Karrier Munka Oktatás

Hazaszeretetet tanulva kétkeréken

Felvidék.ma
-
  21:29 

Tata Város Diákönkormányzata nyolcadik alkalommal szervezte meg a felvidéki testvértelepülésre, Szőgyénbe való kerekezést, melyhez az idei évben már ötödik alkalommal csatlakozott a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola. A testvérváros…

Nehéz irodalmi teszt: tudjátok, hogy ki a szerző?

Eduline
-
  18:00 

Felismeritek ezeket a magyar verseket egy-egy versszak alapján? Ha a versek nem is ugranak be, a költői stílusokból lehet következtetni. Hányat találtok el?

Jobb együtt keseregni, mint egyedül? – A panaszkodás pszichológiája

mindset
-
  15:14 

A mai munkahelyek 90 százalékát olyan munkakörök teszik ki, amelyek megkövetelik a csapatmunkát. Nem nehéz belátni, hogy egy csoport sikeres együttműködésének alapfeltétele, hogy a tagok képesek legyenek egymással…

Ezek a diákok bukják el a felvételit: mi történik, ha nem mentek át egy fontos vizsgán?

Eduline
-
  15:03 

Miért fontos, hogy átmenjetek az alkalmassági vizsgán, ha olyan szakra jelentkeztek, amelyen ez felvételi feltétel? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Ha sürgősen nem teszünk valamit, újabb szakma tűnhet el a világon

Privátbankár
-
  13:02 

Egyre kevesebb nyomdász dolgozik, belerogyhat a nyomdaipar.

Felvételi: fel kell tölteni az e-felvételi rendszerébe a nyelvvizsga-bizonyítványt?

Eduline
-
  13:00 

Mi a teendő, ha a hiánypótlás időszakában szerzitek meg a nyelvvizsga-bizonyítványotokat? Fel kell tölteni az E-felvételibe a bizonyítvány szkennelt változatát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Hamarosan kicsengetnek, ilyen lesz az idei vakáció

Napidoktor
-
  10:42 

Az idei évben elsősorban a programozó és a katonai táborokat keresik a szülők és gyerekek! Az árak a tavalyi évhez képest valamelyest emelkedtek, a legdrágább táborok több mint negyedmillió forintba, a legolcsóbbak kevesebb mint tízezer…

Rengeteg szülő háborog a Facebookon, ingyenes vonatjegyet kapnak a 18 évesek: a hét hírei

Eduline
-
  10:15 

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, újraindul a diplomamentő program, néhány dolgot elárult terveiről az új emberierőforrás-miniszter. Ezek voltak a hét hírei.

Már iskolásokat is toboroz a honvédség

Eduline
-
  09:00 

A toborzás nagyon fontos feladat, nem lehet elég korán elkezdeni - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Lesújtó jelentés a magyar gyerekekről: megoldatlan problémákkal küzdenek

Eduline
-
  06:00  Alapítvány

Évről évre nehezebb gyereknek lenni Magyarországon, az egymásra rakódó feszültség és a régóta húzódó, megoldatlan problémák miatt – mondja Gyurkó Szilvia, a gyermekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány létrehozója, a…

Ezt a műveltségi tesztet kötelező kitölteni: jól vagytok történelemből?

Eduline
-
  02:30 

Jók vagytok történelemből? Ezzel a kvízzel próbára tehetitek tudásotokat. Hajrá!

Kétperces matekteszt: nektek hibátlan lesz?

Eduline
-
  19:00 

Lássuk, mennyire számoltok jól fejben, mennyire megy a geometria és a függvények. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel. Minden kérdésre hibátlan válaszotok lesz?

700 ezer forintos kezdőbért kínál a dubai cég

Startlap
-
  18:22 

Számos magyart keresnek, ráadásul egyéb szolgáltatásokkal is csábítják a jelentkezőket.

Többletpontot szereznétek a felvételin? Ezekre a papírokra lesz szükségetek

Eduline
-
  16:03 

Ki kaphat többletpontot a 2018-as felvételin hátrányos helyzet alapján? Milyen dokumentumokkal kell bizonyítani a hátrányos helyzetet?

Ezek a legjobb ingyenes programok ezen a hétvégén - Budapesten kívül

Eduline
-
  15:00 

Budapesten kívül is számtalan gyereknapi programot szerveznek ezen a hétvégén, ezek közül mutatunk néhányat.

Mikor derülnek ki a 2018-as felvételi ponthatárok? Itt a válasz

Eduline
-
  14:00 

Hamarosan mindenkinek véget érnek az írásbeli vizsgák, aztán jöhet a szóbeli, és már csak a ponthúzás van hátra. Mikor tudjátok meg, bekerültetek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Már csak pár hónapot kell várni.

Karitatív kávéház nyílt Szombathelyen

Család
-
  10:37  Vas Szombathely

Fairplay néven hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató, közösségi rendezvények színtereként működ

Újra ingyen lehet nyelvtanfolyamokra járni: megint elindítják a diplomamentő programot

Eduline
-
  08:00  Diploma OFA

Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program, a kormány azoknak nyújt segítséget, akik oklevelüket a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg - közölte az OFA Nonprofit Kft. a Magyar Idők szombati számában.

Ezek a legjobb ingyenes gyereknapi programok Budapesten ezen a hétvégén

Milyen ingyenes gyereknapi programokat tartanak Budapesten ezen a hétvégén? Akár a Városliget, akár a Müpa felé vesztek az irányt, nem maradtok programok nélkül.

Kiverte a biztosítékot a szülőknél a kompetenciamérés kérdőíve, a Facebookon háborognak

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, amellyel a diákok szociokulturális hátteréről lehet információt gyűjteni. Volt olyan szülő, aki azonnal NAV-vizsgálatot vizionált, mások a család autóinak számára…

Kétperces földrajzi teszt: tudtok annyit, mint egy 18 éves diák?

Eduline
-
  02:00 

Deviza, részvények és tőzsde - ezek a fogalmak is szerepeltek az idei földrajzérettségin. Lássuk, hibátlanul oldjátok-e meg a feladatot.

Komoly helyesírási teszt: j vagy ly hiányzik ezekből a szavakból?

Eduline
-
  19:00 

Van amiből sosem elég! Lássuk, mennyire vagytok jók helyesírási kérdésekben. Tudjátok, hogy j vagy ly hiányzik a következő szavakból? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.

Hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszakban

Eduline
-
  18:03 

Elkezdődött a vizsgaidőszak, de nem csak a tanulásra érdemes figyelni, ha nem szeretnétek kreditet bukni. Íme hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszakban.

Ezekért a filmekért érdemes moziba menni: programajánló a hétvégére

Erre a hétvégére is összeszedtünk pár filmet, amely nemrég jelent meg a mozikban, és érdemes hétvégén kikapcsolódásként megnézni.

Egyhangú bizalom

Takács Gézát választották a Vetőmag Szövetség elnökének

Így spórolhattok több száz forintot a vonatjegyekkel, ha ügyesen vásároltok

Eduline
-
  16:00 

Szeretnétek minél olcsóbban megúszni a nyári utazgatásokat? Megmutatjuk, milyen vasúti kedvezményeket érdemes kihasználni.

Egyre kevesebb az érettségiző, bár idén valamivel többen vizsgáznak, mint tavaly

Eduline
-
  15:03 

Idén májusban és júniusban több mint 70 ezer diák érettségizik, a vizsgára jelentkezők száma azonban folyamatosan csökkent az elmúlt években. Itt vannak a legfrissebb adatok.

Parragh László újra kijelentette: egy jó szakma felér egy diplomával

Eduline
-
  14:30  Fesztiválok

A munkaerőpiacon jelentős kereslet van a szakképzett munkaerő iránt, mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken a Parlamentben, ahol az áprilisi XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai…

Meddig nyelvvizsgázhattok, hogy többletpontokat is kapjatok?

Eduline
-
  14:03 

Meddig tölthetik fel az egyetemre-főiskolára felvételizők a jelentkezési határidő után megszerzett bizonyítványokat az e-felvételi rendszerébe? Fontos kérdésre válaszolunk.

A Facebookon kering egy fotó: ezzel a helyesírással írta fel a tanár az időpontot a táblára

Egy diák osztotta meg a fényképet, és elmondása szerint a tanár szóban is megerősítette, hogy így van helyesen írva a szó.

Az egész országból indultak diákok a legjobb pénzügyes címért

HR Portál
-
  12:39 

Országszerte 288 településről mintegy 8113 diák nevezett idén a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre. A teljes tanéven átívelő, többfordulós verseny most ért csúcspontjára, a budapesti fináléhoz. 143 továbbjutó diák…

Rengeteg gyerek szeretne katonai táborban nyaralni

Idén nyáron összesen 1200 gyermek táboroztatására különböző tematikájú - például "harcos", hadtörténeti, búvár, légierős, sport - honvédelmi táborokat szervez a 12-18 éves fiataloknak több településen a Magyar Honvédség.

Nem adja az elnökséget a szegedi egyetem veterán HÖK-vezére

Eduline
-
  11:30  Szeged Oktatás

Két beadvány érkezett az Alkotmánybíróság elé áprilisban a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatától. Nem nehéz kitalálni, hogy az évek óta jogi csatározást folytató Török Márk szeretné, ha korábbi bírói…

Ergonómia: a gazdaságos és ésszerű munkavégzés

HR Portál
-
  11:00 

A táppénzes hiányzások 25 %-át a sok üléssel összefüggésbe hozható mozgásszervi betegségek adják ki. A KSH adatai szerint az összes táppénzes kiadás 89 milliárd forintra rúgott 2016-ban. Ha ezt nézzük, feltétlenül…

Egy zseniális ingyenes fordító, amely böngészés közben is azonnal fordít

Eduline
-
  10:34 

Régóta megbízható fordítót kerestek? Ez a böngészőbővítmény több mint száz nyelvről fordít, és a magyart is érti. Ha ez nem lenne elég, azonnal fordíthattok böngészés közben.