Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

HVG
-
 21.03.05 09:59Belföld

Az ELTE volt rektorhelyettese több évig volt elnöke az Országos Választási Bizottságnak is.

Samsung-gyár: az Alkotmánybíróság elvetette a gödiek kérelmét

Az Alkotmánybíróság elutasította a Göd Város Önkormányzata beadványát, amelyben a különleges gazdasági övezetről szóló törvény, a Samsung-gyári beruházás területének különleges gazdasági övezetté nyilvánítását, továbbá az iparűzési adó elvonását is alkotmányellenesnek tartotta az önkormányzat.

Döntött az Alkotmánybíróság: Göd bukta az ipari parkot és a bevételeit

Nem alaptörvény-ellenes a különleges gazdasági övezetek létrehozásáról szóló törvény, sem az iparűzési adó átcsoportosítása a megyei önkormányzathoz.

Hétfőn hajnalban meghalt Németh János, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának honlapja adott hírt a gyászesetről. Az ELTE professor emeritusa több hazai és nemzetközi szakmai díjat és magas állami kitüntetést kapott, a rendszerváltáskor az Országos Választási Bizottság elnökévé választották, ezt a tisztséget 1997-ig, alkotmánybíróvá történő…

Az Alkotmánybíróságban bízik a Freeszfe

Fiala János a 168.hu Keljfeljancsi című műsorában Németh Gáborral beszélgetett. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybíróság előtt indítványozza a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltását megvalósító törvény semmissé tételét. Erről az SZFE hallgatói adtak ki közleményt a múlt hét végén. Mint…

Volt elnökét gyászolja az Alkotmánybíróság

Index
-
 21.03.02 11:40Belföld

Németh János életének 88. évében hunyt el.

Az Alkotmánybíróságban bíznak az SZFE-sek

168.hu
-
 21.03.02 09:45Belföld

Reménykeltő, hogy a Fővárosi Törvényszék jogszerűnek találta az SZFE kérelmét, amely a modellváltást megalapozó szabályozással kapcsolatban emelt alkotmányossági kifogásokat - mondta Németh Gábor író a Keljfeljancsi című műsorban.