Karrier Munka Oktatás

Programajánló a hétvégére: ezekért a filmekért érdemes moziba menni

Eduline
-
  16:03

Erre a hétvégére is összeszedtünk pár filmet, amely nemrég jelent meg a mozikban, és érdemes hétvégén kikapcsolódásként megnézni.

Mesterképzésre jelentkeztetek? Ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok

Eduline
-
  13:00

Mesterképzésre jelentkeztetek a keresztféléves felvételin? Lássuk, milyenek a pontszámítási szabályok a mesterszakos felvételin, és milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket.

Egyre nehezebb az egyetemistáknak, sokan nem tudják kifizetni az albérletüketf

Egyre több egyetemista küzd lakhatási problémákkal a megnövekedett albérletárak és a kollégiumi férőhelyek hiánya miatt - állapították meg ingatlanjogi és közgazdász szakértők a Habitat for Humanity Magyarország és a Hilscher…

Már az egyetemeken is átveszi az írás helyét a videó?

Család
-
  09:15

Tévét már nem néznek (helyette ott a YouTube), anyanyelvi szinten kezelik a kütyüket, és teljesen te

„Bűnösök közt cinkos, aki néma” – a CEU-ért tüntetett a Momentum

A tüntetésen, ahol beszédet mondott Mécs János, a Momentum tagja, Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is körülbelül 2-3 ezren jelentek…

Korrepetálásra lenne szükségetek matematikából? Online kurzusajánló

Eduline
-
  17:00

Jó lenne, ha lenne olyan "tanárotok", aki bármikor segítene nektek, újra és újra elmagyarázná a feladatokat, segítene a házi megoldásában, felkészülni a dolgozatra? Az Eduline online kurzusai segítségetekre lehetnek matematikából.

Előnyös a kétszakos képzés a hallgatóknak

A duális képzésben részt vevő hallgatóknak jobb a tanulmányi eredményük, alacsonyabb a lemorzsolódás

"Folytatjuk" - újabb hallgatói fórumot tartanak a felsőoktatás jövőjéről

Eduline
-
  15:48

Újabb hallgatói fórumot szerveznek egyetemisták és oktatók a felsőoktatás jövőjéről.

"Megbuktam anyaként"

HR Portál
-
  15:00

Múlt szerdán hallgatóként részt vettem a Failure night (Kudarcok éjszakája) nevet viselő eseményen, amelyen munkavállalók vallottak hibáikról. Egy drámát idézek fel minden tanulságával - írja Karácsony Zoltán a HR Blog Trendek és emberek…

Hány pontot érnek a középiskolai jegyek a 2019-es felvételin?

Eduline
-
  14:30

Milyen tantárgyak középiskolai jegyét veszik figyelembe a 2019-es felsőoktatási felvételin? Mutatjuk az egyik legfontosabb pontszámítási szabályt.

Bővül a Digitális iskola program

A Tanoda program, a Nemzeti Köznevelési Portál és a Lego Education program bevonásával bővül a Vodaf

A rendszer nem érte el célját, a hallgatók mégis sikeresek

2017-re háromszor annyian tanultak duális képzésen, mint 2015-ben. Azonban ez az 1500 körüli létszám sem volt elég ahhoz, hogy a felsőoktatási képzési rendszer átalakuljon. Az iskolák szerint a hallgatók azonban sikeresek.

275 milliárd forintot utaltak haza a tartósan külföldön élő magyarok

Csaknem 70 milliárd forinttal nőtt egyetlen év alatt az összeg, amelyet a tartósan külföldön élők Magyarországra utaltak -írja a hvg.hu.

A Vodafone továbbra is a legvonzóbb munkahelyek között

Szerethető Munkahely Díjat kapott a Vodafone Magyarország. A Dreamjo.bs álláskereső portál által kiírt verseny célul tűzte ki, hogy a közönség szavazatai alapján megtalálja Magyarország legvonzóbb munkahelyeit, ahová a…

Értékes SZIE-helyezések az Agrovirtus-verseny döntőjében

Négy óra alatt költhettek el 200 millió forintot az egyetemisták az agrárium fejlesztésére a felsőoktatási intézmény gödöllői campusán

A diákok fele dolgozik, még karácsonykor is sokan vállalnak munkát

Eduline
-
  10:45

Minden második diák dolgozik tanulás mellett, karácsony előtt pedig ötödével többen vállalnak munkát, mint év közben.

Pert nyert a repülésfóbiás pilóta a munkaadója ellen

HR Portál
-
  10:37

Pert nyert a munkaadója ellen a Flybe fapados légitársaság egyik pilótája, akit menesztettek a cégtől, miután elkezdett rettegni a repüléstől.

Munkajogi káosz is segíti a reptéri fosztogatókat

HR Portál
-
  10:12

Nem csak az ellenőrzés hiánya, hanem a szolgáltatók közötti bonyolult cégháló sem segít a Ferihegyi reptéren történő folyamatos csomagfosztogatáson.

Rosszabb feltételek várnak a köztisztviselőkre

Szigorúbb foglalkoztatási feltételekre számíthatnak a köztisztviselők a munkafeltételeiket szabályozó új törvény tervezete alapján. A jogszabályt szélsebesen akarják áttolni a parlamenten.

Idén is a szakértelmükkel segítettek a munkavállalók

Évtizedes hagyománya van az önkéntes munkának az E.ON-nál. Így az idén már harmadik alkalommal segítettek szaktudásukkal a cég dolgozói.

Így maradj fókuszált egy zajos munkahelyen

HR Portál
-
  08:26

Az irodák, különösen az open office maga lehet a rémálom, különösen akkor, ha olyan feladaton kell dolgoznunk, amely megkülönböztetett figyelmet igényel. A kollégák jelenléte zavaró lehet, ha hangosan beszélgetnek egymással, vagy…

Fontos határidő jön: december 7-ig lehet jelentkezni a központi felvételire

Eduline
-
  08:15

Közeledik a központi középiskolai felvételi jelentkezési határideje – ezt a dátumot nem szabad elfelejteni.

A helyi értékeket támogatja a MOL Alapítvány új programja

Összesen 25 millió forintra pályázhatnak civil szervezetek országszerte. A négy kategóriában december 15-ig lehet pályázni.

Újabb részletek derültek ki a Corvinus-ösztöndíjról: külön rubrikát kaphat a felvételin

Több mint háromszáz hallgató vett részt a Budapesti Corvinus Egyetem fórumán, amelyet az intézmény átalakulása miatt szervezett a hallgatói önkormányzat.

Hogyan lehet továbbtanulás nélkül is sokat keresni?

Növekedés
-
  05:30

Lehetséges-e magas fizetést elérni egyetemi végzettség nélkül? A kérdés Németországra vonatkozik és úgy tűnik, hogy bizonyos, felsőfokú képzettséget nem igénylő szakmák egyenrangúak a diplomás szakmákkal, ha le azért nem is…

Itt a 2019-es középiskolai rangsor: ezek a legjobb egyetemi gyakorlóiskolák

Eduline
-
  04:03 ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem három intézménye vezeti a HVG egyetemi gyakorlóiskoláiról összeállított 2019-es rangsorát, az élen az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium áll.

Több ezren bukták el a tandíjmentes helyet, mégis tovább szigorít a kormány

Körülbelül nyolcezer hallgató veszítette el állami ösztöndíjas helyét idén nyáron, ők ettől a tanévtől kizárólag fizetős formában folytathatják az egyetemet vagy a főiskolát. A kormány másfél éve döntött arról: az egyetemistáknak az eddigieknél…

Izgalmas műveltségi teszt reggelre: mindenre tudjátok a választ?

Eduline
-
  02:00

Lássuk, mennyire vagytok tájékozottak Tudjátok, mire használják az oroszok a szamovárt vagy milyen tulajdonságot jelent a flexibilitás? Most tesztelhetitek magatokat.

5 dolog, amit feltétlenül tudni kell a próbaidőről

Mennyi a próbaidő maximális időtartama? Jogosult-e a munkavállaló próbaidő alatt a betegszabadságra? Miért fontos, hogy a próbaidő a munkaszerződésben írásban is rögzítve legyen? Ügyvéd válaszol!

Kétperces irodalmi kvíz estére: felismeritek a részleteket?

Eduline
-
  18:03

Jól ismeritek a híres magyar verseket? Ha most tíz részletet mutatnunk nektek, akkor kitaláljátok, ki az írójuk? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.

Megtalálhatták annak a csatának a helyszínét, amelyről minden diák tanul

Eduline
-
  17:03 Mohács Duna

Az 1526-os mohácsi csata helyszíneinek pontos meghatározását lehetővé tévő, mára már feltöltődött ősi Duna-medret fedeztek fel a környezetrekonstrukció módszerével a szigetvári Szulejmán-sírkomplexumot feltáró szakemberek.

Kezdődnek a középszintű őszi érettségik

Család
-
  16:34

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országsz

Ilyen lesz a 2019-es középiskolai felvételi matekból: minden infó egy helyen

Eduline
-
  14:33

Mikor tartják a központi vizsgát? Milyen lesz a középiskolai központi felvételi matekból? Lehet-e számológépet használni, hány feladatot kell megoldani? Minden infó egy helyen.

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik, pár nap múlva jönnek a középszintű vizsgák

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.