Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 208 hír

Bálint Gazda: „Későn ébredtünk fel arra a veszélyre, amit a klímaváltozás jelent!”

RTL Klub
-
  Tegnap 17:10 Bulvár

A 100 éves Bálint György szerint nem kérdés, hogy klímavészhelyzet van: tudomásul kell vennünk, hogy már nincs négy évszak Kelet-Közép Európában. Mindez azt jelenti, hogy a klímaváltozás hatására át kell alakítanunk az állat-és növénytermesztés szerkezetét is! A természet körülményeihez kell alkalmazkodnunk, amihez nagy mértékű társadalmi…

Szobrot emeltek Bálint gazda tiszteletére

24
-
  19.10.21 17:10 Színes

Szeretné úgy gondolni, hogy a természet szeretete és tisztelete állíttatta a szobrot.

Bálint gazda ültetett almafát a Mesevár óvodában

Ittlakunk
-
  19.10.17 18:19 Budapest 12. ker

Bálint gazda, azaz dr. Bálint György július 27-én ünnepelte 100. születésnapját - és ebből az lakalomból 100 gyümölcsfa csemetét ajándékozott a Kalap Jakab Mozgalom Ültess fát! programjának. Ennek keretében a 100 facsemetét 2019 őszén és 2020 tavaszán ültetik el az ország 100 óvodájában.Ezek közül a fák közül került most…

Fed: a kereskedelmi feszültségek ellenére bővül az amerikai gazdaság

Közszolgálat
-
  19.10.16 21:25 Színes

Az amerikai gazdaság “enyhe vagy szerény” ütemben nőtt az elmúlt hetekben, a feldolgozóipar teljesítményét és az amerikai gazdasági kilátásokat azonban ...

Elemzők: ideig-óráig tart már csak a magyar gazdasági csoda

Napi
-
  19.10.16 22:26 Belföld

Londoni pénzügyi elemzők szerint a külső környezet romlása a monetáris politika normalizálási terveinek újragondolására késztette a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mivel az inflációra ható külső, lefelé irányuló nyomás a mostani várakozások szerint ellentételezi a továbbra is erőteljes hazai növekedés hatásait - írja az MTI.

Nagy Márton: A magyar gazdaságot csak elrontani lehet, nagyon jó pályán vagyunk

Mandiner
-
  19.10.16 22:29 VéleményMNBKamat

Teljesen megváltozott az infláció természete, ezt sokan „benézték” a világban az elmúlt években, a magyar jegybank viszont jól döntött, amikor óvatos volt – mondta Nagy Márton, az MNB alelnöke a Portfolio szervezésében létrejövő Budapest Economic Forumon tartott előadásában.

Sorostól rettegnek a Hong Kong-i gazdaságban

Mandiner
-
  19.10.17 00:36 Gazdaság

Soros pénzpiaci tranzakcióit szokás okolni a thai és maláj gazdaságok 1998-as összeomlásáért. A 2019-es őszi Hong Kong-i tüntetések hatására a helyi vezetők ismét aggodalommal figyelik Sorost, aki 2009-ben azért dicsérte meg a várost, mert az visszaverte a pénzügyi támadásait. A Hong Kong-i hatóságok szerint a tüntetéshullámot sem…

Milliárdok érkeznek a gazdák bankszámlájára

Megkezdődött az agrártámogatások előlegeinek kifizetése, a tervek szerint az idén minden eddiginél több forrás juthat el a gazdálkodókhoz.

Milliárdok érkeznek a gazdák bankszámlájára

Promenad
-
  19.10.17 07:34 Megyei

Minden eddiginél nagyobb összeget utalhat át a következő napokban az agrárium szereplőinek a Magyar Államkincstár. Mára az is kiderült, hogy egyes jogcímek után mekkora előlegre számíthatnak a gazdálkodók. A kifizetések mellett megkezdődött az adategyeztetés is, a gazdálkodók az értesítést követő tíz nap alatt pontosíthatják a kérelmeikben…

A közlekedés rendbetételével, eredményesebb gazdálkodással kezdi Szaniszló Sándor a XVIII. kerületben

A hivatalba lépő, szocialista polgármester már sikeresen egyeztetett Budapest új, ellenzéki főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel arról, hogy prioritást élvez a XVIII. kerület közlekedésének rendbetétele – erről beszélt szerda reggel Szaniszló Sándor az ATV Start című műsorában.

Gazdasági Ablak, benne a kormány új KKV stratégiája és a 10. Nőnek lenni jó! konferencia

Hiros
-
  19.10.17 08:51 Gazdaság

A Kecskeméti Televízió Gazdasági Ablak című magazinműsorában a kecskeméti vállalkozók ötleteit is tartalmazó új KKV stratégiáról és a 10. Nőnek lenni jó! konferenciáról esett szó.   

Egy igazán ritka Ford keresi új gazdáját

Autónavigátor
-
  19.10.17 08:57 Autó-motor

Akár gyári kivitelnek is tűnhet a tető nélküli Ford GT, ám valójában egy utólagos átalakítás eredménye a szellős Ford.

Jelentéstervezet a könyvtárak gazdálkodásának kockázatairól

ÁSZ
-
  19.10.17 09:30 Gazdaság

A 27 nyilvános könyvtári ellátást végzők 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről folyamatban van a jelentéstervezet összeállítása az elkészített számvevői munkaanyagok alapján.

Gazdanap a Lippaiban

Szon
-
  19.10.17 09:40 Belföld

A szakképző intézmény diákjai érdekes előadásokat hallgathattak meg a szakmai napon.

Rendezvénysorozat indul a fiatal gazdák számára

Agrotrend
-
  19.10.17 09:58 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével közösen „Fókuszban az osztatlan közös földek helyzete” címmel rendezvénysorozatot tart 2019 novemberében.