amit ki lehet hozni a jelenlegi helyzetből, mind pedig a balatoni turizmust a vírus után. Szerinte most jöhet el az igazi négyévszakos Balaton.

Példaértékű összefogás Balatonfüreden a nehéz időkben

Veol
-
  20.03.30 17:30 Megyei

Egy emberként fogott össze Balatonfüreden, hogy segítse a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket, illetve a megelőzést.

Ittas járműveztetővel ütközött a szabálytalan kerékpáros Balatonfüreden

Veol
-
  20.03.30 17:35 Baleset-bűnügy

Járdán közlekedett kerékpárjával egy 40 éves csopaki férfi Balatonfüreden március 27-én, amikor jobbra akart kanyarodni az úttestre, de nekiment egy szintén kanyarodó autónak.

Az összefogás menti meg a Balatont

Egyre több összefogáson alapuló kezdeményezés indult el a Balaton körül, melynek célja megmenteni hazánk legnagyobb tavának turisztikai szektorát. A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben ugyanis a legtöbben igencsak nehéz helyzetbe kerültek, főként a térség kisebb vállalkozói. A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület most indult…

Csallóközi „pingvinek” az I. Téli Balaton-átúszáson

Parameter
-
  20.03.30 17:57 Határtalan

A Téli Úszó Sportegyesület erőpróbájának első felvonásán rajthoz álltak a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás jeges úszói is. Nevezetesen a féli illetőségű Nyáry Richárd, valamint a felbári Pék fivérek, Dezső és Endre. A legjobb időt egyéniben Nyáry Richárd úszta, aki 18 perc 53 másodperc alatt ért Tihanyba. „Mind a 15 induló…

Podcast: a Balaton ihlette Gyöngymese

marie claire
-
  20.03.30 18:00 Kultúra

Színészeket, szinkronszínészeket és kulturális nagyköveteket kértünk meg, hogy olvassanak fel egy-egy olyan történetet, ami szerintük segíthet egy kicsit kiszakadni néhány percre a valóságból.

Új szerepkörben a balatoni vízimentők

hírbalaton
-
  20.03.30 18:30 Belföld

Minden évközbeni munkája megszűnt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának. Bezártak a fürdők, uszodák, még a Hévízi-tó is. Éppen ezért megvizsgálták, miként tudnak most is segíteni az eszközeikkel, szaktudásukkal ezúttal a koronavírus elleni küzdelemben.  Sok feladatba kezdett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Bagyó Sándor…

Mindkét Balaton-parti egyesület tarolt a taekwon-do-bajnokságon

Veol
-
  20.03.30 19:58 Sport

A mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnok adott otthont az ITF Taekwon-do magyar bajnokságnak.

Üzenet a Balatonról

Balatonfüred: Halász és a révész (Pásztor János) szobra (Fotó:balatonfured.hu)   Fonyód: Balatoni szél (Pál Mihály) szobra a magasparton (Forrás: Facebook/Kajetán Jácint)

Koronavírus – fontos balatoni kérdést tisztáztak

Alighogy bevezették a kijárási korlátozást, szinte azonnal megtelt a közösségi média az azzal kapcsolatos véleményekkel is, hogy vajon mindez mit jelent a vitorlázókra nézve. A kérdésekre pedig megérkeztek a válaszok is.