Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 6 hír

Pontszámítás a felvételin: így "trükközhettek" a kötelező emelt szintű érettségivel

Nem biztos, hogy akkor jártok a legjobban, ha az emelt szintű érettségi alapján számolják a felvételi pontszámotokat - még az 50 többletponttal sem. Milyen tárgyból fogadják el az emelt szintű vizsgát az egyes szakokon, hogyan kapcsolódik ez a bemeneti követelményhez, és milyen lehetőségek vannak a pontszámítás terén? Itt vannak a tudnivalók.

Valóságos csoda – Lánya érettségijének köszönheti, hogy túlélte a rákot a családapa

BorsOnline
-
  20.01.15 13:00 Színes

Egy angliai tinilány édesapja segítségét kérte érettségire való felkészüléséhez, ezzel végül nem csak egy sikeres vizsgát tett le, de apja életét is megmentette.

Felvételi kisokos: így számolhattok az érettségi pontjaitokkal

Eduline
-
  20.01.15 05:00 Karrier

Nem csak a bizonyítványotokban szereplő eredmények, hanem az érettségin megszerzett pontok is sokat számítanak a felvételin. Mutatjuk, milyen szabályok vonatkoznak az érettségi pontokra.

Érettségi 2020: itt van a százalékos eredmények és az osztályzatok listája

Eduline
-
  20.01.14 08:03 Karrier

Milyen eredményt kell elérnetek a tavaszi érettségi vizsgákon ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga, és hány százalék kell az ötöshöz? Itt vannak a számok.

Egyetemi felvételi helyett állami érettségi 2022-től

Szabad Magyar Szó
-
  20.01.13 08:04 Határtalan

Először 2022-ben tesznek állami érettségit a középiskolások – így döntött az oktatási minisztérium – írja a 021.rs. Az állami érettségi bevezetésével a vizsgák eredményeit az egyetemek és a főiskolák elismerik, és ennek köszönhetően a jövendőbeli végzősöknek nem kell felvételizniük a szerbiai felsőoktatási intézményekbe. A tervek szerint a…

Hányan érettségiztek tavaly emelt szinten? Itt vannak a számok

Hányan érettségiztek tavaly emelt szinten az öt fő tárgyból és milyen eredményeket értek el a diákok? Megnéztük a 2019-es érettségi statisztikákat.