Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 401 hír

Kevesebb gyermek halt meg 2020-ban

Még a szakértők is csak találgatják az okokat, hogy lehetséges, hogy a világjárvány ellenére egyetlen korcsoportban jól láthatóan visszaesett a halálozások száma.

Soha nem voltak még annyira forróak az óceánok, mint 2020-ban

Liner
-
 Ma 01:48Életmód

A klímaváltozásból származó többlethő következtében közel 20 szextillió joule energiát emésztettek fel a tengerek és az óceánok világszerte.

Pusztító év volt 2020, de a Krone is állta a sarat

Látszik, hogy a gazdák nem álltak le sem a munkával, sem a gépbeszerzésekkel a járvány sújtotta 2020-as évben. A német Krone például csoportszinten 1,9 milliárd eurós forgalmat ért el.

Magyar kultúra napja – Ingyenes verses esttel és koncertfelvétellel ünnepel a Várkert Bazár

A magyar kultúra napján, pénteken egész nap díjmentesen tekinthetnek meg az érdeklődők egy korábbi Nagy Magyar Versek-estet és Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertjét. Az ENEMVÉ előadásán világirodalmi klasszikusok szólalnak meg magyarul, több hangon. A virtuális pódiumon többek között Ady Endre, Térey János, Weöres Sándor, Varró…

Ingyenes áriaestek is lesznek az Opera hétvégi közvetítései között

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 21:30Kultúra

A Szöktetés a szerájból előadásával folytatódik szombaton az Opera Otthonra fizetős streamsorozata.

Nagyon furcsa neveket akartak bejegyezni 2020-ban, de a „Pandémia” mindent visz

2020-ban a szokásosnál is több keresztnév anyakönyvezési kérelem futott be a Nyelvtudományi Intézetbe - köztük olyan gyönygyszemek is, mint a Pandémia, Éden, vagy Antony.

A koronavírus-járvány ihlette 2020 leghülyébb keresztnévötletét

Debreceni Nap
-
 Tegnap 20:16Belföld

Kiugróan sok új keresztnevet szerettek volna anyakönyveztetni a szülők tavaly Magyarországon, szinte dupla annyi kérelem érkezett a Nyelvtudományi Intézethez 2020-ban, mint az azt megelőző években. Dr. Raátz Judit tudományos főmunkatárs a 24.hu-nak adott tájékoztatása szerint ennek az oka talán az lehetett, hogy a szülők jobban ráértek a…

Csaknem 780 ezer használt autó cserélt gazdát 2020-ban

Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon közel 780 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2020-ban. Ezzel a koronavírus miatt bevezetett különféle korlátok ellenére a valaha volt második legforgalmasabb évét zárta a piac, az elmaradás az előző, 2019-es rekordévben mért 808 ezertől mindössze 3,5 százalék.

Ezek voltak Heves megye legolvasottabb sportcikkei 2020-ban

Heol
-
 Tegnap 20:00Sport

Megyénkbeli hangos sikerektől mentes, a koronavírus-járvány miatt eddig meg nem élt, zaklatott és gyászos esztendőt hagytunk magunk mögött 2020-ban.

Josh Malerman: Malorie (2020)

Cinegore
-
 Tegnap 20:00Könyv

Josh Malerman a zeneszerzőből lett író váratlanul és nagy sikerrel robbant be az irodalom világába. Első regénye a Madarak a dobozban komoly elismeréseket ért el nemcsak az olvasók körében, de a kritikusok berkein belül is,...

Itthon a Pandémia és az Éden keresztneveket is megpróbálták anyakönyveztetni 2020-ban

Telex
-
 Tegnap 19:31Bulvár

De nem engedélyezték őket, ahogy a Fannyt, a Zayát, a Wandát, a Jasmint és a Dorothyt sem.

Awaken – Out of the Shadows (2020)

Fémforgács
-
 Tegnap 19:00Zene

Awaken néven, az esetek többségében segítségül hívandó legnagyobb adatbázis öt zenekart is listáz, ráadásul ezek közül kettő az Egyesült Államokban leledzik. Közülük most a power metal vonalon mozgó, New York államból származó négyes kerül terítékre. A tagok a keresztségben, 2009-ben vették fel az Awaken nevet, de múltjuk jóval korábbra,…

Ezért küszködött Ocon a 2020-as szezon elején

M4 Sport
-
 Tegnap 18:35Forma1

Arról is beszélt, mi hozta meg az áttörést, és milyenek a benyomásai az új főnökökről.