Szakértő: Nem érhetjük el a nyájimmuniást rövid távon, ősszel jön a 4. hullám

168.hu
-
 21.06.10 15:25Belföld

Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem epidemiológiai központjának vezetője szerint a variánsok megjelenése egyre csak emeli a nyájimmunitás küszöbét. A svájci sajtmodellt az a lényege, hogy több egyidejű járványvédelmi intézkedésen már „nem megy át” a vírus.

4 kapcsolódó hír

Figyelmeztet a szakember: nem zárható ki egy negyedik járványhullám Magyarországon

Portfolio
-
 21.06.09 10:20Gazdaság

Lecsengett a koronavírus harmadik hulláma Magyarországon, viszont a pandémiának még nincs vége. Az új variánsok miatt előfordulhat, hogy kellő óvintézkedés hiányában negyedik járványhullám is felüti a fejét hazánkban, a magas átoltottság ellenére is - mondta el Oroszi Beatrix, a  Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance…

Málta miért olyan sikeres, Bulgária miért maradt le? Nehezen lesz meg a 70 százalékos átoltottság az EU-ban

Telex
-
 21.06.10 06:57Külföld

Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is a nyárig szeretnék elérni a 70 százalékos átoltottságot, de Európában sok tagország ettől még messze van. Az egyre gyorsabban terjedő mutációk miatt ráadásul a nyájimmunitáshoz 75-85 százalékot kellene beoltani.

Oroszi Beatrix: ősszel jöhet a negyedik hullám

Népszava
-
 21.06.09 15:52Belföld

Az új, indiai-vírusmutáció elleni nyájimmunitás eléréséhez mindenkit be kell oltani legalább 80 százalékos hatékonyságú vakcinával – figyelmeztettet Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának igazgatója a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

Oroszi Beatrix: Nem elegendő a 75 százalékos átoltottság sem

HVG
-
 21.06.09 17:28Infotech

Az indiai variáns mellett a nyájimmunitáshoz mindenkit be kellene oltani Oroszi Beatrix szerint.