Az FBI trükkjével 800 bűnözőt fogtak el világszerte, itthon 12 drogkereskedőt kaptak el

168.hu
-
 21.06.08 21:31Belföld

Az FBI csinált egy szupertitkosnak nevezett üzenetküldő platformot saját készülékkel, amit aztán elterjesztett az alvilágban, majd figyelték a bűnözők kommunikációját. Most egyszerre lecsaptak sokakra, itthon is komoly drogfogás lett a vége.

3 kapcsolódó hír

Százával ugrottak rá a bűnözők a titkos üzenetküldőre, amit igazából az FBI működtetett

HVG
-
 21.06.08 20:45Infotech

Mivel a platformon küldött üzeneteket és képeket a nyomozók is látták, nem volt nehéz lecsapni rájuk. A nemzetközi akció keretében 800 embert fogtak el, magyarokat is.

A fél világ bűnözőit lebuktatta az FBI saját titkos üzenetküldő applikációja

Rakéta
-
 21.06.09 20:30Tudomány

Az FBI egy saját, ANOM nevű azonnali üzenetküldő alkalmazást használt fel a szervezett bűnözői hálózatok felszámolásához. A bűnözők azt hitték, hogy egy titkosított applikációt használnak egyedinek gondolt készülékekkel. Igazuk is volt, mindent az FBI tartott működésben és ellenőrzés alatt. Egy sosem látott nyomozás története következik.

Trójai Pajzs: Az FBI trükkje 800 bűnözőt juttatott rendőrkézre

RTL Klub
-
 21.06.09 15:39Bulvár

Trójai Pajzsnak nevezték el a rendőrök azt az egyedülálló akciót, melyben – világszerte – 800 bűnözőt kaptak el egyszerre. A nyomozók mindent tudtak a bűnbandák működéséről, mert azok az FBI titkos csevegő alkalmazását használták. Az amerikai szövetségi nyomozók három éve készítettek egy mobilalkalmazást, mely csak átalakított…