Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Szélütés után, hordágyról is vezetett hadjáratot Mátyás legendás hadvezére, Kinizsi Pál

526 éve, 1494. november 24-én hunyt el Kinizsi Pál, Mátyás király leghíresebb hadvezére. Félelmetes testi erejéről, vakmerőségéről már életében legendák egész sora született. Hunyadi Mátyás egyik legkiválóbb hadfijától betegesen rettegtek a törökök, akik ellen számos fényes győzelemmel végződő délvidéki hadjáratot vezetett. Ura halála után…

Rákosi Mátyás feleségével járt egy osztályba, gyűlölte a kommunistákat, és ezért a diktatúra megbüntette

Origo
-
 20.11.22 20:15Zene

Székely László, a Nemzet Művésze, aki csodálatos magyarországi munkái mellett Pavarottiék Los Angeles-i koncertjének díszletét is tervezte, azt mondja: Az tart életben, hogy még dolgozhatok.

Megint "végigrohanta" a Kéktúrát Szarvas Mátyás – 39 nap alatt

Infostart
-
 20.11.22 19:38Sport

39 nap alatt teljesítette az országos kékkörfutást, amely 2560 kilométer 40 ezer méter szintkülönbséggel – számolt be az InfoRádiónak Szarvas Mátyás kétszeres világkupagyőztes ultrafutó.

Orbán Viktor blöffölt és veszíteni fog - Eörsi Mátyás a vétóról

Klubrádió
-
 20.11.20 07:00Vélemény

Bár a magyar és lengyel kormányok vétója súlyos helyzetet teremtett, az Európai Unió tagállamainak megvannak a módszereik, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak. A kérdés csupán az, hogy milyen kedvezményekre számíthatnak a makacs tagállamok, ha valóban megakadályozzák a pénzügyi tervek elfogadását. Eörsi Mátyás, a DK külpolitikai…

II. Mátyás pozsonyi koronázása 1608. november 19-én

Magyar Nemzet
-
 20.11.19 11:30Életmód

A 17. század első évtizedének végére a Magyar Királyság vészterhes évek mögött állt.

Drakula és Mátyás király „Jusztinkája” - Középkori vámpírrománc

nőklapja.hu
-
 20.11.19 11:00Életmód

Vlad Ţepeş, azaz Karóbahúzó Vlad vajda igazi történelmi ikon. Misztikus, félelmetes alakjában a román és a magyar történelem találkozik, hiszen Havasalföld uraként a mi Mátyás királyunkkal is szövetségbe, sőt sógorságba keveredett. A „láncszem” a király csinos unokahúga, a tizenhét éves Jusztina volt.

Baleset okozott torlódást az egri Mátyás király úton

Egri Ügyek
-
 20.11.18 12:41Megyei

Szerda kora délután dugult be az útszakasz.

Esterházy Mátyás: “Dominik készen áll elhagyni a Salzburgot”

Az AS nagyon szeretné, ha a magyar játékos a Real Madridba szerződne, hisz megint róla írtak. Most azt a bizonyos interjút hozták szóba, amit Szoboszlai Dominik ügynöke nyilatkozott a Digi Sport műsorában. A Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar…

Ma ünnepli 78. születésnapját Dráfi Mátyás

Ma ünnepli hetvennyolcadik születésnapját Dráfi Mátyás, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja. Dráfi 1942. november 17-én, Galántán született.