Karrier Munka Oktatás

Nem vettek fel egyetemre? – Ne keseredj el, inkább tanulj szakmát!

Csütörtök este nyilvánosságra kerültek az egyetemi ponthatárok. A felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhettek eredményeikről, és idén ismét megrendezésre került a hivatalos felsőoktatási…

„A világon nincs olyan, hogy egy tanárnak csak annyit kelljen tudnia, mint a diákjainak”

Jelentősen átalakítaná a tanárképzést a kormány. A tervezet szerint a tanároknak elegendő lenne annyit megtanulniuk az egyetemen, főiskolán, amennyit a középszintű érettségihez kell tudni. A tervezet komoly szakmai kritikákat kapott,…

Ilyen volt a Pont Ott Parti Szegeden és Debrecenben képekben

UniLife
-
 18:00

Tegnap élő facebook közvetítésünkkkel és a felvételizőkkel készített kis videóinkkal már bemutattuk nektek a 2021-es budapesti Pont Ott Parti hangulatát, de a vidékiek eddig lemaradtak. Lássuk, hogyan buliztatok Szegeden és…

Rengetegen jelentkeztek idén az agrárképzésekre: ezek a legnépszerűbb szakok

A nyilvánosságra hozott felsőoktatási ponthatárok alapján idén ősszel 24 százalékkal több új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Míg a tavalyi évben 2616 fő nyert felvételt a jogelőd…

Megvan, melyik szakon tanulhatnak majd legtöbben a Pannon Egyetemen

Eduline
-
 17:03

A felvettek 83%-a állami ösztöndíjas képzésen tanulhat majd.

Több szakon is 400 felett húzták meg a ponthatárt az NKE-n, de így is majdnem 2000-en kezdhetnek ősszel

24 százalékkal többen jelentkeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (NKE) idén, mint egy évvel korábban, a felvételizők 71 százaléka első helyen jelölte meg az intézményt. Végül 1928 jelentkezőnek sikerült bejutnia a képzésekre.

Felvételi 2021: Itt vannak a Miskolci Egyetem szakjainak ponthatárai

UniLife
-
 16:32

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hány ponttal lehetett bejutni a Miskolci Egyetemre!

Sűrű hónap előtt a BME Formula Racing Team

autopro
-
 16:21

A következő hetekben három versenyen is indul elektromos, valamint önvezető autóival a budapesti csapat.

Így buliztatok a 2021-es Pont Ott Partin / UniLife Videó

UniLife
-
 16:15

Többnyire örömkönnyek, izgatott tekintetek, és nagy ölelések jellemezték a 2021-es Pont Ott Partit. Tegnap este kiderültek a felvételi ponthatárok. Nézd meg, hátha Te is szerepelsz a videónkban!

Felvételi 2021: Itt vannak a Károli szakjainak ponthatárai

UniLife
-
 16:10

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hány ponttal lehetett bejutni a Károlira!

Testbeszéd-sorozat: állkapocs-összeszorítás

Behaviour
-
 15:39

Testbeszéd-értelmező sorozatunkban ezúttal a Viselkedés Periódusos Rendszerének (a VPR-nek) következő elemét, az állkapocs-összeszorítást (Ász) fogjuk megvizsgálni Chase Hughes amerikai különleges katona munkássága…

Nem vettek fel egyik képzésre sem? Még nincs minden veszve, hamarosan indul a pótfelvételi

Eduline
-
 15:27

A részletekre még egy kicsit várni kell, de van néhány dolog, amit már most tudunk.

„Krízisből Erő” – beszélgetések az újranyitásról

HR Portál
-
 15:12

A koronavírus-járvány, a vele járó korlátozások, de ezek feloldása és az újranyitás is komoly érzelmi terheléssel, konfliktusokkal jár. A „Krízisből Erő - az újranyitás lélektana” című online videósorozat olyan témákhoz nyúl, mint a gyász, a…

3 dolog, amit tehetsz, ha nem vettek fel / UniLife videó

UniLife
-
 15:00

Kihirdették a ponthatárok, így most már biztosan tudod, hogy felvettek-e vagy sem. Most az utóbbiakhoz szeretnénk szólni. Pontosabban Márton Viktor.

Fejlődés, pihenés, tanulás – karbantartás

HR Portál
-
 14:46

Ha nem pihenünk, elfáradunk. Ha rendszeresen elfáradunk, és nem pótoljuk tudatosan, ütemezett pihenéssel a különböző erőforrásainkat, kiégünk. Ha pedig kiégünk, akkor nem tudjuk képezni magunkat, és ha nem tudjuk képezni…

Felvételi 2021: Itt vannak az Állatorvostudományi szakjainak ponthatárai

UniLife
-
 14:41

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hány ponttal lehetett bejutni az Állatorvostudományi Egyetem szakjaira!

Felvettek az egyetemre? Nézd meg, hogyan teljesítettél a többiekhez képest!

UniLife
-
 14:35

Július 22-én meghúzták a ponthatárokat, kiderült, milyen számokkal lehetett bekerülni különböző felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Most, hogy túl vagytok az első sokkon (akár pozitív, akár negatív értelemben), és…

472-nél húzták meg a ponthatárt a szegedi egyetem egyik tanári képzésén

Eduline
-
 14:33

6051 jelentkezőt vett fel a Szegedi Tudományegyetem idén, de a pótfelvételizőkkel, a szakirányú képzések hallgatóival és a külföldi diákokkal együtt több mint nyolcezren kezdhetek szeptemberben az egyetemen.

Kiemelkedően magas átlagpontszámok és magas felvételi létszámok a Műegyetemen

A mostani pótfelvételi eljárásban alapképzési szakjainak nagy részén állami ösztöndíjas képzéseket is meghirdet.

Felvételi 2021: Itt vannak az Óbudai Egyetem szakjainak ponthatárai

UniLife
-
 14:11

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy hány ponttal lehetett bejutni az Óbudai Egyetemre!

Felvételi 2021: Itt vannak a Bge szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hány ponttal lehetett bejutni a Budapesti Gazdasági Egyetem szakjaira!

Felvételi 2021: Itt vannak a Debreceni Egyetem szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy a legnépszerűbb szakokon hány ponttal lehetett bejutni a Debreceni Egyetemre!

Felvételi 2021: Itt vannak a Pázmány szakjainak ponthatárai

UniLife
-
 13:46

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük Nektek, hogy melyik szakra hány ponttal lehetett bejutni a Pázmányra!

10 ezer fiatal juthat álláshoz

Mostanáig több mint 10 ezer 25 év alatti regisztrált álláskereső elhelyezkedéséhez igényeltek segítséget a Vállalkozások munkaerő támogatása programban, közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium…

Felvételi 2021: Itt vannak a pedagógusképzés ponthatárai

Idén 101 878-an jelentkeztek valamilyen felsőoktatási intézménybe, ebből 13 110-en célozták meg a pedagógusképzés képzési terület. Mutatjuk, milyen pontszámokkal lehetett bekerülni az egyes szakokra!

Havi 65 ezer forintért kínálnak egy 9 négyzetméteres albérletet Budapesten

A ponthatárhúzás után elindul a főszezon az albérletpiacon, az elsőévesek egy része a következő hetekben keres albérletet. A legkisebb budapesti lakást a Blaha Lujza térnél kínálják, a 9 négyzetméteres garzonért havi 65 ezer forintot kérnek, a…

Felsőoktatás: a jelentkezők közel háromnegyedét felvették

A felsőoktatásba jelentkezők mintegy háromnegyedét felvették valamilyen képzésre, közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Felvételi 2021: Itt vannak a Pécsi Tudományegyetem szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük nektek, hogy a legnépszerűbb szakokon hány ponttal lehetett bejutni a Pécsi Tudományegyetemre!

Felvételi 2021: Itt vannak a műszaki képzési terület ponthatárai

Idén 101 878-an jelentkeztek valamilyen felsőoktatási intézménybe, ebből 13 986-en célozták meg a műszaki képzési terület. Mutatjuk, milyen pontszámokkal lehetett bekerülni az egyes szakokra!

Felvételi 2021: Itt vannak a gazdaságtudományi képzési terület ponthatárai

Idén 101 878-an jelentkeztek valamilyen felsőoktatási intézménybe, ebből 29 361-en célozták meg a gazdaságtudományok képzési terület – ez a legnépszerűbb irány. Mutatjuk, milyen pontszámokkal lehetett bekerülni az…

Felvételi 2021: Itt vannak a Mate szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük nektek, hogy a legnépszerűbb szakokon hány ponttal lehetett bejutni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemre, ami 2021. február 1. előtt…

Tarol az ELTE: ezekre az egyetemekre került be a legtöbb felvételiző

Az ELTE-re, a Debreceni Egyetemre és a Budapesti Gazdasági Egyetemre került be a legtöbb diák az idei felvételin, a jelentkezők háromnegyedét felvették valamelyik képzésre.

Komoly következményekkel járhatnak a rendkívüli intézkedések az építőiparban

Szerződésszegés, többféle adminisztratív nehézség, és a GVH kibővített eszköztára – többek között ezek a következményei lehetnek az építőipari rendkívüli intézkedéseknek. A PwC Magyarország elemzése.

A legtöbb leendő orvos állami ösztöndíjasként tanulhat majd a Semmelweis Egyetemen

Az orvos- és egészségtudományi területen idén is a Semmelweis Egyetem képzésein alakultak legmagasabban a pontszámok.

Augusztusban is várja a jelentkezőket a Pozsonyi Magyar Szakkollégium

ma7.sk
-
 12:00

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, egy online kérdőív kitöltésével. Képzések, belvárosi szállás és magyar közösség várja az egyetemistákat.

Felvételi 2021: Itt vannak a Bme szakjainak ponthatárai

Kihirdették a 2021. szeptemberében induló képzések ponthatárait. Összegyűjtöttük nektek, hogy a legnépszerűbb szakokon hány ponttal lehetett bejutni a BME-re!

Ezeken a szakokon kezd a legtöbb elsőéves, megvannak a pécsi egyetem eredményei is

Eduline
-
 11:42

Majdnem 5500 felvételiző jutott be a Pécsi Tudományegyetem képzéseire, a legtöbben ápolás és betegellátás, jogász, orvosi és pszichológia szakra jelentkeztek.

Tarolnak a műszaki és jogi szakok Győrben, több ezren jutottak be az egyetemre

Több mint 3400 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ez 22 százalékkal magasabb, mint a korábbi években volt.

Elhunyt Pócsik Sándor, a Start Tourist 94 alapító-társtulajdonosa

Turizmus.com
-
 10:37

Életének 84. évében váratlanul elhunyt Pócsik Sándor, a Start Tourist 94 utazási iroda alapító társtulajdonosa.

EY: csúcsokat dönt a cégfelvásárlási láz

Kiemelték: az európai tranzakciós piac 412 milliárd dolláros új rekorddal szinte megduplázta a tavalyi 245 milliárd dolláros eredményét. Vaszari Péter, az EY stratégiai és tranzakciós tanácsadással foglalkozó üzletágának vezetője a…

"Kijavította" a miniszterelnök népszavazási kérdéseit a PDSZ

"Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást? Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?" - ilyen és ehhez hasonló…

A 2021-es felvételi legfontosabb eredményei egy helyen - friss adatok

UniLife
-
 10:07

Július 22-én este 8 órakor kihirdették a 2021-es felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos ponthatárait. Ma reggel a Felvi, az OH és az ITM közös sajtótájékoztatóján közzétette, melyek a legkiugróbb értékek és hogyan teljesítettek a modellt váltott…

Sikerült bekerülni állami képzésre? Ezeket kell vállalnotok az ingyenes tanulásért cserébe

Eduline
-
 09:48

Azt már mindenki tudja, hol tanulhat majd tovább szeptembertől. De azzal is tisztában vagytok, hogy mit kell vállalnotok a hallgatói szerződésben, ha államilag támogatott formában kezditek el az egyetemet vagy főiskolát?

Ponthatárok: idén is a Semmelweis a legnépszerűbb a szakterületén

Nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat. Összesen 2269 hallgató nyert felvételt a hat karra.

2021-es felvételi rekordok: ezeken a helyeken volt a legmagasabb a ponthatár

Kihirdették az idei felvételi ponthatárokat, ahol voltak kiszámítható és nem várt fordulatok is. Mutatjuk az idei rekordereket: ezekre a helyekre kellett a legtöbb pont!

A munkavállalók tizede az idén nem kapott semmilyen béren kívüli juttatást

A magyar munkavállalók 46 százaléka részesül rendszeresen béren kívüli juttatásban, egytizedük azonban az idén nem kapott cafeteriát munkáltatójától a pandémia és a gazdasági visszaesés miatt - derült ki a Magyar Utalvány Zrt. által…

192 ezer forint: tényleg ennyit keres egy egyetemi docens Magyarországon

Sokan osztották meg a Facebookon annak az egyetemi docensnek a posztját, aki arról írt: 192 ezer forintot keres doktori végzettséggel, folyamatos kutatói és publikálási kötelezettséggel.