Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 122 hír

Mesterséges hóviharokkal állítanák meg a Déli-sark jégtakarójának olvadását

Több trillió tonna hóval meg lehetne akadályozni, hogy összeomoljon a Déli-sarki jég, de nem sok tudós lelkesedik a gigászi tervért.

Strandolók mentettek meg partra vetődött gömbölyűfejű delfineket 

Parameter
-
  Ma 20:49 Életmód

Mintegy 50 rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfint (Globicephala macrorhynchus) észleltek kedden a St. Simons-sziget közelében lévő sekély vízben.  Kilenc állatot a hullámverés partra mosott, közülük hatot sikerült a strandolóknak és az életmentőknek visszatolni a mélyebb vizekbe. Három delfin elpusztult - közölte a georgiai természetvédelmi…

Európában, Dél-Amerikában és Afrikában is az eddigi legmelegebb júniust jegyezték

2019 júniusa a legmelegebb hatodik hónap volt a bolygón a feljegyzések kezdete óta az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint.

Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig

Vadregényes, eldugott, családias, árnyékos strandok, melyek között találunk homokos, füves és kavicsos partszakaszokat, mind csodálatos panorámát nyújtanak a Balaton északi partjára, és közös bennük még az, hogy valamennyit ingyen használhatjuk.

Így kért segítséget az embertől egy delfin

NLC
-
  Ma 18:53 Állatvilág

Megható, ahogy hagyja magát kiszabadítani.

Újabb forgalmirend-változás jön az M0-s déli szektorán

A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Az üzemi átjáró kiépítésére július 20-án, szombaton este 8 órától kerül sor – írja az Útinform.Ezzel párhuzamosan megkezdődik a halásztelki csomópont valamint az azt megelőző útszakasz…

Megjósoljuk, mit fog mondani a dél-afrikai pólós a meccs után

Index
-
  Ma 16:11 Vízilabda

Dési Zsolt 2002 óta dolgozik Fokvárosban, volt kapitány is. A férfi vízilabdások következő ellenfeléről beszélgettünk vele.

Hatalmas delfincsapat csatlakozott egy hajóhoz a kaliforniai partok közelében

Elképesztő élményben volt része néhány helyi szörfösnek Kaliforniában, amikor hajójukkal Laguna Beach partjainak közelében haladtak, s váratlanul egy hatalmas delfincsapat csatlakozott hozzájuk. A hajón tartózkodó Chuck Pattersonnak sikerült közvetlen közelről felvennie a nem mindennapi találkozást. A delfinek közel fél órán át követték őket, és…

200 halálos áldozata van a dél-ázsiai áradásoknak

Kegyetlen természeti csapás érte a Dél-Ázsiában élőket: az áradások és a földcsuszamlások eddig 200 emberéletet követeltek. A monszunesők keltette árvizek körülbelül hétmillió embert érintenek Indiában és Nepálban. 

Lélegzetelállító képeken a Kékszalag délelőtti eseményei

Origo
-
  Ma 14:17 Belföld

Csütörtökön kezdődött a verseny.

Parvo járvány Dél-Pesten

A XX. kerületi Tölgyesi Állatorvosi Rendelőben a héten 3 parvos kutya is járt, és a rendelő közleménye szerint Dél-Pest több kerületében jelezték számukra a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. De mi is az a parvo? Kell e félni tőle? Mit tehet a gazdi?

Deli: Ne feledkezzenek meg a bővítési politikáról!

Magyar Szó
-
  Ma 13:12 Külföld

„Európa stabilitása és egysége kulcsfontosságú, ebben mindenki egyetért.

Játékos délután Beregszászban

A Beregszászi Városi Tanács oktatási és kulturális főosztálya ingyenes szórakoztató programokat szervez a gyerekeknek Játéktéka néven. A rendezvény a Hősök terén veszi kezdetét július 18-án 17 órai kezdettel (közép-európai idő) –...