Nekiment Brüsszel Németországnak, hogy ismerje el, az EU az erősebb

444.hu
-
 21.06.10 11:08Külföld

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság a berlini kormány ellen, mert a német alkotmánybíróság felülbírálta az EU Bíróságát. Az egész unió jövőjét meghatározza, mi lesz ennek a vége.

3 kapcsolódó hír

Veszélyes szellemet szabadított ki a palackból az Európai Bizottság

Infostart
-
 21.06.11 10:22Külföld

Élénk visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban a hír, hogy az Európai Bizottság eljárást indított a német alkotmánybíróság ellen, amiért az egy tavaly döntésében megkérdőjelezte a luxembourgi Európai Bíróság illetékességét.

Az Európai Bizottság határozata fordulatot hozhat a Klubrádió ügyében

Hírklikk
-
 21.06.10 18:18Vélemény

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indít a magyar kormány ellen az uniós elektronikus hírközlési szabályok megszegése miatt, közölte honlapján a testület szerdán. A Médiaszabadság sérülését, azon belül is a Klubrádió frekvenciájának elvételét kifogásolja Brüsszel – ezzel feladták a leckét a Kúriának is.

Az EU és Németország nagy csatája – Nekünk is fontos!

Az Európai Bizottság egy olyan ügyet vett elő, ami már-már nyugvópontra jutott, e most Németországgal akar példát statuálni abban a kérdésben, hogy kié a legfelsőbb bírói hatalom! A Bizottság szerint természetesen az Európai Bíróság áll minden bíróság felett. Igen ám, de a német alkotmány szerint a gazdaságpolitika lebonyolítása kizárólag a…