Karrier Munka Oktatás

Nem lesz hosszabb a tanév

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben…

Útmutatók a jelentkezéshez

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium elektronikus úton

Sikeres az informatikusok karrierprogramja

A 2017-ben indult Informatikai Fejlesztői Karrier Start Programmal eddig több mint 2800 informatikust sikerült munkába állítani.

Százezer szavazat és négyszáznál több olvasói levél: mi legyen az érettségivel?

Eduline
-
  18:24

Kedden tettük fel a kérdést, ti mit csinálnátok az idei érettségikkel. A szavazás lezárásáig kereken 100 010 válasz érkezett. Mutatjuk a részletes eredményeket.

A következő tanévben sem lesz nehéz a felvidéki magyar iskolatáska

ma7.sk
-
  17:56

A magyar iskolába íratott felvidéki gyerekek a tanév eleján kapják meg a Rákóczi Szövetség ajándék iskolatáskáját és ösztöndíját.

Elérhetőek a MaTalent5 pályázat 2020. évi mérésében részt vett negyedikesek eredményei

Az Oktatási Hivatal MaTalent5 tehetségpályázatának keretében 2020. február 24. és március 6. között megszervezett országos online matematikai mérésben 792 általános iskolai feladatellátási helyről 17.220 negyedikes tanuló vett részt.

Az oktatási akciócsoport dolgozik az érettségik megszervezésén

Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Így üzen egyre több üresen álló iskola tanulóinak

Eduline
-
  15:24

Már egy ráckevei gimnázium ablakán is díszeleg az üzenet: Hiányoztok.

Minden, amit az iskolai beíratásokról tudni kell

ma7.sk
-
  15:14

A koronavírus járvány miatti óvintézkedések alaposan átrendezték az iskolai beíratás folyamatát is.  Szlovákiában az elsősök beíratása a gyermekek személyes jelenléte nélkül, többségében elektronikus úton zajlik április 15 – 30…

Azt hitted, a Zoom teljesen biztonságos? Nos, nem egészen

Forbes
-
  15:09

Mindenki kedvenc home office eszköze nem nyújt végponti titkosítást.

Gigantikus mentőcsomagról döntött az Európai Bizottság

Az Európai Unió 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében, a támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe.

Meghosszabbították az SZTE innovációs pályázatának benyújtási határidejét

Az érdeklődőknek még több mint egy hónapig van lehetőségük pályázni a megszokott kategóriákban. A pályamunkák benyújtási határideje március 31-ről április 30-ra módosult.

Rajzpályázattal hívják fel a figyelmet a szabályos közlekedésre

Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán. A gyermekek feladata az volt, hogy alkotásaikkal felhívják a figyelmet a különböző…

Újabb két hétig szünetel a járműgyártás az Audi győri üzemében

autopro
-
  14:20

A motorgyárban viszont elképzelhető, hogy az április 13-i héten elindul a munka.

Díjmentes online továbbképzés digitalizálódó tanároknak

digitrend-i
-
  13:48

Ingyenessé tette a járvány idejére a tanároknak szóló online továbbképzési programját a Vodafone. Az államilag elismert program az általános és a középiskolákban tanítóknak segít a digitális átállásban. Vodafone E-skola néven…

Hogyan lehetne vonzóbbá tenni a gyáripart a fiatalok számára?

autopro
-
  13:48

Világszerte problémát okoz a gyártóiparban (is), hogy nincs annyi pályakezdő, mint ahányan nyugdíjba vonulnak.

Több tanár is kezdeményezte, mostantól taps a diákoknak is!

Eduline
-
  13:06

Nem csak a tanároknak, a diákok számára is nehéz a mostani időszak. De ahogyan tanáriak, úgy ők is erejük felett teljesítenek - ezért a taps most nekik is jár.

Kaposvári Egyetemen is átalakul, a parlament honlapjáról tudták meg a vezetők

Nem tudnak részleteket a Kaposvári Egyetemen a tegnap bejelentett átalakulásokról, illetve az összeolvadásukról a Szent István egyetemmel, pedig a kaposvári intézmény is az érintettek listáján van.

Kilenc kistelepülés harminc családjához kerültek még számítógépek Csongrád megyében

Vásárhely24
-
  12:27

Megkapták a megye kisebb településein élő diákok is azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a megyei önkormányzat segíti őket a tanulásban. Mint ismeretes, a múlt héten a Horváth Mihály Gimnáziumhoz került 21 számítógép, a…

Mutatjuk mi az, ami tanárnak és diáknak is jó: elindult a szakképzési tudástár

Szakmaverzum
-
  11:39

Már az összes szakképzési ágazat rendelkezik elérhető tananyaggal.

A koronavírus sem akadály, idén sem lesz gond a tankönyvek kiszállításával a minisztérium szerint

Az idén is biztonságosan eljutnak a tankönyvek a szeptemberi tanévkezdésig a diákokhoz - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Nemzetnek.

Bálint gazda tanításai alapján szervezné át a mezőgazdaságot a magyar növényorvos

Egy jó szakember tehetséges, elhivatott, alázatos. Ebben a szellemben nevelkedett Sipos József, akinek életét a természet iránti feltétlen szeretet és köz javának szolgálata hatja át. A hódmezővásárhelyi növényorvos…

A volt oktatási miniszter is azt kérte a kormánytól, ne legyen hagyományos érettségi

Ne a hagyományos módon bonyolítsák le idén az érettségit: vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen - javasolta Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke online sajtótájékoztatóján.

Bázisintézmény címet kapott a Szent István Általános Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címmel jelenleg mindössze 16 intézmény jeleskedhet az országban.

Visentini: Példátlan, ahogy a kormány magára hagyta a magyar munkavállalókat

Nincs még egy olyan ország Európában, ahol ebben a veszélyhelyzetben a kormány annyira magára hagyja a munkavállalókat és egyes ágazatokat, mint Magyarország – közölte a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek írt…

Több alkalmazott is koronavírusos a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján

A Semmelweis Egyetem (SE) Gyermekklinikája után az SE Neurológiai Klinikáján is találtak igazoltan koronavírusos alkalmazottakat - az egyetem sajtóreferense megerősítette a hírt a Qubitnek.

Tudásmegosztó portál, szabad hozzáférés a digitális képzéshez

Internetes tudásmegosztó portál segíti a digitális átállást a szakképzésben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához - tették közzé a police.hu oldalon.

Újabb egyetemen várható a félév meghosszabbítása

Akár augusztus 31-ig is meghosszabbíthatja a tavaszi szemeszter időtartamát a Debreceni Egyetem, ha erre szükség van a járványhelyzet miatt.

Záróvizsga tanteremben, a járvány után

Magyar Szó
-
  09:26

Két teljes hét múlt el azóta, hogy az oktatási minisztérium bevezette a távoktatást a szerbiai

Egyre több iskola ablakában látni ilyen üzeneteket - ez most a diákoknak szól

Újabbnál újabb iskolák üzennek a diákoknak ablakra ragasztott üzenetekkel.

Van, ahol már nem nyitnak ki a sulik ebben a tanévben

Az idei tanévben már nem nyitnak ki újra az iskolák Kaliforniában a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Gavin Newsom, a tagállam kormányzója.

Még nincsenek meg az átdolgozott tankönyvek, folyamatosan frissül a könyvlista

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődött - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Vezető állású munkavállaló kártérítési felelőssége

Az Mt. 208.§ (1) bekezdése szerinti vezető állású munkavállalókra nézve az általános munkavállalói kártérítési felelősségre vonatkozó szabályok az irányadóak, ezért a munkáltatót terhelte annak bizonyítása, hogy a vezető állású…

Még a héten dönthetnek az érettségikről, de mi lesz a felvételivel?

A diákok egyre jobban várják a választ: mi lesz az idei érettségivel. Egy, a helyzetre rálátó forrás a hvg.hu-nak azt mondta, a kormány ezen a héten bejelentheti a döntést - írja az oldal.