Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Jelentősen nőtt a román államadósság

Tavaly november végén a GDP 44,4 százalékára nőtt a román államadósság a 2019 végén jegyzett 35,3 százalékról – közölte csütörtökön a román pénzügyminisztérium az MTI szerint.

Rekordmagas a bruttó államadósság, igaz, ennyi pénzünk sem szokott lenni

Telex
-
 Tegnap 14:06Gazdaság

A gazdasági mentőcsomagok, az egészségügyi beszerzések és a GDP visszaesése miatt 81 százalék fölé, vagyis negyedszázados csúcsértékre kúszott fel Magyarország bruttó államadóssága. Pozitívum, hogy a tavaly felvett hitelek egy része még megvan. Ugyanakkor negatívum, hogy egy sok szempontból kánaáni évtized kínkeserves…

Kiderült, kik az amerikai államadósság legnagyobb finanszírozói

Origo
-
 Tegnap 13:47Gazdaság

A japánok birtokolják a legtöbb amerikai állampapírt, de törpeállamok is szerepelnek az első tíz között.

Még a rendszerváltás utáni években sem ugrott ekkorát az államadósság- Orbán továbbra is szórja a pénzt

A Portfolió nevű gazdasági szakportál becslése szerint tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja a 2008–2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet is sőt a portál arra is rámutat, hogy még a rendszerváltáskor sem ugrott ekkorát az államadósság. Orbán ilyen…

Rég nem látott szinten a magyar államadósság

Még a 2008–2009-es pénzügyi válságot követő adósságszintek is megdőlhetnek.

25 éves rekordon a magyar államadósság a járvány miatt

A Portfolio számításai szerint az adósságráta az év végére 81,2%-ra ugorhatott, amivel rosszabbul állunk, mint a többi V4-es ország.

25 éve nem volt ilyen magas az államadósság, mint most a járvány miatt

81,2 százalékra ugrott a magyar államadósság GDP-arányos étéke egy december 31-én megjelent pénzügyminisztériumi anyag szerint – írta a Portfolio cikke nyomán a 444.hu. A Portfolio azt írja, az elmúlt 25 évben nem volt példa hasonlóra, az pedig a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egyik évről a másikra ilyen nagy mértékben, 15,8…

Elbuktuk a harcot: huszonöt éves csúcson az államadósság

Közel tíz évnyi harcot vesztettünk el egyetlen év leforgása alatt: hiába csökkent nyolc éven keresztül folyamatosan az államadósság, a tavalyi, koronavírus-járvánnyal terhelt évben nemcsak a 2008-2009-es hitelválságnál látott adósságszintet haladta meg, hanem 25 éves rekordot döntött.

Huszonöt éves csúcsra ugrott Magyarország államadóssága a járvány miatt

Tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja még a 2008-2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet. A koronavírus-járvány az adósság elleni harcot is elintézte, és nem csak egyetlen évre.

Egekben az olasz államadósság

Portfolio
-
 21.01.17 09:34Gazdaság

Egy kiszivárgott előrejelzés szerint az olasz állam adóssága a háború utáni új rekordszintre, a bruttó hazai kibocsátás (GDP) 158,5% -ára emelkedik ebben az évben, meghaladva a szeptemberben kitűzött 155,6% -os célt. A friss prognózist egy kormányzati forrás árulta el a Reuters hírügynökségnek.