SZÉP Kártya: egyelőre marad a kedvező adózás

TőzsdeFórum
-
 21.06.14 07:26Életmód

A Széchenyi Pihenő Kártyára adott munkáltatói támogatás után a munkáltatónak év végéig csak 15% személyi jövedelemadót (Szja) kell fizetni, mivel szociális hozzájárulási adó (Szocho) sem merül fel.

4 kapcsolódó hír

NAV-tájékoztató: tanulószerződés alapján kifizetett díj után nem kell szochót fizetni

Adózóna
-
 21.06.14 16:20Cégvilág

Nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a tanulószerződés alapján kifizetett díj után, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán közzé tett tájékoztatóban.

Így változik az adózás

MMonline
-
 21.06.14 10:43Gazdaság

A magyar országgyűlés elfogadta az új, 2022-es adótervekre vonatkozó törvénytervezetet. A módosítások főként a személyi jövedelemadóval, az átalányadózással, a társasági adóval, valamint az áfával kapcsolatos új szabályozásokat foglalja magában, de tartalmazza a kriptoeszközökre vonatkozó kedvezőbb adózási szabályozást is.…

Nem kell szochót fizetni a tanulószerződés alapján kifizetett díj után

HR Portál
-
 21.06.15 08:27Karrier

Június 10-től nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a tanulószerződés alapján kifizetett díj után és egészen december 31-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulás alól is mentesülnek az érintettek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a tanulószerződés alapján kifizetett díj után

Üzletem
-
 21.06.14 15:00Gazdaság

A kifizetőnek nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a tanulószerződéses foglalkoztatásra kifizetett díj után; ez a szabály a 2021. június 10-étől kifizetett jövedelemre már alkalmazható – hívja fel a figyelmet a NAV.